Abia pus, asflatul de pe 9 Mai s-a surpat

Abia pus, asflatul de pe 9 Mai s-a surpat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Slaba calitate a lucrărilor de refacerea carosabilului de pe strada 9 Mai a dus la apariţia unor tasări în asfalt după prima ploaie serioasă din week-end. Astfel, exact la intersecţia străzii 9 Mai cu strada 13 Decembrie, ieri dimineaţă, groapa deja creată de tasarea pământului de sub pojghiţa de asfalt, era „semnalizată” (probabil de vreun  binevoitor) cu o creangă sănătoasă de copac. Nici şanţul proaspăt acoperit cu asfalt, săpat în lungul străzii, paralel cu Uzina de Apă, nu se simţea prea bine: pe sub bitumul subţire deja se vedea că pământul fusese spălat de ploaie…

Nu trebuie să fii vreun specialist pentru a bănui ce s-a întâmplat: şanţurile, până acum două săptămâni, deschise, au fost astupate, neglijent cu asfalt, fără ca pământul să fie compactat în prealabil. Iar rezultatul unei astfel de lucrări superficial făcută a fost tasarea produsă după ploaie.    

„Acolo a lucrat firma Europec, cea care a subcontractat lucrarea de la Sistem Yapi. Am luat legătura cu cei de la societate, deja ştiau de problemă şi au promis că vor remedia situaţia în cel mai scurt timp posibil. Dacă nu astăzi [ieri], mâine [astăzi], cu siguranţă!”, a declarat şeful Unităţii de Implementare a Proiectului ISPA, Cristian Borcea.

Din păcate, strada 9 mai a cunoscut, probabil, cea mai tristă experienţă în privinţa ritmului lucrărilor ISPA. Lucrările de montare a unei conducte de apă, prin proiectul ISPA, au început în octombrie 2009 şi ar fi trebuit finalizate în decembrie acelaşi an. Realitatea este că în primăvara anului trecut, gardul de realizare a lucrării de reabilitare a celor două conducte de apă era abia de 35-40 la sută, iar abia în această vară s-au astupat şanţurile. Nu cu asfalt, aşa cum ar trebui – căci toate firmele de construcţii care lucrează la proiectul ISPA sunt obligate să readucă starea carosabilului la forma iniţială – ci cu pământ!

În această toamnă locuitorii străzii 9 mai au oftat, uşuraţi, văzând că în sfârşit şanţurile generatoare de atâta praf au fost asfaltate. Calitatea lucrărilor se poate vedea acum cu ochiul liber…Din păcate, nimeni din Primărie, Apă Canal, sau UIP ISPA nu vorbeşte despre sancţiunile ce ar putea fi aplicate firmelor care nu realizează lucrări de calitate. 

Citit 1064 ori Ultima modificare Luni, 10 Octombrie 2011 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.