Bordurile Eroilor sau cum să plimbi o bucată de granit

Bordurile Eroilor sau cum să plimbi o bucată de granit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă treceţi pe strada Eroilor şi aveţi impresia că bordurile de granit, scoase, la începutul săptămânii de pe marginea trotuarelor şi care au rămas pe stradă câteva zile, au fost „montate” la loc, să ştiţi că nici ochii şi nici memoria nu vă înşeală. Iar dacă aveţi impresia că procedeul a fost ales doar aşa, pentru a da de muncă în plus angajaţilor de la Trancrad, care lucrează pe Eroilor, nici acest lucru nu este adevărat. Cel puţin aşa susţine directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei municipiului Galaţi, Radu Kovacs: „procedeul se numeşte ridicarea bordurilor la cotă. Bordurile au fost ridicate, întrucât dacă nu se făcea acest lucru şi se asfalta direct, înălţimea carosabilului ar fi depăşit cea a bordurilor, ceea ce ar fi provocat inconveniente caselor de pe stradă”.

Explicaţia directorului Direcţiei Tehnice demonstrează un lucru extrem de simplu: că s-a greşit ani de zile, în care toţi gălăţenii au fost martorii unei altfel de proceduri de asfaltare – întâi turnarea covorului asfaltic, după care spargerea sa în jurul bordurilor şi a gurilor de canalizare şi „ridicarea la cotă” a acestora. De fiecare dată când presa a protestat faţă de această procedură, s-a răspuns că acesta este unicul sistem de lucru şi altul nu există! Ceea ce se dovedeşte că este fals acum…

Reamintim că strada Eroilor a intrat, de la începutul săptămânii, în proces de asfaltare, valoarea lucrării – câştigată, în urma licitaţiei de SC Tancrad SA – fiind de 499.998,68 de lei fără TVA. Întrucât strada este una din arterele importante care se intersectează cu Domnească, iar traficul rutier este intens în zonă, administraţia locală ia în calcul să închidă circulaţiei strada. „Vrem ca măcar o săptămână, posibil săptămâna viitoare, să închidem strada, pentru a asfalta, suntem acum în discuţii cu Poliţia Rutieră”, a precizat directorul Direcţiei Tehnice din Primărie, Radu Kovacs.

Citit 950 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2011 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.