În vreme ce Primăria Galați evaluează cele două oferte depuse pentru amenajarea terenului și utilitățile viitorului bazin de înot, Compania Națională de Investiții (CNI) a scos la licitație investiția în sine. "Construire Bazin de înot didactic și agrement, strada Cloșca nr. 6, municipiul Galați" face obiectul unui contract cu valoarea estimată de 20.444.623 de lei fără TVA, având drept criteriu de atribuire "cel mai bun raport calitate-preț".
Au trecut deja doi ani de când anunțam în "Viața liberă" că "pe strada Cloșca nr. 6, Compania Națională de Investiții ar putea realiza un bazin de înot didactic și de agrement, proiect-tip pentru care a obținut ordinul ministrului Dezvoltării". De atunci, Primăria Galați a tot făcut demersuri legale pentru a pune la dispoziție amplasamentul, în zona bazei "Siderurgistul". Pe 24 august 2024, anunțam că Primăria Galați caută proiectant și constructor pentru viabilizarea terenului și pentru utilitățile viitorului bazin.
Iată că următoarea "mutare" a venit din partea CNI. Compania a lansat în licitație construcția a două bazine de înot, procedură împărțită în două loturi - un bazin la Satu Mare și unul la Galați. Serviciile cerute pentru fiecare dintre loturi cuprind: proiectare - faza adaptare la amplasament, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe toată perioada execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiție - proiect tip.
Valoarea estimată a contractului pentru bazinul de înot de la Galați se ridică la 20.444.623 de lei fără TVA, din care cheltuieli pentru investiția de bază - 19.204.088 de lei. Termenul-limită pentru primirea ofertelor și a cererilor de participare este 7 noiembrie 2024. Criteriul de atribuire va fi "cel mai bun raport calitate-preț".
Pentru a vă putea face o imagine, aflați că "experiența personalului-cheie" și "perioada de garanție acordată lucrării" sunt printre principalele cerințe punctate. Durata contractului va fi de 54 de luni, dintre care trei pentru proiectare, 15 pentru execuție și 36 de luni garanția de bună execuție a lucrării. În condițiile în care CNI a lansat deja licitația pentru proiectare și construire, Primăria ar trebui să se grăbească în procedura derulată pentru proiectarea și execuția utilităților și a viabilizării terenului pe care va fi construit bazinul de înot.
Cine sunt ofertanții pentru amenajarea terenului
Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, Primăria a primit două oferte în cadrul licitației pentru pregătirea amplasamentului: asocierea Rovis Lider - Arhideskvision și asocierea Miad - Midarom Developing - Expert Project Team - Galflor Instal Electric. Valoarea estimată a contractului este de 9.585.404 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire, "cel mai bun raport calitate-preț".
Prin proiectul pentru realizarea utilităților și viabilizarea terenului sunt prevăzute următoarele tipuri de lucrări: consolidarea terenului cu piloți forați; sistematizarea verticală a terenului; realizarea accesului pe amplasament printr-un drum nou cu două sensuri de circulație; asigurarea utilități - alimentare cu energie electrică, alimentare cu apă potabilă, gaz, canalizare, telefonie.
Conform proiectului-tip prezentat de Compania Națională de Investiții, viitoarea construcție va avea următoarele caracteristici tehnici: regim de înălțime - S parțial + P + 1E; suprafață teren - 4.884 mp; suprafața construită - 1.289,13 mp; suprafața desfășurată cu subsol - 2.499,78 mp; suprafață utilă - 1.915,41 mp.
La parter vor fi plaja bazinului și spațiile pentru sportivi. Bazinul va avea 15,40 m x 25,02 m, plajele laterale vor avea 2 m, iar cele de capăt vor avea 6,85 m. La etaj vor fi gradene pentru 124 de spectatori, o sală de forță și una pentru gimnastică aerobică, precum și vestiare.