Se rupe Uniunea la Galaţi? / PC, alături de PDL, în ciuda protocolului USL
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Se rupe Uniunea la Galaţi? / PC, alături de PDL, în ciuda protocolului USL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sprijinul conservatorilor la iniţiativa democrat liberalilor este motiv de rupere a USL, cred PSD şi PNL

Patru consilieri PC – Eugen Găvan, Avram Răzvan, Florin Gasparotti şi Tincuţa Tercu – au semnat alături de grupul PDL pentru convocarea, luni, a unei şedinţei extraordinare a Consiliului Local, întrunire la care să se dezbată proiectul de hotărâre privind încredinţarea serviciului de furnizare a agentului termic şi a reţelelor tehnico-edilitare către Electrocentrale. Consilierul Picu Apostol Roman a fost singurul care nu a vrut să semneze dintre conservatori, celălalt consilier PC, Gheorghe Bugeag, fiind plecat din ţară. Gestul celor patru a fost aspru criticat de reprezentanţii PSD şi PNL şi ar putea duce chiar la o rupere a USL.

Viceprimarul Ciumacenco: directorii PC ar trebui demişi!

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco consideră că gestul aleşilor PC este o abatere clară de la protocolul USL şi crede că liderii locali ai USL ar trebui să ia măsuri radicale în privinţa acestui lucru: „Dacă dânşii nu se hotărăsc în ce parte a baricadei sunt, poate că ar trebui ca directorii pe care îi au în administraţia locală să-şi dea demisia. Au doi directori care sunt în subordinea CL, Transurb şi Gospodărire Urbană. Dacă nu acceptă alianţa USL, înseamnă că sunt în afara protocolului şi mi se pare firesc să părăsească funcţiile pe care le ocupă şi funcţiile adiacente: director adjunct, şefi birouri, şefi servicii şi tot ceea ce înseamnă. Nu poţi să fii şi la putere acolo unde îţi convine, iar în decizie să fii în opoziţie pentru că trebuie să te pui bine şi cu puterea de la Bucureşti”.

Liderul PNL: PC se plasează în afara Uniunii

Liderul PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, consideră că aleşii PC au avut acordul preşedintelui Eugen Durbacă atunci când au semnat alături de PDL: „Noi din 2008 avem o înţelegere PNL-PSD-PC pe care am respectat-o. Avem un protocol semnat de dl Eugen Durbacă pe care îl respectăm, aşa cum am făcut cu toate înţelegerile. Pentru mine nu este nevoie de semnale că domnul Durbacă nu ar respecta înţelegetrea. Am suficientă experienţă cu dumenealui. Dar semnale sunt destule”.

PSD: Abatere gravă de la protocol

Preşedintele PSD Galaţi, deputatul Dan Nica, a anunţat că luni, la Bucureşti, va discuta problema chiar în şedinţa USL, considerând gestul celor de la PC ca o „abatere gravă de la protocolul USL. În protocolul de constituire a USL scrie foarte clar că este interzis votul sau sprijinirea iniţiativelor PDL. În acest caz sprijinirea iniţiativei PDL înseamnă sprijinirea unei iniţiative împotriva gălăţenilor; nu are nicio legătură cu furnizarea de căldură, ci pur şi simplu cu o şmecherie. Am înţeles că unii de la PDL vor să vândă, să cumpere din Apaterm. Asta am înţeles că e miza, care stă în spatele acestui război care se duce pe spatele gălăţenilor”, a spus Dan Nica. Acesta a adăugat că, tot luni, în şedinţa USL va ridica şi „problema Eugen Durbacă”, având în vedere că liderul PC a declarat în repetate rânduri că va candida la Primăria Galaţiului, în ciuda faptului că în plan local Uniunea şi-a stabilit candidaţii. „Voi susţine la pachet ambele probleme”, a încheiat Nica.  

De cealaltă parte, însă, liderul PDL, deputatul Mircea Toader spune că nu a existat nicio înţelegere cu aleşii PC: „Consilierii PC sunt mai responsabili, nu sunt neapărat politicieni. E problema USL, nu e a noastră”.

Citit 2420 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Octombrie 2011 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.