Politică şi spectacol la Gala Premiilor PNL Tecuci

Politică şi spectacol la Gala Premiilor PNL Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele PNL Crin Antonescu şi-a continuat, sâmbătă, periplul prin judeţ, prima oprire fiind în comuna Pechea unde a inaugurat dispensarul construit cu venituri de la bugetul local şi care a fost vopsit în galben şi albastru. În ciuda frigului pătrunzător, evenimentul s-a desfăşurat cu fast – tăiere de panglică, colac, costume populare şi, evident, slujbă de binecuvântare.

„Să-l purtaţi sănătoşi!”, le-a urat sătenilor Crin Antonescu, din pragul dispensarului, după care le-a ţinut sutelor de săteni un discurs la Căminul Cultural. Înconjurat de liderii PNL dar şi de primarii liberali, Crin Antonescu a avut un mesaj mobilizator, singurul care a adus ceva căldură în sala îngheţată. După Pechea, liderul PNL s-a îndreptat către Tecuci.

Deşi organizată în premieră la Tecuci, Gala Premiilor PNL nu a fost mai prejos, nici în organizare, nici în premianţi şi nici în… declaraţii politice faţă de cea organizată vineri la Galaţi. Singura diferenţă a fost că în sala de spectacole „Ion Petrovici”, unde s-a desfăşurat evenimentul, nu s-au aflat şi liderii filialelor locale PSD şi PC, cum se întâmplase la Galaţi. Este drept, la Tecuci, încă nu s-a oficializat nici un „rebel” din PSD sau PC care să vrea să candideze în afara USL, ca la Galaţi, însă acest pericol planează, mai ales după gala de sâmbătă, când Daniel Ţuchel a fost nominalizat de Crin Antonescu „candidat din partea PNL la primăria Tecuciului” şi „cel care va fi primarul Tecuciului”…

Elitele, susţinute de Dreapta

După spectacolele din deschidere, susţinute de trupa locală „Angelli” şi Adrian Enache, a urmat decernarea celor zece premii PNL. La secţiunea Elevi cu rezultate excepţionale la învăţătură, premiul a fost decernat elevului Alexandru Brăilescu; secţiunea tinere talente tecucene – tânăra cântăreaţă Angela Bâtlan şi formaţia „Angelli”; secţiunea performanţă sportivă – sportivul caiac-canoe Marius Viorel Costin şi cunoscutul, de acum, Club de arte marţiale „Akikai”; secţiunea dascăli de performanţă – învăţătoarea Tincuţa Marcu; personalităţi culturale locale - poetul Dionisie Duma; oameni de afaceri - Panaite Mihalache; secţiunea „activităţi sociale” – Constantin Ioan Nelu Gălbenuş; secţiunea „carieră militară” - gen.loc.în rezervă Constantin Ioniţă. Organizatorul Galei şi lider al Organizaţiei Municipale PNL Tecuci, Daniel Ţuchel i-a oferit apoi premiul de excelenţă preşedintelui partidului, Crin Antonescu.  

În discursul său, acesta a vorbit despre principiile Dreptei – libertate, proprietate, pluralism, democraţie - dar şi despre tradiţia PNL de a premia şi susţine elitele, adevăraţi „stâlpi ai societăţii”.

Atacuri dure la Băsescu şi partidul de guvernământ

Pe scena de la Tecuci, Antonescu a criticat partidul de guvernământ şi preşedintele Traian Băsescu: „PNL este singurul partid de dreapta din România. Oameni socialişti, cum erau de 15 ani, şi care a doua zi dimineaţă a dat comandatul alarma, i-a chemat pe puncte şi le-a sus că sunt de dreapta, spun acum că sunt populari ne dau nouă lecţii de liberalism, ne explică ce e dreapta şi încearcă să păcălească o parte din ţara asta. Vrem să le spunem acestor impostori, care conduc azi România că PNL nu a avut acte de identitate false, pentru că pentru PNL au murit mii de oameni în puşcăriile comuniste. Când PNL vorbea de libertate, proprietate, pluralism, capitalism, piaţă liberă, adevărata istorie a României, Traian Băsescu era secretar de stat şi dirija mersul trenurilor cu minerii spre Bucureşti sub conducerea lui Ion Iliescu .

Există un partid care guvernează -  se numeşte Traian Băsescu - şi care vorbeşte despre dreapta. Dreapta înseamnă respect, proprietate, libertate. (…) Cum poate unul care tratează pensionarii ca pe nişte asistaţi sociali nerecunoscând pensia ca pe o formă a dreptului de proprietate, să vorbească de dreapta? Să nu uităm niciodată că dreapta nu înseamnă doar o anumită politică în domeniul economiei,  înseamnă şi elite. Elitele slujitoare sunt o idee a dreptei pe care cei care acum au adus semianalfabeţi şi semiinfractori în posturi de miniştri nu au cum să aibă habar! Spuneţi-le că dreapta nu înseamnă promovarea unei găşti, îmbuibarea prietenilor şi acoliţilor, din banii strânşi de la alţii, nu înseamnă să batjocoreşti bătrânii unei naţiuni  şi să alungi tinerii ei. Nu ne alegem prin vot profesorii, preoţii, militarii de carieră dar ei sunt stâlpul societăţii. Asta înseamnă dreapta, nu foşti traficanţi de izmene ajunşi generali cu patru stele -  asta e dreapta lui Băsescu!”.

Citit 1605 ori Ultima modificare Duminică, 27 Noiembrie 2011 14:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.