Parlamentarii gălăţeni îşi scot birourile la închiriat

Parlamentarii gălăţeni îşi scot birourile la închiriat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marius Necula spune că acel sediu „era al colegiului meu Irimia, nu al meu. Eu am avut două sedii de campanie, unul în Micro 38 şi unul în Ţiglina În perioada campaniei electorale, candidaţii la Parlament ne-au explicat măsura în care îi responsabilizează votul uninominal şi cât de atenţi vor fi cu alegătorii din colegiul respectiv, ţinând în permanenţă legătura cu cetăţenii, în spiritul transparenţei. Cum nu s-a scurs decât o lună şi jumătate de la alegerile parlamentare, am fost curioşi să vedem ce s-a întâmplat cu faimoasele „centre de consultanţă/dialog” pe care politicienii le înfiinţaseră prin colegiile uninominale în care candidau.

Din cei 15 parlamentari aleşi din circumscripţia nr. 18 Galaţi, nu mai puţin de şase au fost trimişi în Camera Deputaţilor sau Senat, prin votul locuitorilor municipiului Galaţi. Este vorba despre deputaţii Florin Pâslaru, Lucreţia Roşca (PSD), Bogdan Ciucă (PC) şi Mihai Boldea (PD-L) şi despre senatorii Marius Necula (PD-L) şi Paul Ichim (PNL). 

Florin Pâslaru – cabinet de închiriat şi telefon… la alimentara!

Amplasat „la stradă”, centrul consilierului local (de la acea vreme) Florin Pâslaru funcţiona, în perioada octombrie-noiembrie sub sloganul „împreună căutăm rezolvarea”. La acea vreme, consilierul-candidat promitea că nu va închide centrul chiar dacă va fi ales parlamentar, ci că va rămâne în permanenţă legătură cu cetăţenii. Acum însă, pe marile geamuri de pe care s-a dezlipit imensa fotografie a lui Pâslaru, afişată în campanie electorală, stă un afiş stingher pe care scrie „de închiriat”. 

Cum deputatul nu a putut fi contactat telefonic, am încercat să aflăm ceva detalii de pe site-ul Camerei Deputaţilor, unde la adresa cabinetului parlamentar este trecut scurt: „Galaţi, tel 0236/411 480 Trandafir C.”. Am sunat şi noi la acest număr de telefon, am cerut cu domnul „Trandafir C.”, dar o doamnă drăguţă ne-a spus că „nu este niciu domn Trandafir la noi… nu, nu suntem sediul PSD, suntem magazin alimentar. Nu, nu suntem fosta Galacta, de pe Brăilei, noi suntem undeva în Siderurgiştilor Vest”. 

Aşadar, alegătorii lui Florin Pâslaru, din colegiul nr. 6 (zona veche, Traian, Port, Valea Oraşului, Centru, Mazepa I şi II şi Ţiglina I) vor avea nevoie de ceva ambiţie, dacă vor dori să ia legătura cu omul pe care l-au trimis în Parlament.

PD-L, „for rent” sau „lângă alimentara lui Ionescu”

Dacă deputatul social-democrat a „şters urmele politice” de pe fostul său sediu de campanie, actualul senator PD-L Marius Necula a lăsat fostul sediu de campanie (de pe Siderurgiştilor, după Casa Roşie) cu tot cu însemnele partidului. Anunţul „for rent” este amplasat chiar sub firma fostului sediu de campanie, pe care scrie „colegiul nr. 8”. Deşi este lucru cunoscut faptul că în perioada campaniei, fotografia sa era afişată acolo, acum senatorul III. Deocamdată, am sediul din Micro 38, de lângă alimentara lui Ionescu, l-am şi sfinţit, după Anul Nou. Pot fi găsit în fiecare vineri, de la ora 18.00”.  

Colegul său de partid, actualul deputat PD-L Mihai Boldea a avut, în perioada campaniei electorale, un sediu în Micro 40. Acum, pe site-ul Camerei Deputaţilor, nu scrie nimic despre adresa cabinetului parlamentar al lui Boldea. Spaţiul care, anul trecut, era plin de tineri îmbrăcaţi în portocaliu este acum pustiu. Cu jaluzelele trase şi fără nici un indiciu politic, fostul sediu a fost dat uitării. Teoretic, alegătorii din colegiul 9 (Aviaţiei, Aurel Vlaicu, Micro 13B, 14, 38, 39 A,B,C şi 40) ar fi putut să îşi găsească deputatul aici. Şi practic îl vor găsi, la o dată ce ne va fi anunţată ulterior. 

În recenta conferinţă de presă, Mihai Boldea a declarat că „la momentul campaniei electorale, spaţiul în care am avut cabinetul era închiriat. Potrivit legii, autoritatea publică locală trebuia să îmi aloce un anumit spaţiu în care să funcţioneze cabinetul meu parlamentar, am discutat cu primarul şi acest lucru nu este posibil. Am identificat un spaţiu în Micro 40, pe care l-am închiriat şi urmează să-l amenajez ca şi cabinet parlamentar şi să-l deschid”. 

La Lucreţia Roşca se văruieşte

Tot în pregătiri se află şi cabinetul parlamentar al deputatei PSD Lucreţia Roşca. Fostul sediu de campanie, care, în acea perioadă, purta numele de „centru de dialog social”, din Piaţa din Micro 20 funcţiona atunci pe principiul „la noi uşa e deschisă”. Nu „mereu”, nici „va fi deschisă şi pe viitor”. Cum sediul este acum închis, sloganul s-ar putea schimba simplu, adăugând o singură particulă „la noi uşa nu e deschisă”… Dar nu va fi aşa mereu; deputata ne-a spus că „am închiriat alte două camere, în aceeaşi zonă şi acum se văruieşte acolo. Într-o săptămână, cred că este gata. Voi avea audienţe joi, de la 17.00 la 20.00 şi vineri, de la 14.00 la 18.00, iar în timpul săptămânii va fi permanent cineva acolo, două ore dimineaţa şi două, după-amiaza”.  

Ciucă promite patru sedii, Ichim, nu!

În ciuda faptului că a candidat în colegiul nr. 8 (Ţiglina II, Micro 16, 17 şi Siderurgiştilor Vest, până spre Viaduct), deputatul Bogdan Ciucă nu poate fi găsit, deocamdată, decât la sediul de la partid, de pe strada Brăilei. În schimb, are planuri mari: fostul sediu de campanie, din Complexul Siret – Ţiglina III, va fi redeschis, de pe data de 2 februarie (când începe activitatea în Parlament), va avea cabinet şi la sediu şi va căuta alte două spaţii, pentru a ţine uşa deschisă şi gălăţenilor din Ţiglina II şi IV, „aşa cum am promis”. Cum va putea să se ţină de promisiuni când va avea patru sedii, nu se ştie; fie va învăţa să fie prezent în mai multe locuri deodată, fie programul alocat audienţelor se va desfăşura strict, pe ceas: 15 minute într-un sediu, 15, în altul…  

În ceea ce-l priveşte senatorul PNL Paul Ichim, doctorul a declarat, sincer, de la început, că sediul cabinetului său va fi amenajat la PNL, pe strada Universităţii, pentru că „nu reprezint doar interesele celor din colegiul 3, ci pe ale tuturor gălăţenilor”. 

Citit 1666 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.