Viitorul după Marian Sârbu: ministere comasate şi alocaţii diferenţiate pentru copii

Viitorul după Marian Sârbu: ministere comasate şi alocaţii diferenţiate pentru copii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prezent, sâmbătă, la Galaţi, preşedintele UNPR Marian Sârbu a vorbit despre câteva din obiectivele partidului. Din punct de vedere politic, UNPR doreşte înlăturarea unor anacronisme cum ar fi existenţa parlamentului bicameral, imunitatea parlamentară, dar şi o separare netă între funcţii şi demnităţi publice şi mediul de afaceri, constituţionalizarea deficitului bugetar prin introducerea în Constituţie a unui articol care să prevadă clar că un Guvern nu are voie să depăşească un deficit bugetar de 3 la sută, precum şi construcţia unui Executiv restrâns.

În opinia sa, sunt multe ministere care ar putea funcţiona eficient şi în regim restrâns: Economia şi Finanţele cu Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă, Sănătatea şi Protecţia Socială cu casele de sănătate şi de pensii, Cultura cu Educaţia şi Cercetarea, iar Agricultura cu Mediul. Totodată, Sârbu a spus că UNPR se opune privatizării CEC, Eximbank şi Tarom.

În plan social, UNPR consideră că alocaţiile de stat pentru copii ar trebui acordate diferenţiat, în funcţie de opţiunea părinţilor de a munci sau nu. ,,Orice copil trebuie să aibă dreptul la o alocaţie universală egală pentru toată lumea, dar în acelaşi timp e nevoie de alocaţii diferenţiate pentru familiile care muncesc. Credem că într-o familie în care o singură persoană merge să muncească, alocaţia pentru copil trebuie să fie diferenţiată faţă de cea în care ambii părinţi muncesc. Acolo, unde ambii părinţi muncesc, familia are nevoie de un mai mare sprijin din partea statului inclusiv prin alocaţii sociale, pentru că din munca lor adunăm banii la buget folosiţi pentru educaţie, sănătate, etc.” a afirmat Sârbu.

Citit 1692 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2011 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.