Astăzi, încă o rundă în războiul preelectoral din CJ

Astăzi, încă o rundă în războiul preelectoral din CJ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şedinţa extraordinară de astăzi a fost convocată de grupurile de consilieri PSD, PNL şi PC * Aceştia nu au votat ordinea de zi a şedinţei anterioare, motiv pentru care preşedintele CJ a suspendat-o * „Este un abuz şi o ilegalitate”, urmează să reclame astăzi consilierii USL-ului      

Astăzi are loc o şedinţă extraordinară a CJ Galaţi, pe ordinea de zi aflându-se cinci proiecte de hotărâre, exact aceleaşi din şedinţa anterioară, de pe 24 noiembrie, întrunire suspendată însă de şeful CJ, Eugen Chebac. Reamintim că în şedinţa din 24 noiembrie, pe ordinea de zi s-au aflat şapte proiecte de hotărâre, din care primele două se refereau la alocarea de fonduri pentru diverse investiţii la Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei”. În timp ce preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac, a susţinut atunci importanţa lor, grupul consilierilor judeţeni PSD, PNL şi PC a spus că proiectele nu sunt prioritare pentru unitate (mai ales că în proiect erau incluse şi asfaltarea aleilor din curtea spitalului), aşa că a cerut eliminarea lor de pe ordinea de zi. Cum preşedintele CJ Galaţi a fost împotriva eliminării lor, iar grupul consilierilor PSD, PNL şi PC a votat împotriva ordinii de zi a şedinţei în forma iniţială, Eugen Chebac a suspendat şedinţa, pe motiv că ordinea de zi nu a întrunit majoritatea simplă a voturilor!

Pentru astăzi, consilierii PSD, PNL şi PC au convocat o şedinţă extraordinară, ordinea de zi semănând cu cea din 24 noiembrie, cu excepţia celor două proiecte privind investiţiile la Spitalul Judeţean.  

În schimb, pe ordinea de zi se află proiecte privind aprobarea de investiţii la Spitalul TBC, dar şi unele privind majorarea alocaţiei de hrană pentru persoanele instituţionalizate de la Protecţia Copilului. „Sunt proiecte importante, care nu trebuie amânate. Decizia pe care preşedintele CJ a luat-o pe 24 noiembrie a fost ilegală şi contravine regulamentului de funcţionare a CJ. De aceea considerăm că decizia lui Chebac a fost abuzivă şi ilegală. Noi am convocat şedinţa şi tot ce vom face şi de-acum înainte va fi pe lege şi în interesul cetăţenilor”, a declarat Nicolae Bacalbaşa, liderul grupului de consilieri PSD şi contracandidatul lui Chebac, anul viitor, la alegerile pentru şefia CJ Galaţi.  

Deşi ieri nu se recunoştea oficial, astăzi există posibilitatea ca grupul de consilieri PSD-PNL şi PC să nu se oprească la doar câteva declaraţii, făcute în plen, ci să ia şi o decizie în vederea unei contraofensive, inclusiv în instanţă. Pe de altă parte, deşi consilierii USL au majoritatea în CJ, nu trebuie neglijat nici faptul că Eugen Chebac poate suspenda din nou şedinţa, o situaţie care, dacă se va repeta şi a treia oară (consecutiv), ar putea conduce la dizolvarea actualului consiliu.

Citit 2607 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2011 22:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.