Ecosal - pretenţii prea mari pentru un site aşa de mic!

Ecosal - pretenţii prea mari pentru un site aşa de mic!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Continuăm, astăzi, seria materialelor despre cât de transparente sunt societăţile şi serviciile publice de interes local, cu Ecosal, serviciul public de salubritate din oraş. Autorizat la standarde europene - faimosul ISO - şi pentru că este beneficiarul unui proiect european de milioane de euro pentru gestionarea şi managementul deşeurilor, Ecosal este un serviciu care are o pagină de internet destul de modestă pentru pretenţiile de oraş european pe care le avem cu toţii. Din pagina Ecosal - www.ecosalgl.ro - se  pot afla serviciile puse la dispoziţie - salubrizare, dar şi activitatea de ecarisaj sau de deszăpezire. Nimic însă despre departamentul de reparaţii străzi care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Ecosalului, cu mulţi din angajaţii care lucrau, pe vremuri la societatea locală falimentară SC Construcţii şi Reparaţii. Nimic nici despre lucrările de întreţinere a semafoarelor, de pildă, de care tot Ecosal se ocupă. Lipsa acestor informaţii este regretabilă, având în vedere că şoferii ar fi putut posta pe site adresele semafoarelor pe care le întâlnesc, defecte, în trafic. De asemenea, tot aici s-ar fi putut posta şi multiplele exemple pe care mulţi gălăţeni le au în legătură cu munca de slabă calitate pe care o desfăşoară, uneori, angajaţii Ecosal - cum se asfaltează pe ploaie sau cum se tasează bitumul cald cu… picioarele, în gropile de pe străzi, de pildă!

Din păcate, astfel de informaţii nu şi-au găsit loc în site-ului Ecosalului, care pare mai degrabă construit doar ca să se bifeze încă un punct pe o agendă de lucru… La capitolul „întrebări frecvente” se află o singură mare chestiune: „Ce documente sunt necesare pentru a încheia un contract de salubrizare?”. Surprinzător pentru sărăcia informaţiilor de pe site, există şi răspunsul: certificat de înregistrare în scopuri TVA; certificat de înmatriculare; statut societate (act constitutiv); contract de închiriere/proprietate spaţiu; buletin/carte identitate; ştampila; certificat constatator punct de lucru; schiţă amplasament punct de lucru”.

Cam acestea sunt toate informaţiile pe care le puteţi găsi pe site-ul unicului serviciu public de salubritate din Galaţi. Nu vă lăsaţi păcăliţi de secţiunea „ofertă”! Pagina este în lucru de la începutul anului!

Aşadar, un site simplist, fără informaţii concrete pentru gălăţeni şi mai ales fără declaraţiile de avere ale conducerii acestui serviciu public!

Citit 1142 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Decembrie 2011 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.