Preşedintele CJ, între ciocan şi USL

Preşedintele CJ, între ciocan şi USL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi are loc şedinţa CJ Galaţi, pe ordinea de zi aflându-se mai multe proiecte de hotărâre care ar putea crea deja tradiţionalele dispute pre-electorale între candidaţii USL şi PDL la CJ, Nicolae Bacalbaşa şi, respectiv, Iulian Aramă, şi actualul preşedinte CJ Galaţi, Eugen Chebac, şi el candidat (susţinut de UNPR) pentru încă un mandat. Cu siguranţă se vor relua reproşurile dintre USL şi Chebac pe tema calităţii deszăpezirii, având în vedere că în şedinţa trecută aleşii au cerut prezentarea unei analize a acestei activităţi, dar şi pentru că pe ordinea de zi se află două proiecte legate de subiect: majorarea capitalului social al SC Drumuri şi Poduri ( care s-a ocupat de deszăpezire în judeţ), dar şi suplimentarea bugetului CJ cu un milion de lei (900.000 de la Fondul de Intervenţie al Guvernului şi 100.000 de lei, ajutor de la CJ Iaşi) pentru decontarea lucrărilor de deszăpezire efectuate.       

Dar cu apartamentele cum rămâne?
Cu siguranţă mai există un subiect pe marginea căruia ar putea rezulta mari discuţii în contradictoriu: celebrele apartamente de serviciu ale consiliului, pentru cumpărarea cărora chiriaşii au dat în judecată CJ încă din 2008. Săptămâna trecută, preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac, a fost însărcinat de consilierii judeţenei ca până la finele lunii aprilie să  vândă casele. Decizia a fost luată la iniţiativa grupului de consilieri USL (dar şi a consilierului judeţean Iulian Aramă), după ce cu numai o săptămână înainte acelaşi grup stabilise tot prin hotărâre de CJ ca apartamentele să fie vândute la preţul pe care îl va stabili un evaluator independent.  

Reamintim că în urma unui proces care durează din 2008, 39 de chiriaşi ai apartamentelor din blocurile L,  Delta,  B4,  A16,  V3 şi  V5  (magistraţi, foşti şefi ai instituţiilor deconcentrate şi chiar angajaţi ai CJ) au câştigat dreptul de a-şi cumpăra casele după ce cauza a fost judecată în instanţe din Galaţi, Buzău şi Ploieşti – unde, de fiecare dată,  CJ Galaţi a contestat, fără succes, decizia de vânzare.

Discuţiile între USL şi preşedintele Chebac au apărut însă tocmai din cauza diferenţelor foarte mari între preţul rezultat din decizia instanţei de vânzare a apartamentelor (foarte mic) şi preţul stabilit prin reevaluarea activelor CJ din 2011 (preţ mai mare, deşi nu la nivelul pieţei, dar susţinut de Chebac, cel care refuză să vândă casele la preţuri simbolice). Justiţia obligă CJ (sub ameninţarea sancţiunilor) să vândă apartamentele la preţul de inventar (care ar conduce la situaţii în care case în buricul târgului să coste între 157 şi 1.700 de lei), în timp ce reevaluarea activelor fixe a bunurilor CJ indică, pentru aceleaşi locuinţe, preţuri cuprinse între 36.000 de lei (o cameră) şi 77.000 de lei (patru camere).

A vinde la preţ de nimic sau a plăti amendă din bani publici?
Acum însă, cu ultima decizie a consilierilor, preşedintele Eugen Chebac este cel obligat să îşi asume, prin semnarea contractelor de vânzare a apartamentelor inclusiv preţul la care se vor vinde acestea. „S-a constatat faptul că nu au fost epuizate toate căile extraordinare de atac. Domnul preşedinte, Eugen Chebac, a gestionat în exclusivitate strategia de apărare a Consiliului Judeţului Galaţi în procesul în discuţie, motiv pentru care se consideră necesară implicarea domniei sale până la final în aplicarea Sentinţei judecătoreşti nr. 9676/16.12.2008”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Cu alte cuvinte, USL îl consideră responsabil pe Eugen Chebac de faptul că CJ a pierdut procesul cu respectivii chiriaşi, motiv pentru care urmează să răspundă şi pentru vânzarea caselor. Rămâne de văzut dacă preşedintele CJ va accepta să semneze vânzarea apartamentelor la preţurile modice cu care niciodată nu a fost de acord, sau va refuza acest lucru. În ultimul caz, o astfel de decizie ar atrage după sine sancţionarea (în baza deciziei de instanţă) CJ-ului, amendă ce ar fi plătită din bani publici şi din vina … tot a lui Eugen Chebac.

 

Citit 1798 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2012 20:58

20 comentarii

 • postat de Cetateanu umilit de autoritati
  Miercuri, 29 Februarie 2012 08:52
  Ieri, a avut loc sedinta de consiliu judetean. Ordinara sau extraordinara? Dece nu s-a publicat dispozitia de convocare, si pe site-ul CJ Galati? S-au aprobat si hotarari de consiliu cu caracter normativ. Cum si cand s-au respectat procedurile de transparenta decizionala?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catre divizia de acatiste
  Marți, 28 Februarie 2012 21:30
  Divizia de acatiste
  Nu stiu cum se face dar se pare ca d-l Chebac are o intreaga divizie ce ii redacteaza acatiste peste tot, in toate paginile publicatiilor locale unde ii apare numele. Toate mesajele sunt cu aceleasi caracteristici: d-l Chebac cu siguranta va gasi calea dreapta, opozitia bat-o vina e problema, dar cu liniste si calm, cu increderea noastra, dumnealui ne va duce pe drumul drept.
  Trebuie ca exista piscoturi si pentru activitatea celor din divizia de acatiste, insa e jenant, acestea apar in aceeasi forma, imaginatia nu e prea bogata, se invoca niste mantre pentru linistea planetei, a judetului, chiar daca astea nu constituie un raspuns la niciuna din problemele in discutie.
  Poate e importanta si o asemenea divizie de acatiste, pe langa mass-media ce viseaza sa o detina fiecare formatiune politica. Asteptam sa capete si un cod in Codul de Ocupatii din Romania!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alt eugen
  Marți, 28 Februarie 2012 17:04
  licitatia de mai jos a fost :Tipul procedurii:Negociere fara anunt de participare/ justificarea alegerii procedurii de negocierefara publicarea prealabila a unui anunt de participare:Lucrarile/produsele/serviciile POT FI FURNIZATE NUMAI DE UN ANUMIT OFERTANT,DIN MOTIVE TEHNICE...fara organizare licitatie electronuca...fara anunturi publicate anterior privind acelasi contract....si mai ales data cand a fost facut publica...Anunt de atribuire numarul 119746/27.12.2011......de ce tocmai pe 27 decembrie?....domnilor ziaristi nu stiti sa va documentati pe eLicitatie....daca aveti curiozitatea cautati in ultimii 4 ani si comunicati-ne cum e cu chebac....tot ce v-am dat mai sus sunt citate de pe site-ul de specialitate....sunteti nepregatiti,angajati intr-o misiune,corupti ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de alt eugen
  Marți, 28 Februarie 2012 16:49
  chebac a avut in pixul lui peste 100 milioane euro in cei patru ani.....sa faca publice toate licitatiile intr-un raport catre popor ,sa ne spuna de ce vin la licitatie numai Tancrad(80%) si vega,...de ce sunt licitatii cu incredintare directa cu unic participant , de ce a costat "sediu sala consiliu galati municipiul galati" 1.480.708,oo lei fara tva si cum s a realizar aceasta lucrare din data de18.11.2011 pana la sarsit de an...chebac trebuie analizat la licitatii si mai ales la costul unui obiectiv realizat.....este evidenta sprijinul de care se bucura din partea unor ziaristi...oare de ce?
  0
  0
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 28 Februarie 2012 16:24
  cei de la drumuri si poduri isi vor primi banii abia cand isi vor termina activitatea , asa este normal.
  0
  0
  Raportează
 • postat de maria
  Marți, 28 Februarie 2012 16:20
  cu siguranta chebac va gasi cea mai buna solutie pentru a vine acele apartamenete inca nevandute la un pret corect
  0
  0
  Raportează
 • postat de malina
  Marți, 28 Februarie 2012 16:11
  atata timp cat cei de la PSD sunt la putere, astfel de dispute vor exista . sa vedem daca cei de la Drumuri si poduri vor aduce un raport cu activitatea lor , atunci vor fi platiti exact pentru ce au facut, nici in plus nici in minus
  0
  0
  Raportează
 • postat de bellick
  Marți, 28 Februarie 2012 15:22
  aceste dispute se vor termina cu siguranta cand PSD-ul nu va mai fi la conducere...
  0
  0
  Raportează
 • postat de sabrina00
  Marți, 28 Februarie 2012 14:22
  Ar trebui ca PSD-istii sa lase mandria la o parte si sa se mai preocupe si de problemele ce trebuiesc rezolvate, macar pana vor veni altii care intradevar se vor interesa de acest lucru.
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan_00
  Marți, 28 Februarie 2012 14:09
  Saracul Chebac...este greu sa ai asemnea colegi, dar cu siguranta se va descurca. Are destula experienta incat sa impace pe toata lumea si sa nu mai existe asemenea dispute.
  0
  0
  Raportează
 • postat de denim
  Marți, 28 Februarie 2012 12:24
  vanzarea acestor apartamente se va face intr-un mod corect fara a fi favorizati nimeni. Chebac va lua pana la urma cea mai buna decizie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de micu
  Marți, 28 Februarie 2012 12:22
  daca cei de la drumuri si poduri si-a fi facut treaba asa cum trebuie nu cred ca ar fi existat aceasta situatie, dar asa mi se pare normal ca sa nu fie remunerati mai mult de cat merita.
  0
  0
  Raportează
 • postat de aida
  Marți, 28 Februarie 2012 12:20
  atat timp cat vom auzi de USL nu se vor incheia niciodata disputele dintre ei si actualul presedinte al CJ.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ecaterina
  Marți, 28 Februarie 2012 10:13
  sunt tot felul de discutii pe baza acestor subiecte, dar pana la urma Chebac va gasi cea mai buna solutie si pentru vanzarea acestor apartamente pana la termen si pentru cei de la Drumuri si Poduri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de andrada
  Marți, 28 Februarie 2012 10:10
  sunt mari discutii contradictorii pe baza acestor apartamente, ele vor fi vandute pana la urma la un pret corect astfel incat sa nu fie facut jocul celor din USL.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cici
  Marți, 28 Februarie 2012 10:04
  deja cum suntem obisnuiti sa auzim tot felul de dispute la sedinta CJ si asta datorita USL care nu fac altceva decat sa puna bete in roate lui Chebac si astfel proiectele initiate de el sa-i fie oprite in majoritatea cazurilor. S-a vazut care a fost activitatea celor de la Drumuri si poduri, dar au pretentii sa fie platiti cu mai mult.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dorina
  Marți, 28 Februarie 2012 09:26
  Asa cum ne-a obisnuit pana acum,Eugen Chebac va lua cea mai buna decizie atat in privinta celor de la Drumuri si Poduri cat si In privinta apartamentelor nevandute,astfel incat cei avantajati vor fi cetatenii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cosmin
  Marți, 28 Februarie 2012 09:17
  Eugen Chebac va avea grija ca cei de la Drumuri si Poduri sa isi primeasca banii pentru cat au muncit,nici mai mult,nici mai putin si in nici un caz in avans.
  0
  0
  Raportează
 • postat de radu
  Marți, 28 Februarie 2012 09:13
  Atat timp cat PSD-ul va exista certurile si circul vor fi pe ordinea de zi!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alex
  Marți, 28 Februarie 2012 06:37
  E normal sa existe neintelegeri atata timp cat exista opozitie. Doar asta e activitatea lor principala: sa conteste. Se apropie alegerile si USL-ul incearca din rasputeri sa-i ponegreasca cu sau fara motiv pe cei de la conducere, Se vede insa ca acestia muncesc, iar eu am incredere ca Chebac va alege calea dreapta pentru a rezolva problemele aparute.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.