Contestată în instanţă, lucrarea de pe Frunzei continuă

Contestată în instanţă, lucrarea de pe Frunzei continuă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Deşi abia astăzi Curtea de Apel Galaţi va decide dacă societăţile Tancrad şi Max Boegl Romania SRL au câştigat legal sau nu licitaţia pentru asfaltarea străzilor Oţelarilor, Stadionului, Frunzei, Asachi, angajaţii firmei Tancrad lucrează de zor pe strada Frunzei. Asta, în ciuda faptului că două firme care au participat la licitaţia pentru adjudecarea lucrării (publicată pe SEAP pe 14 septembrie 2011), SC Mari Vila Com SRL şi SC Compania de Construcţii Feroviare SA, au contestat atât licitaţia, cât şi au atacat, în instanţă, decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor care le-a respins contestaţia.

Pe de o parte, Primăria Galaţi a informat la începutul lunii că, pentru a nu pune în pericol proiectul integral de modernizare a celor patru artere, în valoare totală de 47 de milioane de lei, a dispus ca lucrările să fie amânate după data de 8 martie. Ciudat însă, dar marţi fotoreporterul "Vieţii libere" a surprins muncitori cu salopete inscripţionate cu Tancrad care lucrau de zor pe strada Frunzei, unde deja trotuarele şi bordurile au fost scoase...

Reprezentanţi ai Primăriei Galaţi spun că instanţa ar putea prelungi judecata, astfel încât o blocare a lucrării până la soluţionarea în instanţă ar putea afecta termenul de execuţie de 36 de luni şi, implicit, fondurile europene din proiect s-ar putea pierde. În plus, Primăria are şi decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor care respinge contestaţiile celor două firme care au pierdut licitaţia.

Rămân însă două întrebări fără răspuns: 1 - Dacă instanţa de judecată va da, până la urmă, câştig de cauză contestatarilor, cine va plăti munca făcută până acum de Tancrad?; 2 - Avizul primăriei pentru începerea lucrărilor poate însemna că municipalitatea ştie înaintea magistraţilor cum se va termina procesul?

Citit 1575 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.