Curăţenie de primăvară pentru listele din vară
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Curăţenie de primăvară pentru listele din vară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu a mai rămas mult timp până când partidele îşi vor definitiva listele cu candidaţii la Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Galaţi. Deja unii lideri de partide şi-au exprimat principalele opinii legate de acest subiect. Indiferent de partidul pe care îl conduc, liderii promit că pe viitoarele liste cu aleşi vor fi oameni de calitate, oneşti, cinstiţi şi cu adevărat interesaţi de soarta cetăţeanului care, până la urmă, îi votează.

Primul care a vorbit fără înconjur de acest lucru a fost preşedintele PDL Galaţi, Mircea Toader, cel care a promis că pe listele de candidaţi nu se vor afla în nici un caz interlopi: „nu voi primi nici un interlop pe liste. Chiar vă pot promite că voi prezenta lista cu candidaţi şi dacă e vreun interlop, vă rog să mi-l spuneţi! Interlopul nu va putea niciodată să fie om politic”. Al doilea care a vorbit despre calităţile celor care se vor afla pe liste a fost preşedintele UNPR Dan Dobrea. Potrivit acestuia, candidaţii trebuie să-şi fi demonstrat deja valoarea în domeniul profesional în care activează şi să „promoveze politica partidului”. Întrebat dacă va avea pe listele de candidaţi unii din actualii consilieri care nu se vor mai regăsi pe listele actualelor lor partide, Dobrea a răspuns afirmativ, condiţionând: „îi vom lua doar pe cei care sunt cu adevărat de valoare”.

Liberalii, analizaţi înainte de nominalizare

Şi la nivelul PNL se fac analize cu privire la activitatea actualilor consilieri locali şi judeţeni, pentru a se selecta cei care vor mai fi demni de un nou mandat de ales. Potrivit preşedintelui PNL Victor Paul Dobre „este un final de mandat şi vom face o evaluare; unii vor trece, alţii nu, aşa e întotdeauna…”. Fără să îi nominalizeze pe aleşii locali şi judeţeni care l-au dezamăgit, Dobre a dat de înţeles că are nemulţumirile sale: „Sunt mulţumit că de-a lungul activităţii s-au manifestat unitar, nu au fost sincope în grup, nu au părăsit partidul şi în general au respectat deciziile.

Cred că şi-au făcut datoria, însă întotdeauna e loc de mai bine şi există posibilitatea de a te implica mai mult într-o problematică sau alta a cetăţenilor. Am şi o serie de critici la adresa unuia sau altuia, dar nu e elegant sau normal să le comentez în conferinţă de presă. În reuniunile noastre mi-am spus însă părerea. Avem o problemă privind calitatea de comunicator a lor – se întâmplă să faci lucru şi să nu se ştie sau şi mai rău, să comunici greşit ce ai făcut…”.

Oricum, până la congresul PNL de la începutul lunii aprilie sunt toate şansele să fie definitivate şi listele PNL cu candidaţii pentru Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Galaţi, a mai spus preşedintele liberalilor gălăţeni, Victor Paul Dobre, prezentând şi calităţile pe care trebuie să le aibă un candidat la CL sau CJ: „Cred că cei care nu sunt profesionişti în domeniul lor ratează şi în politică. Dacă este profesionist în domeniu are apetenţă pentru muncă, respect, o manieră înţeleaptă de a aborda problemele şi respectă organizaţia de unde provine”.

Cum începutul lui aprilie va fi momentul în care şi PSD şi PC vor avea congrese, probabil până atunci şi aceste partide îşi vor fi definitivat listele cu candidaţi. Şi, cel puţin declarativ, niciun lider nu va accepta pe listă paraziţi politici, interlopi, oameni cu moralitate îndoielnică sau care nu respectă legea.

Citit 1807 ori Ultima modificare Duminică, 18 Martie 2012 23:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.