Europarlamentarul gălăţean Adriana Ţicău cere un fond european pentru eficienţă energetică

Europarlamentarul gălăţean Adriana Ţicău cere un fond european pentru eficienţă energetică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe fondul dezbaterilor PE pe tema Planului pentru energie al UE, europarlamentarul gălăţean Adriana Ţicău (PSE, PSD) a solicitat instituţiilor europene înfiinţarea unui „Fond european pentru eficienţă energetică şi energii regenerabile”, cu misiunea de a asigura mobilizarea de capital pentru punerea în practică a proiectelor în aceste domenii.

"Politica energetică este şi va continua să fie o prioritate a Uniunii. Criza gazelor din această iarnă, într-o perioadă cu temperaturi foarte scăzute, a arătat, din nou, dependenţa statelor membre şi a Uniunii Europene de furnizorii tradiţionali de gaz. «Uniţi în diversitate» este deviza UE. Sper ca această criză a gazelor să ne determine să fim uniţi şi în construcţia unei politici energetice comune”, a declarat Adriana Ţicău.

Europarlamentarul consideră că dezvoltarea proiectului Nabucco şi construcţia unui terminal GPL la Constanţa, precum şi interconectarea infrastructurilor naţionale pentru energie electrică pot contribui atât la creşterea siguranţei aprovizionării cu energie, cât şi la dezvoltarea capacităţii Uniunii de a fi solidară cu statele membre aflate în situaţie de criză energetică.

Citit 1168 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.