Interviu cu preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica: Cazul Aviasan, de la politică la găinărie

Interviu cu preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica: Cazul Aviasan, de la politică la găinărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „În Galaţi au mai fost încercări de a se lua terenuri cu japca” * „Prefectura trebuia să reacţioneze”

- Ce părere aveţi despre cazul Aviasan?

- Din ce am citit în presă este nevoie de o investigaţie amănunţită a Parchetului, pentru că datele prezentate în presă arată că s-au folosit acte şi documente false, inclusiv hotărâri judecătoreşti care s-ar părea că nu-s în regulă. Pe de altă parte, în Parlament, la adoptarea Legii 247/2005, am avut discuţii mari pe tema dispariţiei termenului de 30 decembrie 1947 – limita până atunci la restituiri. Dispariţia lui a făcut să apară extravaganţe gen "sunt urmaşul lui Ştefan cel Mare" sau cereri de restituire pentru mii de ha de pădure… Noi am aprobat acum în Senat comisia de anchetă a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), nu doar pentru că acolo au existat persoane cu probleme (arestaţi, cercetaţi), ci şi pentru că ar exista contracte cu evaluări, consultanţă la sume astronomice, 100 de milioane de euro... De aici a mai apărut o categorie, cei care s-au dus la ANRP cu documente şi hotărâri judecătoreşti falsificate în încercarea de a prelua o proprietate. În toată ţara trebuie verificat cum s-au restituit suprafeţe mari de teren, imobile, pădure...

- Nu s-ar porni o vânătoare de vrăjitoare?

- Nu, dar în Galaţi ar trebui verificate toate asemenea posibile tranzacţii de case cu acte false, terenuri, pentru că în Galaţi au mai fost încercări de a se lua terenuri cu japca… Noi le ştim doar pe cele care nu au reuşit, dar dacă au reuşit altele? E bine să se verifice astfel de acţiuni, că nimeni nu-şi pune pielea la saramură pentru jumătate de ha…

Inginerii avocăţeşti şi integritatea funcţionarului public

- Afacerea Aviasan este doar o inginerie avocăţească sau sunt implicaţi şi funcţionari din alte instituţii de sat, primărie, CJ?

- Cred că e mult spus din partea unor instituţii, pentru că am văzut în "Viaţa liberă" că au fost persoane care au sesizat nereguli, precum doamna Luminiţa Bourceanu de la Cadastru. Cu casele revendicate, când au intrat cu acte false pentru sediul PSD, din Domnească 55, ştiu de la Ciumacenco care a fost informat de direcţia de specialitate din primărie că au găsit un document fals şi primăria a făcut plângere penală pe acest subiect. Deci, când s-a adus o atingere unor imobile, a fost reacţie şi îi felicit pe cei de la Juridic din primărie, care au făcut acest lucru.

- Aceeaşi Primărie care a pierdut Cuza 43…

- Dacă imobilul din Cuza a fost pierdut în baza unei hotărâri judecătoreşti emisă în baza unor documente false, se face recurs de procurorul general în interesul legii şi imobilul se va reîntoarce în proprietatea statului.

- Deci, în afară de Luminiţa Bourceanu, credeţi că mai există şi alţi funcţionari care au reacţionat împotriva ilegalităţilor sesizate?

- În mod cert au existat, v-am dat cazul cu Domnească 55. Mă întrebaţi şi dacă eu cred că au existat şi oameni care au sesizat ilegalităţile şi nu au reacţionat? Eu sper să nu, că acum toţi vor fi condamnaţi pentru favorizarea infractorului.

- Ce instituţii publice au fost implicate şi puteau reacţiona?

- Nu cred că era o chestiune a CJ, singura instituţie care trebuia să reacţioneze era Prefectura, avea responsabilităţi. Prefectul este cel care semnează pe restituiri, el are un serviciu juridic, deci prefectul şi juriştii sunt cert persoanele care trebuia să asigure respectarea legii.

– Şi ministrul Transporturilor de la acea vreme?

- Dacă era vorba de o fraudă adusă unei societăţi a Ministerului Transporturilor –ceea ce este cazul aici -, atunci da, cu certitudine şi societatea şi ministerul trebuie să dea explicaţiile necesare.

Cauză imobiliară dubioasă şi efectele ei în USL

- Afectează în vreun fel imaginea USL-ului faptul că numele lui Eugen Durbacă este legat de cazul Aviasan?

- Nu. Eugen Durbacă a lămurit vehicularea numelui său în această chestiune. A pus lucrurile pe făgaşul normal, spunând că fiecare răspunde pentru ceea ce face.

- Durbacă a apărut alături de Marius Stan, Stan alături de Bacalbaşa, dar niciodată primul alături de ultimul. Evită PSD această alăturare?

- Nu, Durbacă a ieşit cu Stan pentru a da un semnal că la Galaţi USL funcţionează cu toate cele trei motoare. Cât priveşte alăturarea de Bacalbaşa, nu am discutat aceste lucruri, ceea ce ne interesează în privinţa doctorului Bacalbaşa este valorizarea atuurilor pe care le are - nu o campanie clasică, prin care unul este sprijinit de altul, ci una în care candidatul USL să vorbească cu cât mai mulţi oameni.

- Îi vom vedea împreună în campanie pe Durbacă şi Bacalbaşa?

- În mod cert, dar nu pot să vă spun acum când, n-am luat nici un fel de decizii.

- Are dosarul Aviasan şi o implicare politică?

- Nu cred. Toate datele arată că acolo e vorba de o găinărie, nu în sensul de mică, ci în sensul de acte falsificate, a unor persoane care au legătură doar cu zona penală. În rest nu văd cum i-ar fi ajutat cineva şi dacă se va dovedi că aşa a fost, acea persoană va răspunde, mă refer de la OCOT până la prefect - toţi cei care aveau atribuţii de semnătură şi verificare juridică în acest circuit şi care nu şi-au făcut treaba vor răspunde.

 

Citit 3649 ori Ultima modificare Duminică, 29 Aprilie 2012 17:07

14 comentarii

 • postat de zoe
  Miercuri, 09 Mai 2012 11:58
  o sa fie interesant cand o sa vina Marius Stan la primarie.
  sa vedem ce schimbari o sa fie! eu zic va Boldea e vinovat si de jegul din Galati si de faptul ca nu sunt locuri de munca in Galati
  0
  0
  Raportează
 • postat de zoe
  Miercuri, 09 Mai 2012 11:55
  imi place de Nica, macar nu si-a dat cu presupusul despre ceva ce nu stie.
  daca Boldea e nevinovat? cine plateste?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marina
  Marți, 01 Mai 2012 13:28
  tara arde si voi va pieptanati...adica voi nu ati furat...nu faceti parte din elita psd galateana...tin sa va reamintesc ca psd-ul ne conduce acest oras de 10 ani si unde nu stim inca?... nu ti vrea sa mai lasati teatrul ieftin ....ca terenul pe care ati contruit vila tot de la primarie il aveti ...tin sa va reamintesc ca in locul vilei dvs se putea face un centru de locuinte sociale....deh...dar nu era in folosul psd-ului, sau al dvs personal
  0
  0
  Raportează
 • postat de gabi
  Marți, 01 Mai 2012 09:33
  "Afacerea Aviasan este doar o inginerie avocăţească"... as zice ca e o gainarie avocateasca , sa fii inginer nu e la indemana oricui
  0
  0
  Raportează
 • postat de Elodia
  Marți, 01 Mai 2012 09:26
  @ postul de Luni, 30 Aprilie 2012, orele trecute fix : 21 ... /// ... Preopinentule, sa mor cu zile si sa se bucure cioaca, pepe-dede alternativa sau un marius stan cinstitu' dar sapat / sfredelit pe la spate de "corupția locală", e "cireasa de pe tort" ca sa sa devenim epici privind optiunea noastra politica, a galatenilor, privind administratia locala !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Aș vrea să le băgăm o strâmbă la vor,ceva gen PP-DD,un junghi pentru a le mai strica afacerile necurate a acestor figuri imorale.
  Luni, 30 Aprilie 2012 21:52
  Orașul Galați este ,,arestat'' într-o corupție mafiotă,interlopă de partide cu aceleași figuri ,,distinse'' pline de interese financiare locale cu miros strident de penal.Dar se acoperă unii pe alți,și mai nou,se ascund în spatele Domnului Stan care este cinstit dar izolat și legat de mâini de corupția locală.Păcat că la nivel ,,central'' la București se mai simte un iz de curățire,dar ,,pe jos'' sunt sabotați de lichelele locale și județene,cum se zice ,,niște țărani'' dar mafioți.Poate mai vine o ,,figură'' nouă,poate la PP-DD să le mai dăm la cap,să le mai strice socotelile.Așteptăm.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vrem o tara ca Afara
  Luni, 30 Aprilie 2012 10:38
  In alte state civilizate ,unul ca Bacalbasa s-ar fi nascut mort daca declara chiar si in gluma ca a luat spert(spaga) Dl Nica "nu a citit in presa" acest giumbusluc al canditatului pe care il promoveaza ,este interviul V>L. dupa Anul nou 2012 si este semnat A.Melinte . Acel articol are un miros deosebit datorat tot intervievatului . Pai chiar ne credeti cu memoria scurta , alte ziare scriu concret ca semna "bancuri pe adresa colegilor"cu pseudonimul POPESCU. Si inca o intrebare , care credeti ca este cursul "baroniadei" in partide , caci se vorbeste apasat despre "cinste" . Cinste cui ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de alin
  Luni, 30 Aprilie 2012 10:34
  pentru cei care cautati articolul complet din catavencu, ia uitati aici :

  http://galateni.net/forum/topic/4021-vicepremierul-nica-isi-ascunde-vila-de-pe-faleza-dunarii/

  link-urile spre articolul din catavencu sunt rupte.....dati toata faleza lui vega....apa din dunare nu o dati?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Creanga
  Luni, 30 Aprilie 2012 10:24
  ...evenimentele spontane [ sic! ], revoluziunea sincera a "cruzilor tineri" din '89 ni l-a "dat/trimis" p'aici, cu voia/prorocirea d-zeului multora si acum, ionel iliescu, pe arhanghelul ilie platica-vidovici ... acesta i-a scos din joben pe prea multii smereni din urbe, insi de bine si cu suflet samaritean, abuzati fizic, psihic/mental si fututzi la "melodie" de un ceusescu ... in primul rand, vidovici [ cum te cheama pui de dac? - ma cheama ca pe tata, vidovici si ca pe mama, platica, ilie imi este prenumele], l-a scos de "bun de vremi noi"/la "buna-sfioasa-vedere" pe casian craciun apoi, episod scurt, pe un samoila patrascu...acesta a fost numit [prim-mare/primar] si nu ales de poulime, erau vremi tulburi si periculoase/"strazi" aglomerate, se buluceau multi la prajitura, majoritatea cu recomandari, "frustrati"/"abuzati", cu "note bune/vechi"-note informative, nu era timp de lo-lo-uri ...samoila n-a corespuns si d'asta nici viitor, acum e cu - virgula - cruce in cimitir... a urmat dan lilion gogoncea, o eminenta cenusie si el dar si cu multe grade, inclusiv, grade alcoolice la pachet cu regretatul de ashram, defunctul, angheluta, insi potriviti/buni de pres.uri la consiliu judetului ... ni l-a daruit apoi platica, ABRAMIS BRAMA, pestele prost, cu multe oase, pe un durbaca, un nicolaie, faslaru-scrumbia apriorica, dan nica ... faslaru a fost la pachet cu dan nica, aveau origine sanatoasa ... de aici incolo povestea, e o realitate, nu mai e de "epic", o stie tot prostu ... actualmente "icrele" platicii i-au lasat sa dea din coada pe un mariusica stan, un ciumacenco, un necula ... despre articolul discutat, acest neica nimeni, dan ni[mi]ca. nici macar nu sloboz nu e, "icra" ...este doar un produs, extract de alge, colorat ca galetile de la cantina de ajutor social de pe Dogariei ... pesedeul, acum useleul, ni-l da la pachet, pe dan nica si prosperitatea cum n-am mai avut noi, p'aici, niciodata !!!


  ... p.s. ... e o vorbarire, "Doamne fer' de mai rau" si povestitorul traduce zicala ... la balotaj cu dinti de plastic, mariusica sau cu-virgula-copilu ciumacenco, sa ajunga reprezentantul pepe-dede-ului ... sa vezi atunci cozi pentru audinta la pim-mare pentru case si euroi, mai ceva ca la moastele u craciun casian !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de candidat primar
  Luni, 30 Aprilie 2012 09:55
  Toti sunt impreuna, aceiasi gasca, gasca politica. Durbaca e alaturi de Stan, de Bacalbasa. Necula nu il ataca pe -Stan, fiindu-i alaturi. Toti impotriva unuia, independentului Ciumacenco. Ciumacenco a ramas cu plangerea penala care a facut-o impotriva lui Boldea. Galateni hai sa le spargem gasca pe 10 iunie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de andru
  Luni, 30 Aprilie 2012 09:15
  Autocorectare: interievatul = intervievatul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de andru
  Luni, 30 Aprilie 2012 09:11
  "...ar trebui verificate toate asemenea posibile tranzacții de case cu acte false, terenuri..." (cum bine spune interievatul) și (adăugăm noi) privatizări pentru a disparea de pe arenă toți politicienii noștri, actuali și foști. Ar fi achitate toate datoriile țării și am avea venituri peste media statelor UE. In plus - speranța că s-ar face loc unor noi politicieni nu așa de compromiși precum predecesorii lor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ELENA
  Luni, 30 Aprilie 2012 08:41
  De ce nu spune acest ingineras scolit de JAN STOIAN, Dumnezeu sa-l odihneasca cat a luat pt. privatizarea Romtelecom?. Da ce nu stie de furturile de la AVIASAN ca doar mafiotul de politist oprea raducan (nu merita cu majuscule,cat rau a facut) era in barca PSD
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Creanga
  Luni, 30 Aprilie 2012 08:25
  ... dan ni[mi]ca], " ref intrebare, - Ce părere aveţi despre cazul Aviasan?
  - "Din ce am citit în presă...bla,bla,bla..."


  Ion Creanga a citit tot in presa ...

  Vicepremierul Nica isi ascunde vila de pe faleza Dunarii
  Academia Catavencu


  "Dan Nica, actual vicepremier in Guvernul Boc si propus interimar la Interne, isi ascunde o vila de 300 de metri patrati inca de cind era ministru al Comuni­ca­tiilor in Guvernul Nastase. Casoiul de pe faleza Dunarii a fost primit cadou de vicepremier de la Vega ’93, firma de constructii galateana care a spart piata, sub guvernarea PSD, cu ajutorul lui Nica."


  ... concluzia, presa nu minte, presa e libera, presa e a patra putere iar despre politicianul dan ni[mi]ca, slava lui d-zeu ca l-a teleportat p'aici cu rost bun, pentru "binele si fericirea" noastra, a galatenilor si nu numai ... faslarii, bakalbashii, pensionarii, tziganii si scrumbiile putrede din tot judetul il vor vota, veci !!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.