Dezinteres pentru abonamentele Transurb la preţ redus

Dezinteres pentru abonamentele Transurb la preţ redus
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • În februarie, Consiliul Local a decis că şomerii indemnizaţi din oraş pot avea abonamente la jumătate de preţ pentru o linie pe un mijloc de transport în comun a Transurb

Din păcate, lunar, abia se eliberează 50 de astfel de abonamente, în condiţiile în care, potrivit datelor AJOFM Galaţi, în municipiu există peste 4.100 de şomeri indemnizaţi. Restul de 4.050 nu ştiu de această iniţiativă, nu le pasă sau poate că nici nu le convine.
Cine a avut ideea şi cât costă ea?
Că prea puţini şomeri sunt interesaţi de ajutorul financiar acordat de municipalitate ar fi trebuit să se gândească în primul rând cei nouă consilieri locali iniţiatori ai hotărârii de CL, prin care s-au repartizat 569.200 lei (pe zece luni), bani care să susţină abonamentele la preţ redus. Cei nouă consilieri locali iniţiatori ai HCL sunt: Mihai Manoliu, Raul Mihailov, Mihail Bucatanschi (PNL), Radu Gheorghe (PDL), Roman Apostol Picu (PC), Daniel Apetrăchioaie, Aurelian Constantin, Stelian Lupu şi Nicuşor Ciumacenco (pe când încă se mai aflau în PSD). 
Costă mult şi la jumătate de preţ
Directoarea SC Transurb, Genica Totolici spune că "În loc de 40 de lei pe lună, pentru un abonament pe o linie, şomerii ar putea plăti doar 20 de lei. În martie abia am eliberat 25 de abonamente, iar în aprilie, abia 50". Unul din motivele pentru care şomerii nu îşi fac astfel de abonamente subvenţionate ar putea fi faptul că "poate nu le convine. Pentru un şomer, să dea 20 de lei pe lună este mult; poate preferă să dea doar 1,5 lei la microbuz sau autobuz o dată sau de două ori pe lună, cât se duce la AJOFM", mai crede şefa Transurb. Un alt motiv ar putea fi lipsa de informare a şomerilor sau faptul că realmente nu ei ar avea cea mai mare nevoie de un astfel de ajutor, ci tocmai şomerii neindemnizaţi!
Cei mai mulţi nu au niciun drept!
Din cei 14.251 de şomeri înregistraţi la finele lui aprilie la AJOFM Galaţi, 10.744 sunt neindemnizaţi, deci nu mai primesc nici un ban de la stat şi nici nu lucrează nicăieri. Şi şefa AJOFM Galaţi, Carmen Hanţaţuc este de părere că mai de folos le-ar fi fost şomerilor neindemnizaţi abonamentele Transurb gratuite sau la jumătate de preţ. 
Ce spun şomerii?
La sediul AJOFM Galaţi vin zilnic şomeri pentru a-şi viza carnetele.  Ciprian Marin, de 24 de ani, ne-a spus că nu ştia de ajutorul oferit de CL, dar s-a consolat la gândul că se va angaja foarte repede, spre deosebire de mama unei tinere care abia ieşise din plata şomajului, dar care încă nu şi-a găsit un loc de muncă: "sigur că era bine să îi dea şi fetei abonament. Cât a fost în plată, nu am ştiut că are acest drept!".
Singura care are abonament la preţ redus, Teodora Ichim, vine frecvent la sediul agenţiei, pentru că urmează şi cursuri de recalificare: "dar dacă vom face şi practică, aşa cum se aude, voi merge cu o altă linie Transurb, iar abonamentul este valabil doar pe o linie, nu pe două. În schimb, contează ajutorul, căci la 400 de lei, cât este indemnizaţia de şomaj, vă închipuiţi".

Citit 2260 ori Ultima modificare Joi, 17 Mai 2012 09:32

5 comentarii

 • postat de keo
  Luni, 04 Iunie 2012 18:15
  Papadopol Alexandra Str. Albatros nr. 10, bl N5.
  Este bunica lui Nicusor Ciumacenco.

  In termenul prevazut de lege NU a depus documente pentru a fi retrocedat pamantul care a fost preluat de stat si totusi a primit prin:
  Dispozitie de Primar nr. 3856/SR/5.05.2010, 1762 metri patrati de teren, str. Nicolae Mantu nr 69 (pe drumul de centura zona Bila 2), care a fost urgent vandut catre SC EUROMANT SRL (administrator – actionar unic Iacomi Manuela) care ulterior a vandut o suprafata mai mare catre LIDL.

  Toate astea in conditiile in care sute de galateni asteapta de ani de zile pentru a fi despagubiti in natura pentru abuzurile din perioada de pana in 1989.

  Considerand ca a fost prea putin pentru bunica sa, la toate astea s-a mai adaugat o suprafata de 500 metri tot pentru Papadopol Alexandra, pentru str. Regiment 11 Siret nr. 37E, teren de sub constructia familiei Ciumacenco si pentru care avea contract de concesiune care a fost realizat in 2012.

  Eu si ai mei NU alegem pe Ciumacenco!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Lazar
  Marți, 29 Mai 2012 17:28
  Nicusor Ciuma promite ca va demola chioscurile.
  Galatiul nu mai are probleme?
  Sau mafia terenurilor care il promoveaza pe Ciumacenco arde de nerabdare sa puna laba pe terenurile noastre de la chioscuri?
  Si asa noi micii intreprinzatori murim si ne inghit in fiecare zi nesimtitii astea cu magazinele mari. Unde sa munceasca omul de rand?
  Cum sa iasa omul sa isi ea o paine seara?
  Sa se duca la iesirea din oras la Real?
  Dar batranii aia singuri care abea merg pana la chiosc ce sa faca?
  Ciumacenco sa-si demoleze cabinetul lui de dentist si sa nu puna mana pe chioscuri!
  0
  0
  Raportează
 • postat de George
  Joi, 24 Mai 2012 08:30
  Bai tric retardatule ca altfel nu pot sa iti spun fiindca cu acel vocabular colorat plm, dovedesti ca esti un mocos imbecil retardat de nici 6 ani care n u stioe decat sa injure. BOULE
  0
  0
  Raportează
 • postat de lacramioara
  Joi, 17 Mai 2012 14:41
  nu se intelege un lucru....daca se dau abonamente de transport la pret redus sa fim siguri ca se scumpeste pe alta parte. Nu pune nimeni din primarie bani din buzunarul lui.
  0
  0
  Raportează
 • postat de tric
  Joi, 17 Mai 2012 12:39
  bai da de transport gratuit pentru astfel de persoane nu ati auzit? sunt capitale mari din europa care fac asa ceva pentru toata lumea... si madam tomolici, nu stii ca în orase ca sibiu oricine poate sa consulte pe site orarele autobuzelor.?
  la voi pe site apa de ploaie, ora la care pleaca de la capat.
  pai ar trebui asa :
  9.25 - capat
  9.27-piata micro plm
  9.28- masnita
  9.31 - rondou plm
  bataie de joc, dupa aia cik de ce nu ia lumea autobuzu
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.