Fără apă, canalizare sau gaze, cartierul Barboşi este "ferit" şi de campanie electorală!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Fără apă, canalizare sau gaze, cartierul Barboşi este "ferit" şi de campanie electorală!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă ieri scriam despre Cartierul Cantemir, unde campania electorală există, e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire, astăzi ne-am propus să vedem cum decurge campania electorală în cartierul Barboşi. Toată lumea ştie ce-i preocupă pe locuitorii acestui cartier gălăţean: lipsa unei reţele publice de apă potabilă, lipsa canalizărilor, străzi neasfaltate, ca să nu mai vorbim de riscul mare de inundaţii atunci când se umflă Siretul. Singura lor speranţă se agaţă de campaniile electorale, o dată la patru ani, atunci când brusc autorităţile devin interesate şi de votul locuitorilor din acest cartier.

Vizitaţi doar de doi candidaţi

Dacă, în alţi ani, candidaţii se îngrămădeau să vină să le asculte păsul, anul acesta doar doi au venit – e-adevărat, favoriţii din cursă. A fost mai întâi Marius Stan, apoi a venit şi Nicuşor Ciumacenco. „Din patru în patru ani îşi aduc şi ei aminte de noi. Le-am spus că toţi cei care au trecut pe aici ne-au promis apă, canalizare, drumuri bune. Uitaţi-vă şi dumneavoastră cum arată… Strada principală are zgură pe ea, n-are trotuare. Apă, se fură ca-n codru de la CFR, gaze, doar dacă mâncăm fasole”, spune revoltat un bărbat care se declară dezamăgit de întreaga clasă politică. În drum spre Gara CFR - poate cea mai aglomerată zonă a cartierului - întâlnim o femeie din cartier care ne invită să venim să vedem cum joacă junii din cartier fotbal în parcarea din faţa Gării. „Să-i vedeţi, săracii, cum întrerup meciul cât stă autobuzul în staţie, adică chiar pe terenul lor de fotbal”, ne explică femeia. Oamenii care s-au stabilit de ani buni de zile în acest cartier mărginaş al Galaţiului au totuşi o mulţumire: au secţia lor de votare, amenajată chiar în clădirea gării. "Nu ştiu dacă mă mai atrage ceva către această secţie de votare. Cred că o să-mi văd de grădina mea", ne spune un bătrân care dădea de zor la sapă într-o curte pe malul Siretului.

Campania electorală, aproape inexistentă

Nu plecăm din Barboşi fără să facem un tur pe principalele străzi pentru a vedea dacă oamenii de acolo trăiesc campania electorală la aceeaşi intensitate cu concitadinii lor de la câţiva kilometri mai sus. Un banner mare al unui candidat, la intrarea în cartier, alături un panou la fel de mare al altui candidat. Ah, şi vreo 3-4 afişe în format A4 lipite răzleţ pe câţiva stâlpi, altele pe uşa cârciumii. Sunt decolorate de la soare şi par desprinse din altă campanie electorală. Una trecută, în care promisiuni s-au făcut, dar de petrecut, se vede, nu s-a petrecut nimic nou.

Citit 2722 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iunie 2012 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.