Concursul dubios de la Muzeul de Ştiinţele Naturii a fost anulat

Concursul dubios de la Muzeul de Ştiinţele Naturii a fost anulat

Camelia Burluc, şefa Muzeului de Ştiinţele Naturii Galaţi Foto: Bogdan Nistor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
10 comentarii

La doar câteva zile după articolul apărut în "Viaţa liberă" de pe 28 iunie, în care se vorbea despre unele nereguli constatate la concursul pentru ocuparea unui post de consilier juridic, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa a decis să-l anuleze. Scandalul s-a iscat undeva la sfârşitul lunii mai, atunci când un "anonim revoltat" ne-a trimis la redacţie o scrisoare prin care ne-a sesizat existenţa mai multor nereguli în organizarea acestui concurs. Principala nemulţumire a semnatarului scrisorii se referă la faptul că organizatorii au făcut tot posibilul ca anunţul referitor la concursul de angajare să nu fie afişat la vedere! În felul acesta, la finalul perioadei de depunere a dosarului a existat doar un singur concurent, cel agreat de conducerea Muzeului. La momentul scandalului, conducerea ne-a precizat că anunţul a fost postat în mai multe zone ale muzeului, inclusiv la avizierul oficial. De asemenea, același anonim ne-a relatat faptul că anunțul ar fi fost lipit cu doar trei zile înainte de termenul limită de depunere a dosarelor, în condițiile în care angajarea a fost aprobată cu două săptămâni înainte. Contactată telefonic, directoarea Muzeului, Camelia Burluc, ne-a precizat că nu ştia despre această anulare, dar că se va supune deciziei conducerii CJ. În aceste condiţii, toată procedura de organizare a concursului va fi reluată, la o dată pe care o va hotărî conducerea Consiliului Judeţului Galaţi.

Citit 3417 ori Ultima modificare Luni, 02 Iulie 2012 18:53

10 comentarii

 • postat de alex Luni, 30 Iulie 2012 12:13 Link la comentariu
  0
  0

  cristoloveanca are alta treaba umbla prin centre sa scoata copii la votare doar doar o ramane dir. Se ppregateste audit de ;la consiliu; la dgaspc sa vezi atunci ce mancare cumpara domnita la copiii orfani. nici porcii nu o pot manca

  Raportează
 • postat de nicu Miercuri, 04 Iulie 2012 16:25 Link la comentariu
  0
  0

  Cristoloveanu a facut ordine la DGASPC dupa Dobrea. Tu cred ca esti una din cei ejectati care ardeai gazul de pomana. Pentru stiinta ta Cristoloveanu ramane la DGASPC, asa ca musca-ti unghiile.

  Raportează
 • postat de usl-ist Miercuri, 04 Iulie 2012 15:53 Link la comentariu
  0
  0

  @Dan- sunt amandoua de la PSD, si bine ai intuit tu si Cristoloveanu doreste acest post de directoare la Muzeul de Ştiinţele Naturii , pe surse am aflat ca vrea un loc mai ””caldut” adica fara bataie de cap( de parca ar avea ce sa-si bata..) si pe bani multi, ramane acum de vazut daca si Bacalbasa este la fel de iubitor cu Madam Cristoloveanu, cum a fost defunctul Chebac ! Sa speram ca nu!

  Raportează
 • postat de dan Marți, 03 Iulie 2012 16:21 Link la comentariu
  0
  0

  Ce fatza are doamna director... Parca e sora cu cristoloveanu de la protectia copiilor. Tanti asta o fi si ea prietena buna cu chebac?

  Raportează
 • postat de Lăsați intrarea fără taxă la intrare în Parc.Trageți chefuri în Muzeu,dar parcul este al gălățenilor,nu al vostru,mizerabililor!!! Marți, 03 Iulie 2012 14:34 Link la comentariu
  0
  0

  Muzeul ăsta de Științele Naturii este un fel de parc de aranjamente de culise,nepotism,un fel de rezervație a ,,cunoștințelor'' pentru un loc călduț și salariu gras înconjurat ca o fortăreață de un așa zis de parc,cică botanic,plin de bălării,unde la intrare este o taxă pentru a limita apropierea cetățenilor din Galați ce vor să se plimbe prin parc,pentru a nu se vedea mașinile parcate în spate a ,,grașilor'' din administrație ce fac chefuri și ședințe ,,la mișto''.Mizerabili oameni !!!

  Raportează
 • postat de Anonimul dunarean Marți, 03 Iulie 2012 12:32 Link la comentariu
  0
  0

  Eu sunt Anonimul cu anonima. De fapt pe mine m-a deranjat faptul ca eu, in concediu fiind, nu am stiut ca s-a scos la concurs postul de consilier juridic. Si am si o "verisoara"...a terminat dreptul, trebuie sa o ajut sa se angajeze...nu?
  Nu e tare faza ca un anonim cu o anomima poate determina pe pres.cons.jud. sa anuleze un concurs? Traiasca...traiasca...traiasca, sa traiasca...anonima, anonimul si Tara Romaneasca!

  Raportează
 • postat de pentru independenti Marți, 03 Iulie 2012 12:19 Link la comentariu
  0
  0

  Daca tot v-ati pus pe anchete ce ar fi sa anchetati cum a ocupat Adrian Dumitrascu, postul de consilier juridic (al patrulea in Fundatia Andreiana Juventus; este nevoie de multi consilieri juridici la aceasta organizatie ?!) post finantat de la bugetul local, fara concurs, fara recomandare, angajat cu salariul de 2.200 lei! Sau subiectul nu convine patronului ca este legat de Teatrul Muzical. Trebuia rasplatit de presedintele Fundatiei pentru marea lupta... Spuneti-ne va rugam de ce va mai numiti "Ziar independent"?

  Raportează
 • postat de Catalin Marți, 03 Iulie 2012 10:39 Link la comentariu
  0
  0

  Orice post scos la concurs trebuie anuntat prin A.J.O.F.M.! Afisarea in cadrul muzeului, nu tocmai frecventat, mai ales de catre cei aflati in cautare de locuri de munca, nu are cum sa suplineasca publicitatea, astfel incat ttotul sa fie transparent - in fond, vorbim despre o institutie publica, iar nu despre o asociatie familiala!!! Si, daca s-a incheiat un C.I.M., poate ca ar trebui sa se mearga in instanta, astfel incat sa se intocmeasca si niste dosare penale si ceva condamnari cu executare pentru matrapazlacurile care se tot fac cu aceste "angajari" de fine, afini si prieteni!

  Raportează
 • postat de lex Marți, 03 Iulie 2012 10:01 Link la comentariu
  0
  0

  legea nu prevede obligatia anuntarii in ziar pentru posturi de natura contractuala. Mai citeste legea. In plus anularea unor acte administrative care au produs efecte juridice se face doar prin instanta. La fel si anularea unui contract individual de munca (care cred ca s-a incheiat cu cel ce a sustinut concursul. Consiliul nu stie legea sau santem ca in cazul lui ponta , ba respectam decizia instantei (curtii constitutionale) ba nu o respectam. In definitiv pentru unii statul de drept este o simpla sintagma folosita in campanie. Nu ne intereseaza ce masuri se iau in legatura cu acest post dar ele ar trebui sa fie in concordanta cu legea

  Raportează
 • postat de Vali Marți, 03 Iulie 2012 09:11 Link la comentariu
  0
  0

  E clar, postul trebuia conform legii sa fie anuntat la AJOFM-Galati (pentru repartitie) si la Mica sau Marea Publicitate din presa locala. Nu doar la avizierul institutiei sau intr-un loc dosnic. La o adica postul poate fi lovit de nulitate.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.