Ghidigeni - Consilierii locali s-au invalidat reciproc

Ghidigeni - Consilierii locali s-au invalidat reciproc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Incredibil sau nu, la aproape o lună de la alegerile locale, noul Consiliu Local al comunei Ghidigeni are doar ... un singur consilier local validat, iar restul de 14 aleşi locali (şapte liberali şi şapte social-democraţi) reprezintă consilieri ale căror mandate nu au fost validate.

S-au invalidat reciproc!  

"Totul a pornit de la faptul că la prima şedinţă de CL, PNL nu a validat mandatul unui consilier local PSD, pe motiv că acesta nu reprezintă un exemplu bun pentru comunitate - a fost condamnat în '96 pentru un accident mortal şi are amenzi neplătite la Primărie pentru transport neautorizat şi tulburarea ordinii publice. Amenzile sunt în valoare de circa 600 de milioane lei vechi,", spune primarul comunei Eugen Tăbăcaru, reales a treia oară. "E drept, legea nu-i interzice să fie ales, dar cum să respecte cetăţenii Legislativul comunei dacă din el fac parte oameni cu probleme de imagine?", adaugă edilul. Poziţia liberalilor s-a menţinut şi în a doua şedinţă de CL (pe 25 iunie, după cea din 22), iar la a treia şedinţă (pe 28 iunie), a ieşit prăpăd! "După ce l-am invalidat pe consilierul PSD, a venit rândul validării unui consilier liberal şi cei din PSD nu l-au validat. Apoi, liberalii nu au validat PSD-iştii şi tot aşa. Acum, din 15 consilieri, doar doamna Felicia Nedeleanu (PNL) a fost validată. Restul s-a adresat în contencios administrativ", mai spune primarul. Edilul regretă că s-a ajuns aici şi crede că "astfel de situaţii s-au creat pentru că legea permite alegerea unor persoane cu probleme de credibilitate, moralitate".

Precedentul s-a creat la CJ

Situaţia absolut ciudată, este, pe de o parte, rezultatul unei majorităţi extrem de fragile în CL (unde PNL a obţinut opt mandate, iar PSD-şapte), şi, pe de altă parte, faptul că acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Consiliul Judeţului Galaţi. Reamintim că aleşii judeţeni USL nu au votat validarea mandatelor lui Eugen Chebac (UNPR) şi Ion Ştefan (PDL), profitând de faptul că deţin majoritatea simplă şi ca atare, pur şi simplu îşi permit asta. Aşadar, ei nu au validat mandatele celor doi (care, de drept, ar fi trebuit să fie o simplă formalitate, nu o decizie propriu-zisă), fără să prezinte o motivaţie clară, pe lege. Ceea ce însă nu au anticipat consilierii judeţeni USL - ca aleşii să se invalideze reciproc -, s-a întâmplat la Ghidigeni! 

Citit 1860 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iulie 2012 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.