Autorităţile s-au mişcat binişor în lupta cu munţii de crengi şi frunze
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Autorităţile s-au mişcat binişor în lupta cu munţii de crengi şi frunze
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • Echipele de la SC Gospodărire Urbană au avut mult de furcă atunci când au fost nevoite să dea jos un acoperiş de balcon ajuns în vârful unui plop!

Ieri, la primele ore ale dimineţii, am făcut o tură a oraşului, pentru a vedea cum au reacţionat autorităţile în zonele afectate de potopul de luni după-amiază. Surprizător, echipele de la Gospodărire Urbană (ADP), Ecosal, Transurb şi ISU Galaţi s-au mişcat extrem de rapid! La Trei Star, copacul care a distrus în timpul furtunii de luni trei maşini a fost secţionat, iar angajaţii de la ADP lucrau la refacerea stâlpului de iluminat şi nivelarea zonei unde a fost copacul. 200 de metri mai încolo, pe o stradă paralelă cu Roşiori, salariaţii de la ADP şi Ecosal se chinuiau de zor să coboare dintr-un plop acoperişul unui balcon! Oamenii treceau cu teamă pe sub plop şi se întrebau miraţi cum a putut acel acoperiş să ajungă acolo. Pe strada Cernat, lucrătorii au curăţat carosabilul de toţi copacii şi crengile care blocau circulaţia, dar nu reuşiseră încă să "preia" o creangă groasă de câteva zeci de centimetri care stătea sprijinită pe acoperişul unei case. Şi pe Regiment 11 Siret situaţia revenea, încet-încet, la normal. Oamenii de la ADP tăiau copacii şi crengile căzute iar cei de la Salubrizare strângeau munţii de frunze aflate pe trotuare, printre blocuri şi chiar pe carosabil. Curăţenie se făcea de altfel în toată partea sudică a oraşului, acolo unde furtuna a lovit mai tare. în partea nordică, din spusele oamenilor, a căzut grindină, dar nu cu aceeaşi intensitate ca-n sud. În schimb, apa a pus stăpânire şi aici pe mai multe artere de circulaţie, una dintre cele mai afectate zone fiind Micro 38 - Micro 39. Potrivit statisticilor puse la dispoziţie de Primăria Galaţi, ieri, la ora 15.00, mai erau încă 16 case care nu aveau curent electric din cauza firelor rupte, dar erau promisiuni de la Electrica Galaţi că problema se va rezolva până la finalul zilei, şi patru stâlpi de susţinere a cablurilor căzuţi la pământ. Aceştia nu vor fi înlocuiţi imediat, dar cablurile vor fi ridicate de la pământ.

Citit 2974 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iulie 2012 18:16

12 comentarii

 • postat de Locatar C1
  Vineri, 20 Iulie 2012 09:16
  In mazepa I, in jurul blocului C1 nu s-a miscat nimic nici azi. Locatarii au degajat cat au putut parcarea, pana cand trebuie sa asteptam o echipa sa incarce toti copacii cazuti?? Poate se asteapta urmatoarea furtuna, sa nu faca doua drumuri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Petru
  Miercuri, 18 Iulie 2012 18:59
  Oameni buni! Pe vremea cand nu exista radio si telefon mobil, venea Ghita de la primarie cu toba prin sat si striga: ,,Sa stie tot poporul ca furtuna o rupt copaci si crengi si o facut mare mizerie. Asa ca tot omul tre sa iasa la curatenie!" Si daca era in Ardeal spunea la urma ,,Musai!" Ce mai tura -vura, toti cacatii cu gura mare si maini anchilozate la munca sparg seminte pe Faleza si fac gunoaie morman in oras si in toata Romania. Ce mai creti, mai, nesimtitilor, sa dea ciuma si holera peste noi? Ticalosi imputiti ce santeti! La emigrare cu voi, sub zidurile Comisiei Europene a politrucului de Barosso (frate de rahat cu Basescu!), acolo sa va cereti dreptul la lene si imputire!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anonim
  Miercuri, 18 Iulie 2012 18:47
  @Gigi La cate taxe platim nici nu ma gandesc sa fac curatenie pe domeniul public.
  Sa mai renunte alesii la vacante si vile si sa bage bani in curatenie, si-asa nu fac nimic in orasul asta care a ajuns sa fie murdar ca periferia Bucurestiului.
  Cat despre cei din baruri, da, isi ineaca nefericirea in bautura, pentru ca atata pot face din banii putini pe care-i castiga.

  Pe scurt, nici nu ma gandesc ca dupa 8 ore de munca pe un salariu de sclav sa ies cu matura in fata blocului si sa fac treaba celor de la ecosal.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Avi
  Miercuri, 18 Iulie 2012 13:28
  Pe strada Rosiori in dreptul restaurantului Orizont sunt crengi care s-au rupt de la furtuna si stau sa cada din copaci .... atentie mare ... iar langa, in dreptul Flamingo Market un copac sta prea inclinat riscand la o urmatoare furtuna sa se prabuseasca ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Avi
  Miercuri, 18 Iulie 2012 12:17
  Pe strada Rosiori in dreptul restaurantului Orizont sunt crengi care s-au rupt de la furtuna si stau sa cada din copaci .... atentie mare ... iar langa, in dreptul Flamingo Market un copac sta prea inclinat riscand la o urmatoare furtuna sa se prabuseasca ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gigi
  Miercuri, 18 Iulie 2012 11:23
  Mai miscati-va puturosilor (cei care comentati) si voi fundurile din casa sa vedeti ce puteti si voi sa faceti. Toata ziua stam cu mana intinsa si asteptam sa faca altcineva curatenie. Noi nu, ca de asta am mers la vot .... sa faca altii. Luni, dupa furtuna am facut si eu un tur de cartier si am constatat ca toate berariile erau pline. Dadeau nesintitii crengile de pe mese si le puneau alaturi ca nu aveau unde sa sprijine berea. La munca NESIMTITILOR. PUNETI MANA PE O MATURA SI IESITI IN FATA BLOCULUI. NU MAI STATI IN CASA SI ASTEPTATI SA FACA PRIMARIA. (Pentru toti cretinii care o sa rastalmaceasca cele spuse de mine ... nu, nu sunt angajat la Primarie).
  0
  0
  Raportează
 • postat de crayven
  Miercuri, 18 Iulie 2012 10:50
  "Autorităţile s-au mişcat binişor în lupta cu munţii de crengi şi frunze " - mai putin prin centru unde noroc cu cativa vecini cu o drujba care au mai taiat din crengi, altfel aveam plasa de camuflaj inclusa pe masini.
  0
  0
  Raportează
 • postat de UN CETATIAN
  Miercuri, 18 Iulie 2012 10:17
  Tot pupinc..risti ati ramas astia de la v.l.scrieti articolele din birou si numai ce vi se dicteaza, ieri la ora 17 .str.Regimentm 11 Siret( trotuar) era acoperita de frunze ,nu era clintita nici una de cei mai sus mentionati,in mijlocul ''complex Francezi'' tronau copacii rupti...RUSINE
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marin P.
  Miercuri, 18 Iulie 2012 09:30
  Pe trecerea de pietoni din fata Icepronavului de pe strada Navelor, s-a surpat pamantul destul de tare si s-a format un crater! Poate se va sesiza cineva!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Liviu
  Miercuri, 18 Iulie 2012 07:53
  Apropo mai AGURIDA in jurul blocului este al nostru, si asociatia de proprietari tre sa faca treaba !!!Esti partinitoare .
  0
  0
  Raportează
 • postat de FIFI
  Miercuri, 18 Iulie 2012 07:50
  Ma bucur ca mai scriti si de bine de Sc Gospodarire Urbana(ADP),de atita timp nu a-ti vazut ca este o societate-echipa? Aici se lucreaza cu adevarat ,are si un dir.general tinar,oamenii-cu 500-600 lei /luna lucreaza constiincios,cemaiNUMAI DE BINE SI BRAVO INCA ODATA!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Agurida
  Miercuri, 18 Iulie 2012 06:42
  Daca mergeti azi si fotografiati acelasi copac , e la fel . Nu s-a sinchisit nimeni sa-l taie sau macar sa dea tabla jos din el, oare nu s-au gandit ca poate fi accidentat oricand un un copil sau oricare alta persoana?Sunt curioasa cat o sa mai stea asa, ieri au curatat doar imprejurul lui si a blocului langa care este situat acest copac , ca na , doar la C8 locuieste o persoana cu greutate in primarie si trebuia sa curete mai intai in gradina blocului respectiv cum fac de obicei cei de la ADP.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.