Nereguli la asfaltările făcute de Tancrad

Nereguli la asfaltările făcute de Tancrad
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţului vrea să angajeze un expert care să spună dacă firma gălăţeană de construcţii şi-a făcut treaba conform contractului


Consiliul Judeţului Galaţi a deschis, se pare, sezonul controalelor la instituţiile pe care le păstoreşte, dar şi la contractele pe care le are în derulare cu diverşi prestatori de servicii. Cel mai nou contract auditat a fost cel de întreţinere prin plombare a drumurilor din judeţul Galaţi, contract câştigat de Tancrad.

Inspectorii care au confruntat documentele cu situaţia din teren au găsit mai multe nereguli în derularea acestui contract. În primul rând, suspiciunea cea mai mare este aceea că Tancrad nu a efectuat lucrările de aproape un milion de lei. "Vom apela la o comisie sau la un expert care să stabilească în teren dacă lucrările făcute de Tancrad valorează 941.000 de lei", spune preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.

Suspiciunile vizavi de existenţa unor nereguli au apărut în momentul în care la mai puţin de o săptămână de la începerea lucrărilor, constructorul a trimis pe adresa Consiliului Judeţului o "notă de plată" în valoare de 700.000 de lei, adică o mare parte din valoarea totală a contractului. Inspectorii au aflat apoi că, deşi contractul este din 6 iunie, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis tocmai pe 18 iunie, pe 7 iunie se lucra deja pe drumurile judeţene! Asta, probabil, pentru a avea mai multe zile la dispoziţie până la termenul de predare a lucrării. Acesta a fost stabilit pentru 18 iulie, dar nici până joi nu se făcuse recepţia lucrărilor.

Inspectorii din cadrul serviciului "Audit" au mai constatat ca în acest contract nu exista o fundamentare a cheltuielilor făcută de regulă de Serviciul Drumuri şi Poduri din CJ şi nici o garanţie de bună execuţie, deşi aceasta era prevăzută în contract.

Reprezentanţii Tancrad nu au putut fi contactaţi pentru a-şi spune un punct de vedere vizavi de problemele sesizate de auditul CJ.

 

Citit 4249 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iulie 2012 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.