De unde îşi recuperează candidaţii banii de campanie?

De unde îşi recuperează candidaţii banii de campanie?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teoretic, ştim câţi bani pot investi în campania electorală candidaţii la alegerile Parlamentare. Dar de unde îşi recuperează sau obţin sumele respective ? Iată ce cred gălăţenii pe care i-am provocat la acest exerciţiu de imaginaţie:

Silviu Florin, 29 de ani: „Presupun că tot din sponsorizări, altfel nu cred că au de unde să recupereze aceşti bani. Ori, dacă nu, sunt bani negri. Bani proveniţi din alte direcţii, care nu se pot justifica”.

Cătălin, 35 de ani: „Mi-am pus şi eu aceeaşi întrebare de multe ori. Prin contracte, bineînţeles. Contracte cu statul, marea lor majoritate. Iar unii cred că nu îi vor recupera niciodată, mai ales dacă sunt în opoziţie, dar chiar şi ei se mai mişcă. Paleta de afaceri e largă, dar sperăm să fie cât mai legal. În general, nu prea cred că îi recuperează pe căi legale”.

Lavinia: "Nu prea îmi pot imagina de unde îi recuperează. Nu prea mă pricep la politică, dar bănuiesc că de unde fac banii pe care i-au investit în afaceri, dacă îşi asumă riscul să cheltuiască o sumă aşa mare de bani, tot din aceleaşi surse şi-i vor recupera. Nu cred că un om normal ar investi atâţia bani pe o campanie”.

Ecaterina Rădulescu, 68 de ani: „Nu ştie toată lumea?! Se fură din banul public! Am stat la Căminul de bătrâni opt ani de zile şi m-au dat afară pentru că aveam trei milioane datorie. Am achitat datoriile în două luni, dar te pune să plăteşti pomana şi te scot dator. M-au dat afară că l-am reclamat pe director peste tot. Toţi s-au făcut că nu aud. E vorba de corupţie. Toate lucrările făcute cu statul se încarcă. Se bagă puţin material şi se scot bani mulţi. De exemplu, Căminul de bătrâni nu are bani, dar au dat, de 8 martie, o masă pentru femeile sărace din Galaţi. Cine au fost cei care au dat? Căminul de bătrâni de pe Domnească, cel de pe strada Războieni şi Cantina săracilor, din inginerii financiare. Fură de la mine ca să dea la altul”.

Citit 1291 ori Ultima modificare Duminică, 04 Noiembrie 2012 20:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.