GALERIE FOTO / În Fileşti, fără iluminat public: Strada Vasile Cârlova, drumul hoţilor
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

GALERIE FOTO / În Fileşti, fără iluminat public: Strada Vasile Cârlova, drumul hoţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cetăţenii care locuiesc în Fileşti, pe strada Vasile Cârlova, îşi supranumesc zona „drumul hoţilor”. Chiar dacă locuinţele lor se bucură de reţea de electricitate pentru uz casnic, noaptea, strada este ruta pe care hoţii o folosesc să se facă nevăzuţi, având în vedere că iluminatul public lipseşte cu desăvârşire. Oamenii nu au acces nici la canalizare, dar măcar lumină şi drumuri pietruite îşi doresc. „Reţea de electricitate avem, avem curent la 220 volţi, dar când e vorba de iluminat pe timp de noapte, lipseşte cu desăvârşire. Acesta este drumul hoţilor. Ţi-e teamă să ieşi noaptea din casă. În zona noastră cam mişună hoţii şi nu prea îţi vine să ieşi noaptea pe stradă. Şefii ăştia nu ţin audienţă. Niciunul nu ţine audienţă de când s-au terminat alegerile. Avem curent pentru uz casnic, dar iluminatul public este inexistent”, ne-a spus Ionel Costache.

Capcană pentru maşini

Dacă pe timp de noapte, drumul este ales cu interes de către hoţi, ziua strada este o capcană pentru toţi cei care riscă să intre cu maşina pe ea. Chiar şi maşina firmei care se ocupă cu ridicarea gunoiului are probleme reale în a intra şi ieşi de pe stradă. Mai mult, ultima oară când Ecosalul a venit să colecteze gunoiul, din cauza noroiului, pe Vasile Cârlova s-au format nişte gropi de toată frumuseţea. „Cei de la Ecosal, vrând să îşi facă datoria, ne-au întors strada pe dos. Sper cu noua conducere să se apuce cineva de treabă. Starea generală a cartierului este deplorabilă. Să bage un buldozer, să aducă nişte piatră sau să ne dea un răspuns: Nu vă facem pentru că nu sunt fonduri. Canalizarea este deja un lucru prea mare. În schimb piatra şi iluminatul sunt mai la îndemână”, îşi spune necazul omul. Totodată, dacă apare vreun caz medical sau vreun incendiu, proprietarii caselor de pe Vasile Cârlova sunt predestinaţi să aştepte mult şi bine, pentru că nici salvarea şi nici maşina pompierilor nu ar putea intra până acolo. „Pentru noi salvarea nu vine, pompierii nu pot intra. Să ne ferească Dumnezeu”, a mai spus cetăţeanul.

Eterna treabă cu bugetul

Omul, în disperare de cauză, şi-a încercat norocul şi la Primărie, dar şi la parlamentarii gălăţeni Eugen Durbacă şi Aurel Nechita. Dacă primarul încă nu primeşte în audienţă, Durbacă şi Nechita nu au fost de găsit la sediile de partid. Iar soluţii cât de cât rapide pentru situaţia fileştenilor nu se întrevăd. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache, rezolvarea problemelor poate fi discutată numai după ce Primăria va avea o situaţie clară a bugetului, pentru că mai întâi trebuie văzut câţi bani sunt şi apoi împărţiţi. De asemenea, potrivit acestuia, bugetul trebuie gândit în aşa fel încât problemele unei străzi să nu se facă pe bucăţi. „Dacă intri cu reabilitarea pe o stradă, cel mai bine e să o faci de sus până jos, nu pe bucăţele”, a afirmat purtătorul de cuvânt. Aşadar, problema fileştenilor nu pare să aibă o soluţie prea rapidă,  mai ales că sunt o groază de străzi în Galaţi restante la nivelul canalizare, asfalt şi lumină.

Citit 2197 ori Ultima modificare Joi, 21 Februarie 2013 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.