Proiecte măreţe în trei judeţe: Galaţi-Brăila-Tulcea - raiul de la Dunărea de Jos

Proiecte măreţe în trei judeţe: Galaţi-Brăila-Tulcea - raiul de la Dunărea de Jos
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Edilii a trei judeţe, Galaţi, Brăila şi Tulcea, s-au întâlnit, ieri, în Sala Mare a Prefecturii Galaţi, pentru a pune bazele unei Asociaţii pentru dezvoltare intercomunitară. Au vorbit frumos, au arătat proiecte care nu ar putea fi posibile nici în 20 de ani, dar măcar toţi s-au arătat deschişi şi au vorbit şi despre un posibil cadru legislativ prin care s-ar putea crea o zonă metropolitană între Galaţi şi Brăila. S-a vorbit despre drumul expres Galaţi - Brăila, podul peste Dunăre, despre aeroport, dar şi despre un liant administrativ-economic dintre Galaţi şi Brăila, cu stadion, zonă de afaceri, campus universitar şi zonă rezidenţială, un sistem urban gândit de Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” Bucureşti. De altfel, primarul Marius Stan a şi atenţionat că proiectele sunt frumoase, dar dacă nu se găsesc soluţii pentru a fi puse în practică „se pierde timpul de pomană”. Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a dezvăluit că deja s-au purtat discuţii cu avocaţii de la Zamfirescu - Racoţi - Predoiu pentru variantele către realizarea legală a asocierii urbane. Întâlnirea de la Galaţi a prefecţilor, primarilor, preşedinţilor de consili judeţene şi a parlamentarilor din cele trei oraşe este a doua dintr-o suită de şedinţe lunare care au ca scop dezvoltarea zonei Dunărea de Jos.

Citit 2779 ori Ultima modificare Vineri, 15 Martie 2013 17:50

15 comentarii

 • postat de sorin
  Duminică, 17 Martie 2013 18:17
  Vrem liniste si nu galagie in oras. Un aeroport ar insemna sa zboare avioane in lung si-n lat si nu oricum ci cu mult zgomot pe cer. Nu vrem aeroport!
  0
  0
  Raportează
 • postat de caine
  Duminică, 17 Martie 2013 06:51
  vorbe....sunt doar vorbe
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vlad Tepes
  Duminică, 17 Martie 2013 01:20
  FRATILOR, E ANUL ASTA SAU ANUL VIITOR CAMPANIE ELECTORALA ?
  DESPRE CE VORBIRA POTENTATII CELOR 3 JUDETE ?
  Pod / tunel peste / sub Dunare nu vor apuca nici stranepotii nostrii !
  Aeroport ? Poate peste 200 de ani !
  Proiecte comandate pt anumiti investitori de acum cunoscuti ? Posibil, doar au trecut ceva luni / 1 an de la preluarea puterilor si banii cheltuiti in electorale n-au reusit sa fie recuperati de toti, nu-i asa ? Lasa ca pensionarii si alti prosti au platit in avans taxe / impozite, asa ca ceva bani trebuie sa ajunga unde trebuie, nu ?
  Fratilor ! Nu vedeti ca 1 - 2 % isi bat mereu joc de noi ? Fac promidiuni de care si ei isi rad in barba, iar prostimea se cearta intre ei pt ca unii nu cred, iar altii trebuie sa convinga '' electorii '' ca se va face !!!
  Perioada de glorie a Romaniei a fost cea in care un neamt a fost adus la conducere ! Sa aducem sa ne conduca un alt neamt / japonez, care sa-i calareasca pe politicienii romani, cu biciul sa-i determine sa faca legi sanatoase, sa impuna respectul legii nu a banului, etc. Sa simta si orice roman cand PIB-ul creste / scade, asa cum benzina creste / scade in functie de pretul dolarului !
  Vise fratilor, vise !
  Vise, asa-i ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean+brailean+tulcean
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 21:19
  Sa speram , ca in sfarsit , le-a venit mintea la cap , reprezentantilor din cele trei judete , si in loc sa traga unul hais si altul cea , fiecare in alta directie ,vor lucra impreuna pentru comunitatile din zona !
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 20:17
  Pentru - comentatorul Cui nu-i convine sa-si taie venele . daca in trei ani nu se misca nimic vrei un brici sa-ti aranjezi venele ? Ar fi bine daca actuala putere v-a face jumatate din ce a facut fosta putere ,deocamdata nu se misca nimic, numai vorbe si promisiuni desarte , pentru prostit alegatorii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de hotie de hotie
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 19:52
  cel brailean cu cel galatean marii se vorbira, ei se sfatuira ca l-apus de soare pe cel tulcean sa-l traga in piept
  0
  0
  Raportează
 • postat de gura-sparta
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 19:30
  daca te uiti la poza spui, doamne desteptii si inteleptii urbelor iti storc creieri pentru noi. minciuna, incercati sa aflati cum se vorbeste la intruniri si mai ales inainte si dupa si o sa stiti adevarul despre cei ce in numele vostru se imbraca la costum si se prefac ca ii intereseaza soarta fraierilor de votanti si contribuiabili. teatru e tot pe banii voastrii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gal.brai.tul.
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 19:20
  a fost o intilnire intre scriitori de carti pentru copii, basme, povesti? sa fim totusi seriosi. nu s-a miscat si nu se va misca nimic in galati atit cit sint vaci de muls la greu, fonduri locale si judetene de impartit. mittal si sng au cam iesit din schema. somn usor galatenii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pupu
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 16:02
  aeroportul e o prostie restul sunt visuri realizabile
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cui nu-i convine sa-si taie venele
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 14:56
  Numai comentarii de doi lei plus ironia de doi lei a jurnalistei. Strigam ca nu se face nimic, dar cand niste oameni vor sa miste lucrurile, le dam in cap. Asa cum multi au huiduit-o pe Udrea, dar nimeni nu a spus ca de fapt datorita ei am avut Festivalului Olimpic al Tineretului European – Brașov. Ganditi-va numai la cate locuri de munca s-ar crea. Tara de semi-retardati, ne meritam soarta.
  Bine ca mai sunt si oameni dezghetati la creier ca "alfi".
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfi
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 14:42
  "sau"cand nu trebuie,"s-au"tot cand nu trebuie,halal cititori,asta e nivelul prostimii...
  podul si aeroportul sunt doua deziderate pentru care merita facute eforturi infinite depind multe lucruri de realizarea lor
  0
  0
  Raportează
 • postat de y
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 12:13
  Eu zic la consfatuirile astea sa participe numai judetele,cu crestere a PIB-ului,pe 2013,comparativ cu 2008.Acolo nu are ce cauta Galatiul,care alaturi de Calarasi,sunt SINGURILE judete cu evolutie negativa,din tara.Daca trebuie sa asociem acest lucru,cu politicienii galateni,care sunt cam aceiasi,si cu prostimea care i-a ales,va dati seama cam ce suntem si pe cine am ales.Asa ca dragi moldoveni avem o faima ca suntem cei mai prosti din tara ,pentru ceea ce suportam,si pentru ce suntem in stare sa alegem.Ciocu mic,nu avem voie sa vorbim,ca vorba aia:"da-i inainte mai flacau ,c-o s-o ducem si mai ...bine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ana Palade
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 10:00
  Si s-au inteles pt toate acestea? Aeroport si ce ati mai spus dumneavoastra acolo, in articol? S-au au iesit ghizuroi sa zica nu, doar pt ca nu a fost ideea lor, iar initiativa acestor proiecte a fost a lui Marius Stan
  0
  0
  Raportează
 • postat de vali
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 07:49
  3 judete vai de mama lor - isi trag sufletul inainte de moarte-
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 03:46
  Ca toti gospodarii sau intalnit, au discutat , au "semanat', intentii si proiecte laudabile ,dar pana la urma tot.... Mazare.... o sa iasa si pana la resedinta regiuniei Sud-Est , tot o zi vom face .Dupa aia sa vedeti treierat in folosul Constantei ,ca de, au plaja ,hoteluri ,distractii si alta este ca un barosan sa se duca in delegatie in parohia lui Mazare decat la Braila sau Galati ,chiar si asociate.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.