La putere, dar fără putere?

La putere, dar fără putere?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu un şomaj care sare ca pondere mult peste media naţională, localităţile din judeţul Galaţi rămân pe loc şi nu rămâne decât ca cetăţenii să spere că un investitor va apărea şi pe „strada lor” şi că, până la urmă, se vor crea locuri de muncă. Rata şomajului ar fi putut să încadreze 22 de localităţi ale Galaţiului ca zone defavorizate, dar cât de multe au făcut parlamentarii gălăţeni pentru comunele din colegiile lor de deputat sau senator? Au auzit, ştiu, cred gălăţenii că cei care au putere legislativă s-au implicat în vreun fel în redresarea localităţilor?

Lăcrămioara Dodan, 46 de ani: „Mă uit destul de mult la televizor, urmăresc activitatea lor în Parlament şi nu am auzit nicio ştire în sensul că parlamentarii gălăţeni au făcut vreo propunere legislativă pentru a ajuta localităţile din judeţ sau judeţul. Sunt multe minciuni. Situaţia este, într-adevăr, generală, dar nu trebuie să ne plafonăm. Trebuie fiecare parlamentar, indiferent dacă face parte din alianţa de la guvernare sau că face parte din opoziţie. Dacă ajung acolo, indiferent dacă sunt în opoziţie sau nu, înseamnă că au putere. Măcar trebuie să încerce, nu să îl ia pe „nu” în braţe”.

Elena Frâncu, 73 de ani: "Dacă nu încearcă să aducă investitori, în vreun fel, să le scutească anumite taxe, este greu să creezi locuri de muncă. Oricum, dacă se zbat, nu se zbat suficient. Fiecare parlamentar este cu partidul lui şi se ceartă mereu. Sunt şi orgolioşi”. I

oana Condescu, 73 de ani: „N-am auzit, dar eu zic că totuşi încearcă să facă ceva, măcar unii. Cu toate că, de cele mai multe ori, toţi, nu zic numai de cei din Galaţi, se ceartă în Parlament şi nu ajung la nici un punct comun, la nicio concluzie. În modul acesta, îmi vine greu să cred că poate face cineva ceva, chiar dacă ar vrea”.

Citit 976 ori Ultima modificare Duminică, 28 Aprilie 2013 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.