În Pădurea Gârboavele s-au plantat panouri, pe fonduri europene

În Pădurea Gârboavele s-au plantat panouri, pe fonduri europene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţului şi Direcţia de Dezvoltare din cadrul CJ au ieşit la rampă, ieri, pentru a închide oficial proiectul „Salvaţi aria protejată Pădurea Gârboavele”, care a avut ca scop conştientizarea populaţiei în vederea conservării biodiversităţii din Pădurea Gârboavele şi elaborarea unui plan de management.

„Am scris proiectul pentru a ne îndeplini angajamentele ca proprietar al ariei protejate. Cei mai mulţi dintre cetăţeni ştiau că Grădina Gârboavele este zonă de agrement, nu ştiau că este şi arie protejată. Din acest motiv s-a făcut planul de management şi am vrut să aducem la cunoştinţa publicului că este şi arie protejată. Lumea trebuie să ştie ce are voie să facă acolo şi ce nu”, a explicat managerul de proiect, Laura Angheluţă.

Lupta celor de la Consiliul Judeţului pentru protecţia Pădurii Gârboavele a fost dusă cu ajutorul dezbaterilor publice, a concursurilor şi campaniilor în şcoli, prin instalarea unor panouri de conştientizare, dar şi printr-o acţiune de ecologizare, respectiv strângerea gunoiului, eveniment organizat pe 5 iunie 2011. Cam puţin, am spune, pentru un proiect cu finanţare europeană în valoare de 953.319 lei. Cred că am fi preferat să se mai planteze nişte copaci sau măcar ecologizarea să nu se fi făcut numai într-o zi, în 2011, în loc să se tipărească nişte fluturaşi care, dimpotrivă, au contribuit la tăierea unor copaci.

Citit 1666 ori Ultima modificare Marți, 14 Mai 2013 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.