Asociere între CJ Galaţi şi 15 primării din judeţ: Proiecte cu scandal pentru informatizarea administraţiei
Foto: Foto: Nicoleta Onofrei

Asociere între CJ Galaţi şi 15 primării din judeţ: Proiecte cu scandal pentru informatizarea administraţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Odată cu retragerea, luni, de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţului Galaţi, a proiectului de hotărâre privind Asociaţia Intercomunitară Brăila - Galaţi - Tulcea „Dunărea de Jos”, preşedintele Nicolae Bacalbaşa a hotărât, în ciuda opoziţiei, introducerea altor trei puncte.

Unul se referea la aprobarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru obiectivul de investiţie „Servicii publice electronice pentru o administraţie publică eficientă în judeţul Galaţi”, cu valoare totală de peste 6,732 milioane de lei.

Apoi, consilierilor li se cerea votul pentru alocarea a 71.698 de lei, reprezentând cofinanţarea  pentru realizarea investiţiei, respectiv pentru alocarea sumelor necesare asigurării fluxului financiar şi acoperirii cheltuielilor, în cazul în care proiectul va obţine finanţare externă nerambursabilă.

În fine, a fost supus votului şi parteneriatul (necesar realizării proiectului) dintre CJ Galaţi şi Primăriile localităţilor Bereşti şi Tîrgu Bujor, dar şi cele ale comunelor Băleni, Bereşti Meria, Cosmeşti, Cudalbi, Fârţăneşti, Frumuşiţa, Iveşti, Oancea, Scânteieşti, Umbrăreşti, Valea Mărului, Vânători şi Vlădeşti. Proiectul „Servicii publice electronice pentru o administraţie publică eficientă în judeţul Galaţi” vizează îmbunătăţirea interacţiunii dintre instituţiile publice din judeţul Galaţi şi contribuabili.

Democrat-liberalii s-au abţinut

Modul în care au fost introduse cele trei puncte pe ordinea de zi, în ultima clipă, a stârnit nemulţumirea democrat-liberalului Ion Ştefan, acesta acuzând conducerea CJ că nu face altceva decât să încalce procedura de iniţiere. „Astăzi am primit aceste proiecte de hotărâre şi nu este posibil ca, cu două ore înainte de şedinţa ordinară, să ni se forţeze mâna, fără să le putem studia, să putem aviza aceste proiecte”, a declarat Ion Ştefan. El a ameninţat că, în cazul în care proiectele vor fi introduse pe ordine de zi, va ataca în contencios administrativ procedura de iniţiere şi de comunicare privind transparenţa decizională către consilierii judeţeni. Proiectele au fost, totuşi, trecute pe ordinea de zi, şi au fost aprobate, dar cu abţinerile consilierilor democrat – liberali. Potrivit vicepreşedintelui CJ Cornel Hamza completarea pe ordinea de zi cu aceste proiecte era necesară pentru că data limită de depunere a proiectului este 5 iunie.

Citit 2023 ori Ultima modificare Marți, 28 Mai 2013 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.