Cum rezolvăm problema câinilor comunitari?

Cum rezolvăm problema câinilor comunitari?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu 16.000 de câini fără stăpân pe străzile Galaţiului şi cu doar două adăposturi pentru aceştia, în care intră numai 600 de câini, consideraţi că Primăria a gestionat bine banii proveniţi din taxa de ecarisaj? Cum credeţi că ar trebui să rezolve Primăria problema câinilor comunitari?

Daniel Bogdan, 37 de ani: „Nu, cu siguranţă nu au fost bine îndreptaţi banii. De fapt, cred că toţi ştim unde se duc aceşti bani. Există o rezolvare simplă, din punctul meu de vedere. Precizez că sunt iubitor de animale. Luăm toţi iubitorii de animale şi îi punem să plătească pentru construcţia unor adăposturi. Eu, unul, vreau să plătesc, dar să ştiu că banii ajung acolo unde trebuie şi sunt destui pentru construcţia padocurilor. Dacă nu avem bani, consider că ar trebui să îi eutanasiem. Repet, sunt iubitor de animale, dar trebuie să fim conştienţi că unii dintre aceşti câini comunitari sunt periculoşi. Eu am copil mic, de trei ani, şi era să fie muşcat de un câine. Dacă am fi, într-adevăr, iubitori de animale, ar trebui să îi strângem de pe străzi. De cele mai multe ori, cei care pretind că sunt iubitori de câini nu vor ca aceştia să fie strânşi de pe străzi, dar dacă vrei să ai grijă de câine, atunci ai grijă de el, ia-l acasă, nu-l lăsa în stradă”.

Raica Postăvaru, 58 de ani: „Trebui strânşi de pe străzi, sterilizaţi, ca să nu se mai înmulţească. Sunt cartiere unde sunt haite întregi de câini. De exemplu, lângă Liceul CFR sunt foarte mulţi, dar sunt şi zone, cum este zona de blocuri din Piaţa Centrală, unde nu sunt aşa de mulţi. Cred că sunt mulţi câini şi pentru că stăpânii de câini îi lasă liberi, aceştia se împerechează cu maidanezii, iar puii rămân pe străzi”.

Monica Basarab, 35 de ani: „Ar trebui sterilizaţi cu toţii. Copiii ar trebui să fie grija noastră, pentru că riscă să fie muşcaţi de câinii comunitari. În mod normal, taxa aceasta de ecarisaj ar trebui folosită pentru construcţia unor padocuri”.

Citit 1625 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2013 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.