Crin Antonescu: PD a adus interlopii la primul etaj al politicii

Crin Antonescu: PD a adus interlopii la primul etaj al politicii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conducerea filialei Galaţi rămâne! * Victor Paul Dobre şi-a sfinţit cabinetul * Băsescu şi arestările *

Laude şi încurajări

Vizita şefului liberalilor a început, vineri de dimineaţă, cu inaugurări ale unor obiective la Munteni (sediul primăriei şi o sală de sport) şi Corod (Şcoala Generală nr. 1).

Ajuns la Tecuci, Crin Antonescu a participat la sfinţirea cabinetului parlamentar al lui Victor Paul Dobre, aflat chiar vizavi de cabinetul fostului său coleg de Alianţă, Mircea Toader… După sfinţire, liderul liberalilor a vizitat Catedrala, apoi a mers cu toată delegaţia la Restaurantul Cina, pentru socializare…

În ciuda gurilor rele, care dădeau ca sigură demiterea lui Victor Paul Dobre de la conducerea filialei locale, Crin Antonescu a avut numai cuvinte de laudă la adresa gălăţenilor, şi a evocat momentele în care a lucrat cu Dobre, pe vremea când acesta era prefect.  Liderul PNL a spus că rezultatele filialei locale de la alegerile parlamentare nu au fost unele proaste, dovadă că liberalii gălăţeni au un deputat şi un senator.

Cât priveşte alegerile europarlamentare, Crin Antonescu şi-a exprimat speranţa că partidul va depăşi procentul de 20%.  Liderul PNL a făcut un scurt comentariu şi asupra proaspetei demisii din partid a lui Adrian Cioroianu:

„Regret în mod special faptul că domnul Cioroianu, un om cu un orizont intelectual larg şi cu o specială cunoaştere a istoriei nu a realizat că PNL e un partid cu istorie (…) pe care nu-l poţi frecventa doar în funcţie de poziţia pe care o capeţi la un moment dat pe o listă sau alta."

O coaliţie cu interlopi

Fără să confirme clar faptul că va candida la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu a spus că Mircea Geoană, va trebui să rezolve o mare contradicţie: „în vreme ce va încerca să se prezinte ca alternativă la actualul preşedinte, domnul Mircea Geoană va fi, practic, numărul doi al regimului Băsescu, primul adjunct al lui Traian Băsescu”.

Caracterizând actuala guvernare ca pe o „coaliţie împotriva naturii”, liderul PNL consideră că aceasta se va destrăma, probabil, până la momentul alegerilor prezidenţiale.

„Guvernul face foarte multe năzbâtii. Avem de-a face cu un guvern în care sunt aliaţi pesediştii - despre care noi credeam până în 2004 că sunt un partid care gospodăreşte, organizează foarte bine formele de corupţie - şi un partid care este expresia unei combinaţii noi şi extrem de periculoase între demagogia cea mai deşănţată şi interlopi”.

„Este vorba pentru prima dată de intrarea interlopilor la primul etaj al politicii. Asta se întâmplă cu PD şi nu ştiu ce părere au domnii şi doamnele de la grupul de dialog social, susţinătorii Patapievici, ceilalţi susţinători filosofi ai domnului Băsescu, cum se potriveşte treaba asta cu sechestrările domnului Costel Iancu şi cu vitejiile prin discoteci ale domnului Rareş Niculescu, care e din nou pe lista de europarlamentare şi ne va repreznta probabil la Bruxelles”.

„Acest Guvern nu are niciun punct de armonie, de coerenţă. Vorbesc limbi diferite. Sunt deja într-o campanie de confruntare”.

Băsescu a început spectaculos şi sfârşeşte lamentabil

Ultimul, dar nu cel din urmă subiect abordat de liderul PNL a fost întreg scandalul „Popoviciu” şi „Gigi Becali”. Deşi a precizat clar că nu vrea să comenteze deciziile instanţei de judecată, Crin Antonescu nu a putut să nu remarce „o stranie coincidenţă” între închiderea sau deschiderea anumitor dosare politice, în anumite momente.

În plus, Antonescu a vorbit şi despre faptul că „se înmulţesc arestările” unor persoane care au comis fapte în urmă cu mai mult timp - Popoviciu, în urmă cu şapte-opt ani, iar Becali, acum cîteva luni.

„În legătură cu dosarul Popoviciu e iarăşi spectaculos de remarcat relaţiile dintre oameni de afaceri şi politicieni români de vârf. Nu ştiu cum întâmplarea face, iată, dacă discutăm numai despre familia Băsescu, ceea ce n-aş ţine morţiş, că nu mă interesează pe mine nici ce face domnul Mircea Băsescu, nici unde locuieşte Ioana Băsescu, mă interesează dacă preşedintele meu, domnul Traian Băsescu, pe care, în paranteză fie spus, l-am şi votat, am dreptul să ştiu dacă preşedintele meu minte sau nu, e corupt sau nu, dacă duce într-adevăr din punct de vedere politic, instituţional, o ofensivă împotriva corupţiei sau doar duce o ofensivă, sub acest pretext, împotriva unor adversari politici”.

„Nu ştiu cum se tot întâmplă că situaţia patrimonială a familiei sale se tot intersectează ba cu Căşuneanu, ba cu Puiu Popoviciu (…). În momentul când vine domnul Traian Băsescu şi de patru ani ne ridică stindardul anticorupţiei, facem şi noi nişte constatări şi putem să spunem că a început foarte spectaculos, cu o arestare a lui Dinu Patriciu, şi termină destul de lamentabil cu o arestare a lui Puiu Popoviciu, din care văd că, până la urmă, discutăm mai mult de familia Băsescu decât de Puiu Popoviciu”.

„Cel mai grav lucru dintre toate este că se dovedeşte încă o dată, că într-un serviciu, şi mă refer la doi ş-un sfert, care este destinat prin excelenţă să vegheze asupra bunei practici în Ministerul de Interne şi în alte structuri însărcinate cu apărarea legii în România,  se fac nişte jocuri politice straşnice”.

Citit 1372 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.