Începe strângerea maidanezilor de pe străzile Galaţiului. Primăria a inaugurat un padoc nou

Începe strângerea maidanezilor de pe străzile Galaţiului. Primăria a inaugurat un padoc nou
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a fost prezent, ieri, alături de directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu, şi directorul Direcţiei de Infrastructură şi Lucrări, Radu Dinu, la padocul de pe strada Zimbrului pentru a puncta obţinerea avizului de funcţionare.

Odată cu reintrarea în legalitate a padocului va reîncepe şi operaţiunea de strângere a câinilor comunitari de pe străzi. Câinii vor fi strânşi de pe străzi cu ajutorul tranchilizantelor, iar procesul poate fi efectuat în acest moment de o singură echipă, formată din trei oameni, dintre care un asistent veterinar. Potrivit primarului Marius Stan, echipa va acţiona noaptea „pentru a cruţa sufletele sensibile”.

Costul de capturare este de 4,5 lei, însă primarul intenţionează introducerea unui proiect de hotărâre în cadrul Consiliului Local prin care orice cetăţean poate să aducă la padoc, contra sumei de 2-3 lei, un câine, pentru a grăbi procesul de strângere a maidanezilor.

Reamintim că lucrările de reabilitare a vechiului padoc au costat 60.000 de lei, iar noul adăpost, care este în construcţie, în acelaşi spaţiu, costă 80.000 de euro. În acelaşi timp, directorul Ecosal a anunţat că padocul de vizavi de Metro va fi desfiinţat, iar câinii vor fi aduşi pe Zimbrului.

Citit 5061 ori Ultima modificare Vineri, 15 Noiembrie 2013 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.