Ce părere au gălăţenii despre birocraţie şi funcţionarii publici

Ce părere au gălăţenii despre birocraţie şi funcţionarii publici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cât de bine cred gălăţenii că sunt organizaţi funcţionarii publici şi cât de deranjantă este birocraţia?

Floricel Cercel: „Pur şi simplu am impresia că autorităţile locale au o plăcere sadică de a ne îngropa în hârtii şi de a ne plimba de la un birou la altul, mai ales la stat, la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, la Fisc găsesc aceeaşi plăcere. Cred că lor le place aşa. Se spunea, înainte, că erau sute de mii de dosare, de hârtii, că nu aveau loc de hârtii, pentru că nu aveau calculatoare. Acum au calculatoare şi este mai rău ca înainte. Nu ştiu ce ar trebui să facă autorităţile să micşoreze birocraţia, dar e groaznic”.

Florica Miclea: „Suntem trimişi de la un ghişeu la altul, de la o instituţie la alta. Eu sunt din Bihor şi pot să vă spun că este birocraţie şi în Bihor, nu numai în Galaţi. Lucrurile se întâmplă, probabil, la fel, peste tot. Aştepţi o hotărâre foarte mult timp, la fel şi informaţii”.

Doamna Dochiţa: „Pe mine nu mă deranjează timpul alocat plăţilor, pentru că nu eu mă duc să le plătesc. Le plăteşte soţul meu, pensionar, ca şi mine, care se duce de fiecare dată la orele de vârf, când majoritatea este la serviciu. Face în aşa fel încât să îşi gândească bine timpul şi momentul în care se duce la un ghişeu sau la altul. Practic, el ştie să îşi organizeze timpul”.

Nicolae Oprea: „Dacă aveţi putere, luaţi aceşti birocraţi şi duceţi-i în America. Să nu mai plece copiii noştri, să plece numai birocraţii. Nu am probleme cu birocraţia şi cu birocraţii, pentru că sunt la pensie şi am timp. Dar tinerii trebuie să îi critice şi să îi buşească. Este o problemă, într-adevăr, cu birocraţia. Am văzut scris în presă, la un moment dat, că taxele şi impozitele să fie plătite până în nu ştiu ce lună, martie, parcă, şi vor fi scutiţi cu 10 la sută. Mă duc, stau la rând, plătesc, îmi dă chitanţă, o duc acasă, o pun la dosar, iar astă vară primesc scrisoare de la Primăria să mă duc să plătesc diferenţa, pentru că altfel primesc penalizare. Păi iei hotărâri şi faci legi şi apoi spui că am greşit eu?!”.

Citit 985 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Noiembrie 2013 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.