Salcâmi cu economie / Cât a costat pepiniera Consiliului Judeţului Galaţi

Salcâmi cu economie / Cât a costat pepiniera Consiliului Judeţului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat a cheltuit 11 bani pentru fiecare dintre puieţii de salcâm plantaţi în pepiniera proprie. „Aici au intrat costurile pentru arat, prăşit, seminţele şi întreţinerea lor, chiria terenului”, ne-a declarat directorul serviciului din subordinea Consiliului Judeţului Galaţi, Vali Viorel Sandu. Potrivit directorului, pentru realizarea pepinierei, care a dat în această toamnă 2,7 milioane de puieţi de salcâm, serviciul a închiriat un teren de 15 hectare, cu suma de 1.500 de lei pe hectar anual.

Dacă puietul de salcâm ar fi fost cumpărat şi nu ar fi fost plantat de către Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat, salcâmul ar fi costat de vreo două ori mai mult. Directorul Vali Viorel Sandu ne-a explicat - plecând de la faptul că serviciul este producător autorizat de salcâmi şi a vândut în numeroase rânduri copaci - că un puiet de cumpărat ar ajunge undeva la 0,21 lei. „De exemplu, noi am făcut o ofertă pentru Consiliul Judeţului Teleorman, care ne-a cerut 311.000 de puieţi, cu 0,21 plus TVA”, ne-a mai spus directorul.

Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat, aflat în subordinea CJ, ar putea fi, poate, un model de funcţionalitate şi pentru Gospodărire Urbană, aflată în subordinea Primăriei Galaţi, care de atâţia ani nu reuşeşte să pună pe picioare o pepinieră, ba, mai mult, a ajuns că cumpără salcâmi ornamentali la preţul 1.300 de lei bucata!

Citit 1852 ori Ultima modificare Marți, 10 Decembrie 2013 15:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.