39 de asociaţii din Galaţi rămân fără căldură și fără apă caldă începând de luni
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

39 de asociaţii din Galaţi rămân fără căldură și fără apă caldă începând de luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pe lista neagră a Apaterm se află cei care n-au făcut plăţi în lunile decembrie şi ianuarie * Micro 40, Micro 20 şi Micro 19 sunt cele mai afectate cartiere


Începând de luni, mii de gălăţeni nu vor mai primi căldură, întrucât Apaterm va demara operaţiunea de blindare a 39 de asociaţii de proprietari, care, în cursul lunii decembrie 2012 şi în prima jumătate a lunii ianuarie 2013, fie nu au achitat niciun leu, fie au plătit sume care nu au diminuat datoriile pe care le au pentru furnizarea de agent termic. Conform reprezentanţilor Apaterm, cele 39 de asociaţii rău-platnice însumează o datorie de 7.853.705 lei şi au achitat, de la începutul lunii decembrie şi până în prezent, însumat, doar 23.479 lei.

Cele mai multe asociaţii rău-platnice, care nu vor mai primi căldură, începând de luni, sunt situate în cartierele Micro 40, Micro 20 şi Micro 19. Există, însă, şi trei asociaţii de locatari din Ţiglina II, Ţiglina I şi Mazepa I, care se află pe lista neagră a Apaterm şi cărora le va fi sistată căldura, în anumite blocuri. Asociaţiile de proprietari 251 din Ţiglina II, 467 din Micro 19 şi 606 din Micro 40 se numără printre cei mai mari datornici ai Apaterm, înregistrând debite de 1.182.672 de lei, 584.148 de lei, respectiv, 548.146 de lei.

„Măsura de blindare care, pe termen mediu, vizează toate asociaţiile cu datorii foarte mari şi plăţi foarte mici este luată ca o măsură de protecţie a celorlalte peste 550 de asociaţii de proprietari care fie sunt cu plăţile la zi, fie au făcut constant eforturi vizibile pentru diminuarea datoriilor. Precizăm că măsura de debranşare de la sistemul de termoficare asociaţiilor cu datorii mari şi plăţi foarte mici este necesară, dar nu şi suficientă. Orice diminuare a ritmului plăţilor de către asociaţii a facturilor curente, în cazul celor fără datorii şi a reducerii datoriilor, acolo unde este cazul, va duce la sistarea livrărilor de gaze naturale către SC Electrocentrale SA Galaţi şi, implicit, la încetarea furnizării de agent termic”, a transmis conducerea Apaterm.

Reprezentanţii Apaterm au precizat că măsura de debranşare de la sistemul de termoficare a asociaţiilor de proprietari care nu îşi reduc datoriile va fi extinsă şi în cazul celor care îşi vor înceta sau micşora plăţile.

CLICK AICI pentru lista celor 39 de asociaţii care vor fi blindate.

Citit 9994 ori Ultima modificare Marți, 21 Ianuarie 2014 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.