Este sau nu oraşul mai curat? Iată ce cred gălățenii
Foto: Foto: Liviu Ghinea

Este sau nu oraşul mai curat? Iată ce cred gălățenii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ce părere au gălăţenii despre serviciul de salubrizare din municipiul Galaţi, este sau nu este mai curat în ultima vreme?

Valeriu Postolache, 63 de ani: „Eu stau în Bârlad mai mult, dar mergând pe străzile oraşului Galaţi, văd o îmbunătăţire. Se vede că este mai curat cu noua administraţie. Văd că salubrizarea tinde spre strângerea gunoiului în mod selectiv şi asta este bine. Cu cât se va dezvolta latura aceasta, cu atât ne aliniem şi noi mai mult la cerinţele europene”.

Mitriţa Boţ, 56 de ani: Parcă este mai curat. Mai sunt unele puncte care uneori lasă de dorit, dar, per total, se observă cu ochiul liber o creştere a calităţii. Câinii sunt mulţi, sunt flămânzi şi împrăştie gunoiul în dorinţa de a găsi hrană. Nici nu mai poţi trimite copilul să ducă gunoiul de teama câinilor care se adună pe lângă pubele. Dacă ar rezolva problema câinilor, ar rezolva şi multe dintre problemele care apar pe lângă pubele.

Aurelian Lupu, 63 de ani: „Da, este mai curat, făcând comparaţie cu ceilalţi ani. Cred că municipalitatea trebuie să dezvolte partea de colectare selectivă, pentru a recicla materialele care pot fi valorificate. Indiscutabil, trebuie mai multe pubele pentru colectarea deşeurilor reciclabile. Sunt sigur că există resurse şi tot felul de mecanisme prin care se pot colecta materialele reciclabile. Trebuie să împrumutăm mentalitatea din occident privitoare la reciclare. Trebuie schimbată mentalitatea, trebuie schimbat puţin şi comportamentul omului, deci nu ţine numai de municipalitate, ţine şi de om. Este posibil să evoluăm, să ajungem la o situaţie favorabilă nouă şi urmaşilor noştri. Desigur, nu ar strica şi o campanie de conştientizare a populaţiei, printr-o informare agresivă, printr-o formare largă şi astfel să ajungem la fapte cu toţii. Investiţia este mare, dar faptele trebuie să fie pe măsură”.

Citit 1542 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Ianuarie 2014 20:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.