Propunere pentru Primărie/ Parcare subterană la Casa de Cultură a Sindicatelor

Propunere pentru Primărie/ Parcare subterană la Casa de Cultură a Sindicatelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În Galaţi există doar 2.770 de locuri publice de parcare * Parcarea de la Casa de Cultură a Sindicatelor este ideală pentru construirea unor locuri de staţionare subterane, însă, potrivit Primăriei, nici actualele locuri nu se ocupă * Prima parcare subterană va fi cea de la noul sediu al Primăriei


În Galaţi nu există prea multe locuri de parcare, dar mai ales multe spaţii într-atât de generoase încât să poată fi transformate în parcări subterane. De asemenea, nu există şofer care să nu se plângă de lipsa locurilor de staţionare. Şi sunt îndreptăţiţi, pentru că, potrivit datelor furnizate de Primăria municipiului Galaţi, în acest moment, există 2.770 de locuri publice de parcare, lăsându-le la o parte pe cele de pe străzile dintre blocuri, dintre care 1.100 sunt cu plată. Asta în contextul în care, în Galaţi, există aproximativ 100.000 de autovehicule.

Zilnic, zeci de maşini stau parcate pe strada Brăilei, în zona Palatului de Justiţie sau pe trotuarul de la Agatur, încurcând, în primul caz, circulaţia autovehiculelor personale sau a celor pentru transport în comun, precum şi traficul pietonilor, în cel de-al doilea caz.

Parcarea de la Casa de Cultură a Sindicatelor reprezintă unul dintre acele spaţii generoase care ar putea fi transformate în parcare subterană. Aşadar ar fi ideal pentru un asemenea demers, mai ales că, potrivit Biroului de Presă al Primăriei Galaţi, nu există reţele subterane care să împiedice acest lucru. Mai mult, o asemenea parcare ar fi ideală şi în contextul în care Primăria are de gând să construiască o pasarelă la Tribunal, pasarelă care va avea patru ieşiri, respectiv la CEC, Telefoane, Păpădie şi Tribunal. Parcarea subterană s-ar integra de minune în planul futurist al municipalităţii.

Fără reţele subterane care să împiedice construcţia

Atâta timp cât suprafaţa de la Casa de Cultură este destul de mare pentru construirea unei parcări subterane, singurul impediment pentru ca Primăria să nu construiască aici un astfel de loc de staţionare ar fi reţelele subterane şi se pare că nu există o problemă reală nici din acest punct de vedere. Potrivit Primăriei, singurul lucru care pune pe gânduri administraţia locală e că parcarea nu este folosită la capacitatea maximă nici acum. „Există în subsol nişte reţele, dar acestea pot fi deviate. Nu acesta este impedimentul. Da, avem în vedere posibilitatea construirii unei parcări subterane acolo. Există în proiect, dar pentru asta avem nevoie de un studiu de fezabilitate şi de rentabilitate. Nu este rentabilă o parcare subterană acolo, dacă nici parcarea existentă acum nu este folosită la capacitatea maximă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.

Faptul că nu există reţele majore de apă în terenul de sub parcarea de la Casa de Cultură a Sindicatelor ni l-a confirmat şi directorul tehnic de producţie al Apă Canal, Niţă Podaru. „Nu există reţele. Dacă există, sunt doar guri de scurgere sau hidranţi, iar aceştia pot fi deviaţi”, ne-a spus directorul.

În orice caz, chiar dacă municipalitatea va considera în cele din urmă avantajoasă crearea unei parcări sub pământ la Casa de Cultură a Sindicatelor, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, prima parcare subterană construită la Galaţi de către administraţia locală va fi cea de la noul sediu al Primăriei.

Citit 2704 ori Ultima modificare Duminică, 02 Februarie 2014 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.