Care este reacția gălățenilor care au câini de rasă comună și sunt obligați să-i sterilizeze

Care este reacția gălățenilor care au câini de rasă comună și sunt obligați să-i sterilizeze
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Singura soluţie la care s-a putut gândi municipalitatea pentru a împiedica înmulţirea câinilor maidanezi este să-i oblige pe deţinătorii de câini de rasă comună să îi sterilizeze. Ce părere au gălăţenii despre această soluţie?

Petronela Buda, 26 de ani: "Sunt de acord cu orice în afară de eutanasiere. Cred că sterilizarea este ideea cea mai propice. Deci, dacă am doberman, pot să nu îl sterilizez, dacă am maidanez, trebuie să îl sterilizez, da? Este un fel de rasism. Dar, una peste alta, cred că este o idee bună. Cred că îţi asumi un angajament şi un oarecare risc, dacă alegi să adopţi un câine maidanez. Dar dacă tot l-ai luat, cred că este o idee bună sterilizarea."

Săndică Lucica, 39 de ani: "Nu sunt de acord, pentru că am şi eu un căţel de rasă comună. Adoptarea câinilor maidanezi cred că este soluţia cea mai bună, pentru ca aceştia să nu mai stea pe stradă. Ori fiecare iubitor de animale să adopte câte un câine, ori să cotizeze pentru crearea unor adăposturi. Eu nu mi-am sterilizat câinele şi nici nu sunt de acord cu amenda."

Felicia, 27 de ani: "Eu stau la ţară, am foarte mulţi câini şi nu sunt de acord cu sterilizarea acestora. Ar trebui să creeze mai multe centre pentru animale fără stăpân şi să îi poată ţine, deci ar trebui investiţi cât mai mulţi bani în realizarea adăposturilor. Eu nu vreau să mă oblige autorităţile să îmi castrez câinii. Dacă aş sta în municipiu, iar regulamentul acesta ar fi aprobat, aş plăti amenda, dar nu mi-aş steriliza câinele."

Ion Cristoiu, 46 de ani: "Sunt de acord cu sterilizarea câinilor de pe stradă. Aş fi de acord şi cu eutanasierea, pentru că sunt prea mulţi, nici nu pot ieşi din scară. Nu sunt de acord cu sterilizarea câinilor de rasă comună cu stăpân. Nu ştiu exact ce soluţie trebuie să adopte Primăria, dar trebuie să facă ceva, ca să nu îi mai vedem pe străzi. N-am o soluţie anume."

Citit 2714 ori Ultima modificare Duminică, 16 Februarie 2014 19:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.