Câtă benzină şi motorină vor folosi consilierii judeţeni: Preşedintelui CJ nu îi ajunge carburantul

Câtă benzină şi motorină vor folosi consilierii judeţeni: Preşedintelui CJ nu îi ajunge carburantul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii judeţeni au aprobat săptămâna trecută, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului, stabilirea normativelor proprii privind consumul lunar de carburanţi pentru mijloacele de transport din dotare. Acest lucru nu s-a realizat fără discuţii, mai ales că instituţia a fost luată la ochi de Curtea de Conturi pentru faptul că, în 2012, aceasta a depăşit normativul legal al consumului lunar de carburanţi cu 5.862 de litri de benzină şi cu 9.513 litri de motorină. Abaterea constatată de Curtea de Conturi în legătură cu acest aspect a fost estimată la 98.000 de lei. Chiar dacă, iniţial, proiectul de hotărâre al preşedintelui Consiliului Judeţului prevedea un consum lunar de 150 de litri pentru fiecare autoturism şi 750 de litri pentru autoutilitarele, şalupa şi microbuzul din parcul comun, proiectul a fost supus votului cu un amendament, care prevede un consum de 350 de litri pentru mijloacele de transport din parcul comun.

350 de litri, prea mult pentru şalupa invizibilă

Consilierul PDL, Ion Ştefan, a încercat să mai facă un amendament, astfel încât consumul lunar de carburant pentru şalupa din parcul comun al CJ să fie redus la 100 de litri. „În continuare, cred că amendamentul nu este suficient de bine făcut şi cer ca şalupa să nu aibă 350 de litri pe lună, ci 100 de litri pe lună, pentru că nu are cum să consume atât carburant. Este o singură şalupă, nu cred că avem atât de multe deplasări, nu este nici foarte mare şi cred că ar trebui să fim foarte atenţi cu cheltuirea banului public”, a declarat democrat liberalul. Chiar dacă i s-au părut cam mult 350 de litri pentru şalupă şi preşedintelui CJ, acesta a respins amendamentul, pe motiv că vrea să verifice ce e cu şalupa. „Eu nu am văzut-o până acum. Vreau să văd, oricum sunt cu ochii pe această barcă”, a spus preşedintele.

Bacalbaşa ar vrea mai mult combustibil

Preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, nu a putut să nu-şi arate nemulţumirea faţă de normativele impuse Consiliului, iar 150 de litri sunt cam puţini pentru cursele pe care trebuie să le facă până la Bucureşti. „Marea nedreptate şi nebunie este anexa 1. M-am adresat legislatorilor din judeţ şi colegului de la Vrancea, Marian Opişan, care reprezintă Asociaţia Consiliilor Judeţene, pentru o modificare de legislaţie, pentru că, de exemplu, 150 de litri pentru o maşină înseamnă că nu te poţi duce la Bucureşti decât o dată şi jumătate. Te duci, te întorci, data viitoare nu îţi mai ajunge să te întorci. Este o anomalie. O să mă distrez foarte tare când voi intra cu autoutilitara în curtea Parlamentului”, a comentat preşedintele CJ.

În final, proiectul de hotărâre a fost aprobat cu un consum lunar de 150 de litri pentru fiecare autoturism şi 350 de litri pentru mijloacele de transport din parcul comun.

Citit 2257 ori Ultima modificare Duminică, 02 Martie 2014 15:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.