Câtă benzină şi motorină vor folosi consilierii judeţeni: Preşedintelui CJ nu îi ajunge carburantul

Câtă benzină şi motorină vor folosi consilierii judeţeni: Preşedintelui CJ nu îi ajunge carburantul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii judeţeni au aprobat săptămâna trecută, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului, stabilirea normativelor proprii privind consumul lunar de carburanţi pentru mijloacele de transport din dotare. Acest lucru nu s-a realizat fără discuţii, mai ales că instituţia a fost luată la ochi de Curtea de Conturi pentru faptul că, în 2012, aceasta a depăşit normativul legal al consumului lunar de carburanţi cu 5.862 de litri de benzină şi cu 9.513 litri de motorină. Abaterea constatată de Curtea de Conturi în legătură cu acest aspect a fost estimată la 98.000 de lei. Chiar dacă, iniţial, proiectul de hotărâre al preşedintelui Consiliului Judeţului prevedea un consum lunar de 150 de litri pentru fiecare autoturism şi 750 de litri pentru autoutilitarele, şalupa şi microbuzul din parcul comun, proiectul a fost supus votului cu un amendament, care prevede un consum de 350 de litri pentru mijloacele de transport din parcul comun.

350 de litri, prea mult pentru şalupa invizibilă

Consilierul PDL, Ion Ştefan, a încercat să mai facă un amendament, astfel încât consumul lunar de carburant pentru şalupa din parcul comun al CJ să fie redus la 100 de litri. „În continuare, cred că amendamentul nu este suficient de bine făcut şi cer ca şalupa să nu aibă 350 de litri pe lună, ci 100 de litri pe lună, pentru că nu are cum să consume atât carburant. Este o singură şalupă, nu cred că avem atât de multe deplasări, nu este nici foarte mare şi cred că ar trebui să fim foarte atenţi cu cheltuirea banului public”, a declarat democrat liberalul. Chiar dacă i s-au părut cam mult 350 de litri pentru şalupă şi preşedintelui CJ, acesta a respins amendamentul, pe motiv că vrea să verifice ce e cu şalupa. „Eu nu am văzut-o până acum. Vreau să văd, oricum sunt cu ochii pe această barcă”, a spus preşedintele.

Bacalbaşa ar vrea mai mult combustibil

Preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, nu a putut să nu-şi arate nemulţumirea faţă de normativele impuse Consiliului, iar 150 de litri sunt cam puţini pentru cursele pe care trebuie să le facă până la Bucureşti. „Marea nedreptate şi nebunie este anexa 1. M-am adresat legislatorilor din judeţ şi colegului de la Vrancea, Marian Opişan, care reprezintă Asociaţia Consiliilor Judeţene, pentru o modificare de legislaţie, pentru că, de exemplu, 150 de litri pentru o maşină înseamnă că nu te poţi duce la Bucureşti decât o dată şi jumătate. Te duci, te întorci, data viitoare nu îţi mai ajunge să te întorci. Este o anomalie. O să mă distrez foarte tare când voi intra cu autoutilitara în curtea Parlamentului”, a comentat preşedintele CJ.
În final, proiectul de hotărâre a fost aprobat cu un consum lunar de 150 de litri pentru fiecare autoturism şi 350 de litri pentru mijloacele de transport din parcul comun.

Citit 2132 ori Ultima modificare Duminică, 02 Martie 2014 15:40

9 comentarii

 • postat de Mateescu
  Luni, 03 Martie 2014 20:47
  92.85.150.***
  Completez comentariul lui Axon: Romanul "12 scaune) aparţine desigur tandemului Ilf/Petrov. Este una din marile reusite dramatice si de ce nu, cinematografice, ruse. Intr-o epoca in care era interzis sa deschizi ochii asupra realitatii din jur, mai cu seama sa deschizi ochii cuiva, romanul (si filmul, de asemenea) vorbeste prin fiecare replica despre absurditatea unei existente in care individualul, personalul era inabusit, iar launtricul – scos la iveala indiscret si chiar impertinent. Este o parodie reusita a societatii (sovietice) in care nu se putea sti ce sa vrei de la viata.
  Protagonistul Ostap Bender afla ca inca pana la revolutia rusa, in unul din cele 12 scaune ale unui superb set mobiliar au fost ascunse briliante, bijuterii din aur si monede valoroase. Ostap se inarmeaza cu rabdare si cu … prieteni “devotati” care il vor ajuta sa caute ceea ce nu le este cunoscut nici lor insisi. Cautarea comorii ascunse este insotita de distrugerea multor obiecte de autentica arta – aluzie la profanarea valorilor in societatea cu false idealuri.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Axon
  Luni, 03 Martie 2014 17:57
  5.13.138.***
  Bacalbasa este un personaj asemanator cu Maresalul Nobilimii din 12 scaune (Ilf si Petrov). Ma intreb cine e Ostap Bender? Nu cumva soferul lui sau F. Grigore?
  1
  3
  Raportează
 • postat de cornelius
  Luni, 03 Martie 2014 15:31
  5.13.235.***
  gigeleee....ai luat tu de la el?sau mama ta...........
  1
  0
  Raportează
 • postat de gica
  Luni, 03 Martie 2014 13:42
  5.13.208.***
  Daca nu le ajunge carburantul, atunci de ce zilnic , o masina cu numar de consiliu judetean -marca Skoda , ia de acasa din Barbosi o anumita doamna si o aduce dupa program inapoi acasa ?! Din banii cui se plateste acest combustibil?! D-nul Bacalbasa are ceva de spus ?
  1
  6
  Raportează
 • postat de gigel
  Luni, 03 Martie 2014 10:24
  213.233.85.***
  Soferul lui bacalbasa este peco ambulant, vinde bonuri pe strada....
  1
  7
  Raportează
 • postat de pt ionel
  Luni, 03 Martie 2014 10:20
  5.13.141.***
  ionele fraierica ce esti creca mama ta fura sau tu , ce n ai inteles nu i ajunge gazul pt ca are si alte activitati cu acea masina de aia nu i ajunge ( mere la shopping, se duce si isi ia nepotelul de la gradinita , pe nevasta sa de la salon de infrumusetare ) . repede fura soferul , paduche ce esti prima din tine a iesit invidia ca altu ar face bani si tu nu ... muriti invidiosilor . Nu te uiti la marii hoti ( genica de la transurb , ala de la apacanal , ala de la apaterm, il plangi pe becali ca face puscarie dar oare cum a facut atatea sute de mil de euro ) te uiti la ala care ia 1 litru de gaz ...
  1
  4
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Luni, 03 Martie 2014 09:54
  213.218.53.***
  " Marian Opişan, care reprezintă Asociaţia Consiliilor Judeţene, pentru o modificare de legislaţie, pentru că, de exemplu, 150 de litri pentru o maşină înseamnă că nu te poţi duce la Bucureşti decât o dată şi jumătate. Te duci, te întorci, data viitoare nu îţi mai ajunge să te întorci. Este o anomalie."

  la 10 litri / 100 km (consum care acopera cred 80% din autoturismele private din Romania) pentru extraurban si putin urban (cat este o calatorie la Bucuresti), cu 150 litri faci 1500km.
  La 240km intre Galati - Bucuresti, distanta rutiera, avem 6 drumuri si mai si ramane, adica 3 DRUMURI DUS INTORS !


  Si hai sa zicem ca daca ar consuma benzina nu ar fi problema.
  Daca presedintele CJ si impreuna cu primarul ar merge la Bucuresti , poate chiar impreuna cu cei din Braila, cu care TREBUIE SA SE IMPRIETENEASCA pentru binele COMUN al zecilor si zecilor de mii de cetateni galateni si brailei a caror destinde DEPIND de acesti conducatori,
  si sa se duca, cum ziceam impreuna la Bucuresti si sa puna ca proiecte, mai intai pe hartie:

  1 - Aeroportul Braila - Galati , putem sa il chemam "Aeroportul Dunarea de Jos"
  2 - extinderea drumului de dig, soseaua 2B, la 4 benzi (cate 2 pe sens)
  3 - continuarea Drumului de centura Braila cu Noul Drum de centura Galati
  (Varsatura - Cazasu - Baldovinesti - Vadeni - Sendreni --existent pe teritoriul judetului Braila-- cu viitoarea centura a orasului Galati - Sendreni - Smardan - Costi / Vanatori --inexistent pe teritoriul judetului Galati--)
  4- punerea CU PRIORITATE a proiectului de autostrada Ploiesti - Buzau (exista ca proiect, parte din Autostrada Moldova) - Buzau - Braila - Galati
  5- punerea pe hartie, ca proiect, cu efectuare viitoare, a proiectului de autostrada Marasesti (parte din Autostrada Moldova -- Suceava - Bacau - Marasesti) - Braila / Galati - cu pod peste Dunare intre Braila si Galati - Constanta !

  Fara aceste 5 puncte aceasta zona este MOARTA dpdv economic si deci si social si restul se trag de la sine.
  0
  6
  Raportează
 • postat de ionel
  Luni, 03 Martie 2014 08:46
  5.13.207.***
  Domnule Bacalbasa revizuiti-va calculele pentru ca o masina consuma max. 7 litri la o suta de km. Restul de benzina vedeti ca este furata de soferii care va transporta. Controlatii la sange si o sa vedeti ca acest consum de combustibil se va reduce cu 30 %.
  1
  10
  Raportează
 • postat de Costel
  Luni, 03 Martie 2014 07:42
  86.127.208.***
  Dar cu ce masina se deplaseaza acesta de consuma 25 l/100k in regim extraurban?
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.