Parcare doar cu abonament la Galaţi/ Află în ce stadiu este proiectul propus de Primărie

Parcare doar cu abonament la Galaţi/ Află în ce stadiu este proiectul propus de Primărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fiecare posesor de maşină, persoană fizică sau juridică, va avea un loc contra cost unde să-şi lase maşina în zona de reşedinţă * Ocuparea unui spaţiu de parcare fără drept va fi amendată


Gospodărire Urbană vrea să rezolve problema locurilor de parcare aferente blocurilor şi eventualele certuri între proprietarii de automobile prin atribuirea unor abonamente contra cost. Astfel, fiecare va avea locul său de parcare, numerotat de către Gospodărire Urbană. În acest sens, societatea a conceput un regulament potrivit căruia „se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, la taxa stabilită prin H.C.L sau la taxa licitată, cu excepţia persoanelor care deţin garaje autorizate pe domeniul public. Un astfel de abonament îi dă proprietarului drept de parcare 24 de ore pe zi, timp de un an. Regulamentul poate fi consultat pe site-ul Primăriei municipiului Galaţi şi cel mai probabil va face obiectul unui proiect de hotărâre supus la vot în Consiliul Local.

Cum vor fi atribuite locurile de parcare

În parcările blocurilor se vor atribui locuri numai deţinătorilor de autovehicule cu o greutate sub 3,5 tone, cu inspecţia tehnică periodică la zi. Procedura de atribuire se va organiza nominal pentru fiecare loc în parte. Dacă numărul locurilor într-o anumită parcare este mai mic decât numărul solicitărilor sau un anume loc este solicitat în mod expres de mai mulţi posesori de autovehicule, se organizează o licitaţie. Preţul de pornire al licitaţiei îl reprezintă taxa de bază stabilită prin hotărâre de Consiliu Local, după cum urmează: zona A - 130 de lei, zona B - 100 de lei, iar zona C – 80 de lei, cu precizarea că valoarea taxei creşte cu câte 10 lei la fiecare supralicitare. Dacă numărul de solicitanţi este mai mic decât numărul de parcări amenajate, se pot atribui locuri de parcare şi pentru locatari persoane fizice sau juridice din imobilele apropiate care nu au primit locuri în parcarea de reşedinţă aferentă acestora.

Plata abonamentului şi amenzi

Pentru primul an, plata se va face în termen de 30 de zile de la data atribuirii locului de parcare, iar în anii ulteriori până la 31 ianuarie a anului în curs. Dacă abonatul nu plăteşte în 30 de zile de la atribuire, pierde locul de parcare. Posesorii de autovehicule pensionari cu pensie cumulată sub salariul minim pe economie pot avea parte de o reducere de 50%, iar persoanele cu handicap vor avea gratuitate. Gratuitate vor avea şi veteranii de război, membrii AFDPR, beneficiarii Legii 189/ 2000, în cazul în care atribuirea se face la taxa de bază, nu şi în caz de licitaţie. Ocuparea unui loc de reşedinţă fără deţinerea abonamentului de parcare valabil pentru locul respectiv va fi amendată cu o sumă cuprinsă 200 şi 300 de lei, neexpunerea abonamentului la loc vizibil cu o sumă cuprinsă între 50 şi 100 de lei, iar ocuparea locului de parcare fără a plăti taxa cu 250 de lei şi 350 de lei. Potrivit directorului societăţii Gospodărire Urbană, Eduard Grosu, în acest moment, SRL-ul municipalităţii face o inventariere a locurilor de parcare.

Citit 14307 ori Ultima modificare Vineri, 07 Martie 2014 19:31

115 comentarii

 • postat de cir
  Sâmbătă, 05 Aprilie 2014 22:09
  79.116.96.***
  Amuzant, edilii orasului percep taxe pentru NIMIC. Cum ar fi sa facem o greva de un an la taxele locale ?
  0
  1
  Raportează
 • postat de crystal
  Joi, 03 Aprilie 2014 04:52
  89.137.136.***
  https://www.youtube.com/watch?v=PoiJVZe0ZEs (part 2)
  Sometimes situation can turn ugly and violent (01:30) = Cateodata lucrurile iau o intorsatura foarte rea si violenta.
  You have to be a little sneaky, because a lot of the people out here, are very aware, that they're on the boot lists and they tend to watch their cars, pretty carefully so it's a bit of the cat'n'mouse game (2:00) = Tre' sa umbli pe furis ptr. ca o gramada de oameni pe aici stiu ca sunt pe listele de blocare a masinilor si stau cu ochii pe masinile lor ca pe butelie, deci e un fel de joc de-a soarecele si pisica

  https://www.youtube.com/watch?v=crD8Ojqn3fI (part 3)

  Se recomanda cunoasterea limbii engleze sa intelegeti replicile, cu ce se confrunta ei.
  don't bother if you don't know english enough to understand what is going on out there.
  0
  1
  Raportează
 • postat de crystal
  Joi, 03 Aprilie 2014 04:17
  89.137.136.***
  Va incepe Razboiul parcarilor.

  Avem razboiul depozitelor,razboiul licitatiilor,razboiul transportatorilor la canalele de televiziune dar dintr-un anume motiv, serialul Razboiul Parcarilor inregistrat de compania americana A&E a interzis acest serial in Romania.Romania e banata de la asa ceva inclusiv pe youtube.
  Americanii au un balamuc iesit din comun privind parcarile cu taxa si probabil 50% din americani au "cazier" ptr parcare.Ei au deja un fel de politie a parcarilor.
  https://www.youtube.com/watch?v=Ix0iWVMZLOY (Parking Wars - Episode 1 - Part 1) (link privat, valid fara blocare de tara)


  Asta va crea cateva noi locuri de munca dar unele ar putea fi platite cu viata pentru un salariu minim pe economie.Lumea va sta pe la cozi sa isi plateasca amenzile de parcare chiar si pentru un minut intarziere pentru a-si elibera rotile de caracatite.
  Totusi noi suntem in Europa nu America si poate nu vom avea parte de un astfel de balamuc mai ales daca acest serviciu este bine pus la punct de la inceput.
  Totusi,
  traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul si banii ..si nervii.Bineinteles ca vor fi preturi umflate si noi ramuri corupte vor apare si vor specula din aceasta "afacere".

  "Parking fees (disc parking, permit parking, car parks and "pay and display" parking) vary throughout Ireland and can be set and adjusted by your local authority. The discrepancies that exist between parking fees in cities and smaller towns are attributed to the increased costs of providing and maintaining the service in cities.

  Revenue generated from public parking fees and fines is used to cover the costs of operating these services. Surplus revenue from these services contributes to urban renewal programmes, public facilities and other forms of local authority spending."
  declara un website irlandez ce afiseaza regulamentul si legislatia in vogoare :
  http://www.citizensinformation.ie/en/travel_and_recreation/traffic_and_parking/parking_fines_and_vehicle_clamping.html

  Ma indoiesc ca excesul de bani creat va fi pusi la dispozitie ptr diverse programe urbane asa cum se procedeaza in Irlanda de exemplu.
  0
  1
  Raportează
 • postat de milton
  Miercuri, 02 Aprilie 2014 08:53
  89.137.223.***
  apropo ... daca nu va duce capul ( grosu et comp. ) , cititi comentarile si sigur o sa gasiti si niste solutii care completeaza actiunea voastra incompleta .
  0
  1
  Raportează
 • postat de milton
  Miercuri, 02 Aprilie 2014 08:48
  89.137.223.***
  practic , va escalada violenta . fiecare se va crede stapan pe bucatica lui de ,, proprietate " fapt care il va indreptati sa aplice orice masura pentru a-si apara teritoriul . este o practica si in comportamentul animalelor . asta trebuie sa faca dobitocii de la gaspodarire urbana . sa analizeze si efectele acestei actiuni . este foarte simplu sa imi justific prezenta la serviciu : lansez o propunere tampita doar pentru a dovedi ca pot aduce bani la buget . ganditi-va si la efecte , bai cretinilor .
  0
  3
  Raportează
 • postat de edy
  Luni, 31 Martie 2014 09:24
  5.13.216.***
  Abonamentul sa fie pentru orice loc de parcare amenajat din municipiul Galati si numai pentru rezidenti (cei care platesc impozit la primaria Galati). Cei care sunt agenti la firme si masinile de Bulgaria sa plateasca de 3 ori un abonament , iar acesta sa fie afisat in geam .
  3
  1
  Raportează
 • postat de marius
  Luni, 31 Martie 2014 08:38
  5.13.238.***
  locurile ar trebui date intre ora 20 si 8 dimineata cand pleci nu ridici acea piedica si iti pui lacatul,ci o lasi jos daca vii la ora 18 si e unu parcat acolo nu faci pe zmeul ci parchezi in alta parte la ora 20 daca ala e tot acolo parcat suni la comunitari,amenda pentru ala si gata dar daca tu pleci si lasi piedica ridicata si trec comunitarii -amenda pentru tine.
  4
  3
  Raportează
 • postat de petrina
  Vineri, 28 Martie 2014 13:57
  109.166.137.***
  locuiesc in micro 2o,unde pe linga autoturismele celor ce locuiesc in blocurile de acolo,mai gareaza si masinile de la anumite firme de paza,de la Vega,cite 5 masini plus masinile personale ale celor ce lucreaza acolo,microbuze de transport,chiar si tiruri. De ce societatile astea,ca Vega si Orenge,nu au parcari speciale,domnii de la consiliu nu stiu ca inainte vreme fiecare intreprindere avrea un loc de parcare si nu exista masina pe strada asa aiurea.Eu cred ca nu avem parcari suficiente si pentru ca orasul este invadat de multe masini care nu se misca cu anii,stapinii lor fiind plecati din tara,si cind revin mai achizitioneaza inca una,sa si-o puna si pe asta la pastrare.Sa se faca ordine mai intii cu mijloacele de transport particulare pentru care trebuie sa se faca o parcare in afara orasului. Sint firme care poseda microbuze de marfa,ele nu au ce cauta in parcarile de linga blocuri., Statiile de taximetre trebuie sa aiba un garaj mare unde sa se faca si revizia masinii ininte de a pleca in tura, si de unde sa plece la chemarea prin telefon,ca de ,acum avem cu totii telefoane. Deci ,daca ne gindim bine,se gasesc solutii incepind prin disciplinarea societatilor, apoi prin verificarea fiecarui apartament care detine o masina sau 10.In orasul nostru avem mai multe masini pe apartament decit in oricare altul.
  3
  4
  Raportează
 • postat de un sofer ascultator si civilizat
  Joi, 27 Martie 2014 10:28
  5.13.208.***
  Doresc un oras in care parcarea sa fie gratuita . Se poate adauga la impozit o mica taxa. Astfel daca mergi in vizita la cineva sa poti parca masina oriunde intr-o parcare amenajata. Pt. masinile de Bulgaria si alte judete sa se instituie un tichet de parcare lunar ( de exemplu 10 euro). Cele care nu au acest tichet in geam sa fie avertizate prima data iar la o a doua abatere sa plateasca o amenda consistenta .
  1
  10
  Raportează
 • postat de romeo
  Duminică, 16 Martie 2014 00:58
  5.13.133.***
  Dupa toate aparentele cineva citeste ceea ce scriem aici si asta nu poate decat sa ne bucure. Desigur este vorba de lucruri ai marunte care pot fi rezolvate foarte usor. Astfel, s-a modificat inscriptia de pe panourile pentru parcarile cu plata “Program riverani 20.00 – 8.00” (era 20.00 – 07.30). Acum este in deplin “acord” cu programul “cu plata”.
  CE FACEM insa cu riveranii in parcarile cu plata, in lipsa unor decizii coerente ale Primariei care sa reglementeze ceea ce se poate transforma usor in abuz. Nu este legal ca riveranilor sa li se fure locul de parcare din fata blocului. Parcarea “cu plata” este pentru cei in tranzit. Adica, in afara de venituri suplimentare pentru Primarie, este pentru a asigura, civilizat, un loc de parcare pentru cei care vin cu treburi in zonele intens solicitate, in locul celor care-si “uita” masinile in acea zona fara a avea treaba pe acolo. Pe cand un riveran LOCUIESTE acolo. El trebuie sa aiba acces la acea parcare la orice ora din zi si din noapte. Evident cand este loc in parcare. Am masina de 18 ani si nu m-a suparat niciodata ca nu gaseam loc exact in fata geamului. Problema este (si ramane) ca nu sunt destule locuri de parcare “oficiale” pentru toate masinile. Tot aici s-a ajuns si pentru ca au fost mereu tolerate parcarile la intamplare, pe trotuare, in parcuri, pe orice bucatica se spatiu verde. Altfel “vointa populara” ar fi obligat Primaria sa se intereseze de cum se pot multiplica locurile de parcare. Este un cerc vicios din care unii cred ca vor putea scoate bani….
  Ce se va intampla cu orasul cand va fi blocat de parcari cu abonament obligatoriu? Vom putea avea de 2 ori mai multe locuri de parcare decat masini? Unul acasa si altul oriunde are treaba omul? Nu vi se pare absurd? Nu credeti ca se vor dubla numarul de parcari exact pe locurile interzise? O asemenea masura nu trebuie sa fie obligatorie, printr-o logica elementara. Daca, insa, e vorba numai de a aduna mai multi bani….da, se “justifica”. Dar este o palma pe obrazul alegatorilor. Abonamente trebuie sa ramana numai la cerere, numai in zonele riverane si numai pentru o masina. Numai asa orasul va putea evolua normal si nu “din interes”.

  CEREM ca, mai intai, sa fie recunoscuta calitatea de RIVERAN. Sa nu ajungem, din motive de “linistire” cetateneasca, sa ne batem cu angajatii care pun caracatite si care nu stiu …. multa carte (doar ce-i invata sefii). Identificati (corect) riveranii, dati-le un semn de recunoastere si dati-le drepturile pe care le vreti luate.
  In al 2-lea rand, daca argumentele de mai sus nu sunt suficiente pentru regandirea propunerii abonamentelor obligatorii, sa fie pusa in dezbatere publica.
  In al 3-lea rand, sa fie facute publice de catre Primarie DREPTURILE care decurg din plata impozitelor pentru masini.
  1
  8
  Raportează
 • postat de romeo
  Joi, 13 Martie 2014 00:03
  79.116.107.***
  Primaria continua sa ne sfideze prin firma SRL care asigura "Gospodarirea Urbana". In parcarile de pe Brailei din micro 18 si micro 19 au aparut panourile cu instructiunile de utilizare a parcarilor de plata peste care s-a adaugat PRIN LIPIRE o noua "indicatie" : PROGRAM RIVERANI 20 - 7.30.
  Reamintesc ca este anuntat si programul parcarilor cu plata intre 8-20, de luni pana sambata inclusiv.
  Prin urmare se recunoaste existenta RIVERANILOR.
  Absurdul de abia acum urmeaza: program de la 20 la 7.30, PENTRU CE????? De la 20 si pana la 7.30 (de ce nu 8, pt ca atunci incepe programul oficial?) riveranii au voie sa parcheze numai atunci?? Adica numai atunci cand are voie toata lumea sa parcheze fara taxa?? In rest riveranii trebuie sa se scoale din pat sau sa iasa din casa numai ca sa-si mute masina pentru ca asa vrea Primaria careia ii platim impozit?
  Prin urmare, somam Primaria sa explice PUBLIC regulamentele dupa care firmele angajate actioneaza pe domeniul public si sa ia atitudine la semnalele celor pe care-i reprezinta la nivel local.
  Orice hotarare luata de Consiliul Local sa fie justificata prin Legile si Regulamentele pe care ar "trebui" sa le respecte, pentru a putea fi atacata in contencios administrativ. Greselile din administratie dovedite in contencios sa fie platite de cei care au semnat pentru ele si nu din bani publici.
  Speram ca si Viata Libera (independenta?) sustine, prin mijloace proprii specifice, orice contestatie bine intemeiata fata de orice hotarare care contravine normalului intr-un oras care se "bucura" numai de titlul de Absurd (de Galati).
  0
  5
  Raportează
 • postat de @Costi, cu drag
  Miercuri, 12 Martie 2014 14:48
  91.216.52.***
  Iar pe lângă Cățeluș cu păru-n ochi sua cum s-o chema lectura ta școlară obligatorie, îți sugerez și „Primăria Brașov inventează japca pe parcare”, articol foarte recent și plin de bun-simț, care poate îți va pune neuronul pe steroizi dacă tot nu reușește să-și găsească perechea...
  1
  2
  Raportează
 • postat de Raspuns unuia cu mintea lata ca acul
  Miercuri, 12 Martie 2014 14:36
  91.216.52.***
  @costi: alea-s locuri PE LANGA cele aferente constructiei de la bun inceput. Hotarearea 525 din 96 se aplica, nu se discuta printr-un HCL c-asa vea muschii locali ai unora. Dupa ce te-ai conformat (tot in temeiul hotararii) alocanbd din domeniul public locuri de parcare catre blocuri, prin semnatura primarului sua CJ-ului, chiar si pentru blocurile construite când nu era obligatoriu locul de parcare dar nici nu erau impozitele pe care le platim azi, in capitalism, desteptule, abia atunci poti sa mai scoti si altele, la licitatie, pentru cei care vor suplimentar ca au mai mult de-o masina.
  Si chiar de-ar fi cum spui la BV sau aiurea, adica o ilegalitate, de ce tre sa fie si la noi? N-ai vrea tu sa te muti la BV, sa-ti iei ajutorul de somaj de-acolo si sa ne scutesti?
  1
  0
  Raportează
 • postat de Sandu.
  Miercuri, 12 Martie 2014 10:24
  92.82.240.***
  Masura este buna dar este si de comentat.La blocurile noi care daca... se vor mai construi se poate aplica fara probleme pentru ca din start se vor prevedea si locuri de parcare pentru locatari.La cele vechi si acestea sunt majoritatea nu vor fi spatii de parcare pentru toti locatarii.Cu licitatia locurilor tot nu se rezova pentru ca vor ramine posesori de auto care nu vor ave loc de parcare si in aceasta situatie ce vom face.Eu zic sa se constriasca parcari supraetajate pe locul garajelor care se demoleaza ,dar desigur se va spune ca nu avem bani suficienti.Ar mai fi o problema noi nu suntem precum nemtii care au acest sistem de foarte mult timp.Sa vezi ce dispute si chiar violente se vor produce intre posesorii de auto dar asa faceau si romanii divide et impera.As dori ca V.L sa nu mai cenzureze postarile civilizate care nu convin redactiei, autorul articolului sau chiar primarului asa cum se intimpla frecvent.Nu de alta insa atunci am putea spune cu temei ca acest ziar are radacini adinci in defunctul Viata Noua.
  0
  1
  Raportează
 • postat de geo
  Miercuri, 12 Martie 2014 08:33
  5.13.238.***
  luati in calcul toate variantele inainte de a face o prostie
  1
  1
  Raportează
 • postat de costi
  Luni, 10 Martie 2014 22:57
  5.13.196.***
  Pentru cel cu HOTĂRÂRE nr.525 din 27 iunie 1996. Ce treaba avem noi cu autorizatiile de constructii care se elibereaza din 96 incoace? Blocurile noastre sunt mai vechi si au fost proiectate deja fara locuri de parcare. Hotararea aia se aplica pentru constuctiile noi. Iar numarul de garaje la care faci referire, este numarul de garaje de la subsolul cladirii, nu facute in diverse locuri din oras, pe domeniul public. Si zici ca la Brasov nu se plateste? uite ce zice o stire din brasov: "Municipalitatea scoate astăzi la licitaţie 4.000 de locuri de parcare declarate libere, după ce proprietarii nu şi-au achitat taxa de parcare până la 31 ianuarie, aşa cum s-a stabilit prin hotărâre de Consiliu Local. Alături de acestea vor fi scoase la licitaţie şi locuri de parcare care au fost modernizate la finele anului trecut. Astfel, braşovenii care doresc să scape de grija unui loc de parcare când ajung acasă trebuie să achite către Primărie o sumă anuală cuprinsă între 120 de lei şi 157 de lei."
  2
  2
  Raportează
 • postat de sorinacio gl.
  Luni, 10 Martie 2014 19:57
  5.13.174.***
  e bine ca aveti mintea ocupata cu ceva. asa va trebuie, adunatura de dobitoci. nu mai puteati de dragul lui stan. credeati ca o sa moara vecinu' sa-i luati capra. va face edilu' sa va sara smecheriile din cap. fraierilor.
  8
  2
  Raportează
 • postat de Ala fara datorii
  Luni, 10 Martie 2014 11:44
  5.13.208.***
  @Tudor

  N-am spus ca tu nu platesti impozit. Dar exact ca si tine si eu platesc impozit. Si in momentul in care ajung acasa si gasesc un loc de parcare liber si parchez masina, n-am chef sa vina ciobanul la usa sa-mi spuna sa-mi misc masina, ca "ALA E LOCUL LUI". Si nici sa-mi gasesc stergatoarele ridicate sau masina blocata tot din acelasi motive. Sunt 5-6 locuri de parcare, si peste 15 masini care tot parcheaza in fata blocului (nu neaparat toate din blocul meu). Asa ca il f in gura pe taranoiul ala, am semnaturi si marturie de la 2 vecini care l-au vazut cand spunea ca "o sa imi para rau ca parchez in locul lui si ca "spera" sa am CASCO" si il dau in judecata la prima zgarietura care o gasesc pe masina cand e stationata in parcare si l-am instiintat si pe el de lucrul asta ... ca sa nu zica ca sunt nesimtit :).

  Asa ca nu e vina mea ca nu sunt destule locuri de parcare in jurul blocului, dar nici n-am de gand sa stau cu mainile in san sa ma ameninte un prost cu 4 clase care s-a trezit propietar peste noapte ca asa i s-a sculat lui. Deloc surprinzator, taranoii nu se impaca bine cu procesele de judecata, avocati, citatii ... asa ca am o mare satisfactie cand lucrurile iau o intorsura LEGALA :)
  1
  5
  Raportează
 • postat de Japcă pe față
  Duminică, 09 Martie 2014 10:52
  5.13.192.***
  "HOTĂRÂRE nr.525 din 27 iunie 1996
  pentru aprobarea Regulamentului general de urbanism
  Textul actului republicat în M.Of. nr. 856/27 noi. 2002
  ARTICOLUL 33
  Parcaje
  (1) Autorizarea executării construcţiilor care, prin destinaţie, necesită spaţii de parcare se emite numai dacă există posibilitatea realizării acestora în afara domeniului public.
  (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), utilizarea domeniului public pentru spaţii de parcare se stabileşte prin autorizaţia de construire de către delegaţiile permanente ale consiliilor judeţene sau de către primari, conform legii.
  (3) Suprafeţele parcajelor se determină în funcţie de destinaţia şi de capacitatea construcţiei, conform anexei nr. 5 la prezentul regulament.
  ANEXA Nr. 5
  la regulament
  PARCAJE
  5.11. - Construcţii de locuinţe
  5.11.1 - Pentru construcţii de locuinţe, în funcţie de indicele de motorizare a localităţii, vor fi prevăzute locuri de parcare după cum urmează:
  - câte un loc de parcare la 1-5 locuinţe unifamiliale cu lot propriu;
  - câte un loc de parcare la 1-3 apartamente pentru locuinţe semicolective cu acces propriu şi lot folosit în comun;
  - câte un loc de parcare la 2-10 apartamente în locuinţe colective cu acces şi lot în comun.
  5.11.2. - Din totalul locurilor de parcare pentru locuinţele individuale vor fi prevăzute garaje în procent de 60-100%."
  Așadar, Primăria, dacă e una de oraș și nu de pampas, trebuie să asigure parcări la domiciliu încă de la autorizația de construire. Viceprimarul Cosca știe mai bine, că el are bloc vizavi de fostul MHC, și a fost obligat să aibă și locuri de parcare pentru el. Mai mult:
  ”Cezar Preda a stat câteva luni bune la mâna Comisiei de Urbanism şi a Consiliului Local Galaţi, ba chiar a trebuit să refacă documentele, până i-a fost aprobat Planul Urbanistic de Detaliu, la pachet cu alte 16 planuri, ca să nu bată la ochi. Potrivit documentelor vizate de aleşi, în Complexul Francezi se va realiza un bloc de locuinţe cu demisol, parter şi cinci etaje. La demisol vor fi nouă locuri de parcare, boxe şi casa scării, la parter spaţiu de prestări servicii, trei apartamente şi casa scării, iar la etajele unu - cinci vor fi, în total, 20 de apartamente. În incintă se va amenaja parcarea pentru încă 14 autoturisme.Ț scria Viața liberă, menționând că „Primarul Marius Stan le-a cerut aleşilor locali, în şedinţă ordinară de Consiliu Local, să accepte completarea ordinii de zi cu PUD-ul unui bloc de locuinţe în Cartierul Francezi.” Blocul lui Cezar Preda.
  Concluzie: primăria vrea acum să pună taxe pe ceea la ce cetățenii au dreptul... de drept! Practic, a trăi la oraș și a plăti impozite în consecință incumbă a avea acces la un loc parcare în funcție de indicele de motorizare al localității (care la GL este maxim), școală la o distanță maximă de, piață idem, parc cu un minim de mp, cinematografe (!!) în număr de, teatre etc.
  Mai mult, socotond că fiecare familie, deci apartament, are nevoie de măcar un loc de parcare, srl-ul condus de afaceristul la stat Grosu (PC) va încasa o sumă aproximativ egală cu cea încasată de Primărie din impozitele pe apartamente. Doar că suma nu va mai fi la vedere, cum sunt cele din bugetul local, ci îndărătul unei societăți comerciale, chipurile a CL-ului, dar la fel de tranpsarente precum Apă Canal, Apaterm, Ecosal, Drumuri și Poduri a CJ-ului etc.
  În treacăt fie spus, Grosu Eduard va mani***acești bani foarte competent de vreme ce nici la spații verzi nu e bun. A tăiat crengi uscate din tei la câini de ne-am ales cu amenzi de la Mediu (plătite din banul public) iar el s-a ales cu încă niște gale de cafteală la care să ruleze fonduri încasate, sponsorizări, sume bugetate etc.
  Argumentul că la alții e la fel nu stă în picioare. Deși par toate arondate, prin marcaj și eventual blocare cu lacăt, parcările obligatorii prin susmenționatul regulament național nu sunt plătite în București, Constanța, Brașov, Brăila etc., ci doar acelea de pe domeniul public, adică cele de la stradă.
  E drept, s-a tras și în București cu creta pe asfalt luându-se apoi ilegal bani pe asta. Dar s-a mai trezit lumea și s-a votat Hotărârea de Consiliu General 66/2006 care împiedică astfel de abuzuri. A, cui nu-i place parcarea strâmtă și întortocheată din spatele blocului și vrea să aibă mașina la stradă, pe trotuar, sub bec, s-o vadă de la balcon, aceluia i se închiriază loc PE DOMENIUL PUBLIC, care nu mai e gratuit, dat ÎN FOLOSINȚĂ PE TOATĂ DURATA CONSTRUCȚIEI, precum cel incumbat de regulamentul național de urbanism.
  Asta ca să nu mai fie discuții dacă ceea ce susține Grosu Eduard este o japcă pe față sau nu. Cine-l susține pe Grosu mai are rost să fie menționat?
  1
  10
  Raportează
 • postat de Alexia
  Duminică, 09 Martie 2014 01:28
  82.137.8.***
  Ideea este bună doar parțial.. și anume că ar trebui să plătească pentru parcare doar CEI CARE AU MAI MULT DE UN AUTOTURISM!
  La mine în bloc este un individ samsar care aduce mașini SH de afară și le vinde. Are mereu în parcare vreo 5-6 mașini!
  Pentru aceștia, precum și pentru cei care au mașini pe chituci, care nu le-au mișcat din parcare de mulți ani (ținând astfel ocupat inutil un loc tot timpul) e bine să plătească la primărie o taxă analizată bine (de preferință mai mică decât impozitul plătit pe mașina respectivă), iar respectivele mașini să le parcheze în alte locuri, nu în fața blocului lor (de exemplu în spațiile amenajate din același cartier, în locul garjelor ce se vor demola).
  Cred că aceasta e CEA MAI BUNĂ SOLUȚIE și cea mai democratică. În acest fel lucrurile se vor regla automat în timp.
  2
  11
  Raportează
 • postat de val
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 19:18
  92.80.137.***
  Pentru romeo - si nu numai!
  Cred ca va trebui sa lasata modestia deoparte ca ne-au napadit incapabilii si lichelele Nu mai merge sa fim spectatori neputinciosi la acest simulacru de democratie!
  Se pare ca societatea civila din Romania a inceput sa se trezeasca si sa se organizeze - era timpul... Sper ca aceasta trezire sa capete suficienta forta de convingere si viteza, ca sa impuna oameni valorosi in toate posturile importante. Asa nu mai merge!
  Partidele, cu sistemul lor viciat de a promova oamenii, ne-au dat pe mana unor incapabili - si asa vor continua, fiindca asa au fost construite. Cel putin in orasul meu, toate cele trei partide mai mari sunt dominate de niste nulitati, unele avand pozitii foarte importante E de jale, n-o sa mai ramana nimic din tara asta daca nu scurtcircuitam acest sistem interpartinic, mafiot!
  .
  1
  6
  Raportează
 • postat de Tudor
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 17:56
  5.13.225.***
  @ala fara datorii sa stii ca eu am o Dacie si am bani sa-i fac ITP-ul, eu am dat doar un exemplu. Si da, locul e luat, ca trebuie sa ocupi un loc daca detii o masina, nu? Platesc pentru masina impozit etc, asa ca am dreptul sa o pun undeva. Nu inteleg care e problema ta...Esti fustrat? Trebuia sa-ti cer tie voie sa ocup spatiul respectiv? Fiecare vecin isi are locul lui si nu comenteaza nimeni. Tu te certi cu toti vecinii pentru locul de parcare?
  4
  7
  Raportează
 • postat de elena
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 14:51
  84.117.42.***
  E cea mai mare prostie daca se aproba asa ceva! Nu mai votez peprimar daca face asta! O aberatie!
  2
  9
  Raportează
 • postat de romeo
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 12:22
  5.13.209.***
  pentru val
  Unde eram la alegeri? Eram de partea celor care "alegeau". Ce-am "ales" vedem acum, asa cum am vazut de atatea ori pana acum.
  Chiar si in aceste conditii ne ramane speranta ca prin ATITUDINE CIVICA lucrurile nu vor ramane la nivelul.....gandirii politicii (nu comentez nivelul....). Alegerile sunt libere dar deciziile alesilor pot fi schimbate prin atitudinea noastra a tuturor. Ramane doar sa imbunatatim comunicarea, adica sa ne facem glasul auzit.
  1
  8
  Raportează
 • postat de Costi1
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 09:06
  5.13.213.***
  Cand doi se cearta, al treilea (primaria) castiga! Asa ne trebuie daca nu ne putem intelege intre noi, sa platim bani grei in viitorul apropiat si/ori sa ne gasim zgariata masina pt ca am ocupat o ora un loc revendicat de cineva,sa gasim cuie proptite strategic la baza anvelopelor , oua sparte pe parbriz, sa platim in continuare impozit pt ca avem masina si sa o luam seara cu noi in casa, caci nu avem alta solutie! Oricat am licita, tot vor ramane masini fara loc . Poate ar fi bine sa se faca si un recensamant al mijl. auto .
  3
  9
  Raportează
 • postat de val
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 08:52
  92.80.137.***
  Toate comentariile sunt bune, inteligente, dar cel al lui "romeo" m-a impresionat. Unde erai romeo cand se faceau alegeri pentru primari, consilieri judeteni, parlamentari? Mi-ar placea sa-l am deputat sau senator pe romeo-cap-limpede, in locul tolomacilor care sunt acum. Mi-ar placea sa fie in guvern, in locul catastrofelor de ministri si chiar premier!
  Nu stau la bloc, dar e de mirare ca locatarii care au cumparat apartamentele nu au fost improprietariti cu o parcela rezonabila din jurul blocului! In perioada in care multi s-au invartit de case si de curti, cand, asa cum citeam zilele trecute, politicieni grosi de obraz s-au facut proprietari pe halci din padurea Garboavele, primaria iti inchiriaza locul de sub fereastra sau, si mai rau, il liciteaza unor necunoscuti! E o ABERATIE!
  1
  8
  Raportează
 • postat de romeo
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 00:32
  5.13.176.***
  Inainte ca "alesii" nostri sa dea in noi cu Regulamentul, ar fi bine sa fie supuse la dezbatere publica toate hotararile care afecteaza comunitatea. Vor ramane uimiti cand vor vedea cate puncte de vedere sunt si, fara modestie, mult mai bune decat ale lor. Ei sunt acolo doar ca reprezentatanti si, atata timp cat hotararile lor calca in picioare dorintele cetatenilor trebuiesc "indrumati".
  Stiti ca in parcarile de pe Brailei, intre spital si Neacsu s-au instalat parcometre? Ce se va intampla cu riveranii? Vom vedea "din mers"? A vazut cineva cat de aglomerata este aceasta artera de dimineata pana seara incat multe masini stau si pe banda 1 (interzisa)? Nici politia nu mai are curaj sa patruleze pe acesta zona in orele de varf de cati smecheri sunt pe sosea. Are cineva impresia ca parcarea cu plata va rezolva ceva in aceasta situatie? Pe smecherul care opreste pe banda 1 cine-l amendeaza? Credeti ca avem politie care se "baga" in asa ceva cand sutele de cazuri flagrante de parcari interzise sunt trecute cu vederea?
  In consecinta:
  1. Parcarile cu plata nu se fac decat in locurile unde exista un flux permanent de masini, in zone de mare interes. In nici intr-un caz nu trebuiesc incalcate drepturile riveranilor. Riveranii nu platesc locul de parcare decat daca-l vor cu abonament. Daca Primaria contesta acest lucru sa explice care sunt drepturile celor care platesc impozite pe masini.
  2. Din bun simt trebuie sa existe o proportie rezonabila intre numarul de parcari cu plata (cu sau fara abonament) si numarul total de parcari. Proportia nu va trebui, niciodata, sa depaseasca 30%. Atentie: este vorba numai de parcarile amenajate.
  3. Primaria nu trebuie sa aiba dreptul de a decide atribuirea locurilor de parcare, mai ales cu plata, pe aleile dintre blocuri. Este domeniu public dar nu este parcare amenajata. A trasa doar o linie intrerupta nu inseamna a construi o parcare.
  4. Cum este posibil sa impui parcare cu plata de la Spital pana la Neacsu si sambata pana la ora 20, cand magazinele se inchid la ora 14? Vrem sa stim cine ne sunt "ganditorii".
  5. In zonele cu parcare cu plata sa fie interzise blocarile cu dispozitive a locurilor de parcare. Tipul de abonament sa fie acelasi pentru toata lumea.
  6. Speram intr-un Galati mai bun si mai frumos. Daca nu ne putem ocupa de lucrurile simple si necesare atunci nu meritam mai mult dacat votam.
  1
  19
  Raportează
 • postat de un galatean
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 00:00
  5.13.153.***
  De ce nu apare nimeni din primarie sa raspunda? Pentru ca-i doare in locul ala in care nu ajunge soarele niciodata...
  Daca de exemplu eu am 800 lei salariu si sotia la fel iar vecinul meu care este pensionar are 1300 lei pensie si sotia 1000 lei pensie de ce sa se aplice reducere pensionarilor? Nu mai spun de someri ori de cei fara nici un venit, cei care au iesit din perioada de somaj, ei ce vina au ca nu se faciliteaza crearea de noi locuri de munca?
  De unde naiba sa mai plateasca omul de rand inca o taxa in plus pe langa toate cele care sunt, in plus urmeaza si o crestere a pretului carburantului din aprilie + pretul petrolului care a crescut, sa vedem atunci cate masini or sa mai circule cand pretul carburantului se va apropia de 7 lei/litru. Si daca nu-ti poti permite sa umbli decat mai rar cu masina si nu ai nici loc in parcare, unde duci masina, in camp?
  3
  14
  Raportează
 • postat de john doe
  Vineri, 07 Martie 2014 23:01
  5.13.154.***
  O propunere care duce spre normalitate dar facuta de IDIOTI, si prost construita. Ori primaria nu stie sa faca proiecte, sa le comunice profesionist, ca sa aiba succes; ori ne cred prosti? (cred ca ultima varianta)
  1. Cum adica licitatie ?? nu am auzit asa ceva in alte orase.
  2. De ce pensionarii sa aiba reducere? Unii dintre ei au pensii peste veniturie celor tineri (tinerii mai au si copii etc..)
  3. De ce nu apare nimeni din primarie sa raspunda la unele nelamuriri ale comentatorilor articolului?? Ori astia din primarie nu au departament de relatii publice profesionist? Dar primarele scrie pe facebook ..... de parca majoritatea galatenilor sunt pe fb....!
  4
  14
  Raportează
 • postat de Bogdan
  Vineri, 07 Martie 2014 21:47
  5.13.181.***
  Propun galatenilor sa le facem o vizita celor din primarie care au foarte multe idei...app. stiti cum se numesc cei cu idei? IDIOTI !!!
  3
  14
  Raportează
 • postat de Mihai
  Vineri, 07 Martie 2014 20:53
  5.13.154.***
  Hotilor, numai la luat banii oamenilor va ganditi! Lasati lucrurile cum sunt, demolati garajele dintre blocuri , reparati gropile de pe carosabil, si apoi sa va ganditi la alte taxe.
  Toate sunt rezolvate in jegul asta de oras si a ramas nerezolvata problema locurilor de parcare!
  RUSINE!!!
  Chestia cu plata locului de parcare in zona de resedinta este rezolvata in Braila, de cativa ani, dar pt o suma mult mai mica: era acum 2 ani 35 lei/an, poate acum o fi maxim 50 lei/an.
  Sunt tare curios cum se va rezolva in maniera asta locurile de parcare in Mazepa 2, pe str Ovidiu :)))
  4
  9
  Raportează
 • postat de ramon
  Vineri, 07 Martie 2014 20:29
  89.136.2.***
  mai sunt si cei cu mai multe masini ,eu am 4 masini de exemplu ,sincer m-as bucura sa se bage chestia asta cu plata locului de parcare dar pe alta parte m-as simti prost fata de vecinii mei daca as ocupa eu tot locul din fata blocului pentru ca am platit pentru locuri ,asa le las pe unde apuc si ma inteleg cu vecinii
  2
  10
  Raportează
 • postat de socrate
  Vineri, 07 Martie 2014 19:41
  5.13.196.***
  daca ai angoase, fugi la psihiatru!
  societatea este divizata de mult, amice.
  exista bogati si saraci.
  exista uriti si frumosi
  exista destepti si prosti
  exista docți și analfabeti
  exista harnici si puturosi...
  Niciodata nu va exista armonie. Niciodata nu va fi toata lumea la unison. Mie imi place ideea cu abonamentul la parcare. Altora nu le place. Nu incerc sa-i conving sa le placa idee, n-au dece sa ma convinga sa-mi schimb parerea. Asa e normal in democratie.
  Eu sper din tot sufletul sa se reglementeze cit mai repede problema parcarilor si a garajelor, ca sa mai civilizam un pic amărâtul ăsta de oraș distrus de târtani și de primari de genul Durbacă și Nicolae.
  10
  8
  Raportează
 • postat de eos
  Vineri, 07 Martie 2014 19:28
  5.13.234.***
  Orasul nostru ar trebui sa aiba, prin administratorii sai, o lista de prioritati care sa aduca beneficii tuturor cetatenilor. Proiectele derulate de Primarie trebuie sa fie viabile, realiste, realizabile, pe termene scurte si medii deoarece mandatul edilului si a echipei sale este limitat la patru ani. Suficient sa demonstreze ca dispun de calitati de buni gospodari ai urbei si sa fie apreciati de oameni pentru noi proiecte. Ideea de a darama pentru a raspandi, in primul rand, o atmosfera de tensiune generala si divizare intre oameni nu aduce beneficii oamenilor simpli. Nici macar celor care se erijeaza ca lideri de proiecte, marunte, care necesita timp pierdut si nervi intr-o tara si asa agitata. Noua, galatenilor, ne sunt necesare investitii serioase, cu masuri clare si respectate, nu angajarea de la an la an a unui buget limitat pentru spoiala orasului. Administratia orasului trebuie sa caute surse externe de finantare, sa aduca in Galati investitori care sa ofere, in final, locuri de munca, investitii, curatenie, liniste si bunastare, ca in orice tara civilizata. Nu vad, sincer, o prioritate a administratiei orasului sa darame si sa taxeze totul. Cei care si-au dorit sa se darame s-au ales/ne-am ales, surpriza, cu o noua problema si cu bani mai putini in bugetul personal. Sunt masuri marunte in lipsa unei viziuni clare. Alesii nostrii trebuie sa ne reprezinte interesele si sa aduca beneficii tuturor galatenilor si nu doar unora in detrimnetul altora! Se confirma, nimic nou sub soare, vechea zicere: divide et impera.
  3
  8
  Raportează
 • postat de gica
  Vineri, 07 Martie 2014 19:07
  5.13.195.***
  „se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare apartament/ spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, la taxa stabilită prin H.C.L sau la taxa licitată, cu excepţia persoanelor care deţin garaje autorizate pe domeniul public". Am citat ceea ce a scris Viata Libera Sa explice cineva cui i se atribuie loc de parcare , ca eu nu inteleg : PT. FIECARE APARTAMENT CU ALTA DESTINATIE DECAT LOCUINTA ?!
  3
  8
  Raportează
 • postat de mario
  Vineri, 07 Martie 2014 18:51
  77.234.40.***
  La prima vedere am zis,,woow super in sfirsit ceva inteligent" dar citind articolul in profunzime mi-am dat seama ca este o alta smecherie de stors bani;cum adica licitatie?pune o taxa fixa pe zone si asta este ;cum adica reducere la pensionari ?ei au o masina pe care n-o misca de doua ori pe an si tin locurile ocupate degeaba ,da ce nu sunt si salariati cu venit cit pensia lor?ei de ce nu pot beneficia de aceeasi oferta?ce au pensionarii si cei cu venituri mici nu au?aaa cei cu venituri mici mai au si niste copii de crescut ...de aceea ei nu pot beneficia de oferta ;da ce sa zic bulaneala pe fata...
  5
  17
  Raportează
 • postat de un galatean
  Vineri, 07 Martie 2014 18:38
  79.116.97.***
  Imi place ca incep sa se destepte galatenii, eu cand am zis ca prin daramarea garajelor nu se urmareste decat sa se creeze locuri de parcare cu plata si nu va fi decat o noua sursa de venit la bugetul local. E baiat destept Stan, de ce sa adune taxe si impozite doar de la cei ce au garaje si sa nu adune de la toti cei care au masina, asta este si practica folosita de guverne oricare ar fi ele, cate putin de la cei multi.
  5
  17
  Raportează
 • postat de @
  Vineri, 07 Martie 2014 17:55
  5.13.175.***
  ASA PROSTIME ASA
  TE MAI BUCURI DEDARAMAREA GARAJELOR ??????
  HAI CU BANU JOS PROSTIME .
  16
  13
  Raportează
 • postat de Escalader
  Vineri, 07 Martie 2014 17:13
  194.145.238.***
  @ Demolati locurile de parcare si amenajati garaje
  ...da da, si daca nu pleaca din parcare timp de 7 zile consecutiv, sa fie ridicate si duse la fier vechi iar proprietarului sa i se intocmeasca proces verba de contraventie si sa i se confiste locul de parcare
  11
  17
  Raportează
 • postat de doru poru
  Vineri, 07 Martie 2014 17:02
  213.218.53.***
  Suntem condusi de VITE si BOI.
  Cum mai maimutoilor sa blochezi locurile dintre blocuri ?
  Nu sunt locuri de parcare suficiente ... pe alea care ramana fara loc unde le punem ?
  Cum mai maimutelor sa blacati pe timpul zilei locurile , cand e posibil sa fie utilizate de altii ?

  Vite incaltate ce sunteti .... mentalitate comunista amestecata cu spirt capitalism.
  6
  23
  Raportează
 • postat de Demolati locurile de parcare si amenajati garaje
  Vineri, 07 Martie 2014 16:56
  79.116.105.***
  E bine asa dar mai trebuie completat si anume: Masinile din parcare trebuie sa aibe nu numai I T P valabil ci si asigurarea masinii valabila pe tot anul nu numai pe 6 luni, cauciucurile sa fie pe fiecare sezon in parte, presiunea in pneuri sa fie cea regulamentara, cei de la P Locala vor face verificari si vor da amenzi usturatoare de la 500 la 1500 euro, daca presiunea va fi mai mica cu 0,01 bari decat cea regulamentara, iar locul de parcare va fi obligatoriu asigurat la o firma de asigurari in cazul ca se surpa asfaltul sau daca ocupa cineva locul. Autoturismul trebuie sa fie curat, fara fir de praf pe el si polishat. Aaaa! Si inca ceva. Toti locuitorii orasului sa aiba de la primarie cate un astfel de loc de parcare, chiar daca nu sunt detinatori de autoturisme, sa vedeti ce dea bani vor intra in bugetul Primariei.
  6
  28
  Raportează
 • postat de io
  Vineri, 07 Martie 2014 16:53
  89.137.228.***
  Trăim în țara mafioților .
  Stănelu ia vezi mata cum e cu parcarea prin Germanica .
  Gândirea și caracterul infracțional e la voi ca și la ponta pe primul loc.
  Nimeni nu guiță de exemplu ÎN GALAȚI SUNT 50 DE AUTOTURISME ,VOM FACE 100 LOCURI DE PARCARE .
  LA NOI MAFIE PRIN LICITARE.
  ORICUM CA COMPONENȚI AI GĂȘTII CE DĂDU O LOVITURĂ DE STAT VĂ VREAU ÎN PUȘCĂRIE .
  MAFIOȚILOR AȚI AJUNS SĂ SUSPENDAȚI CONSTITUȚIA ,LOCURILE DE PARCARE E MĂRUNȚIȘ.
  2
  19
  Raportează
 • postat de CETATEAN
  Vineri, 07 Martie 2014 16:26
  89.137.138.***
  ERA SI IMOPOSIBIL SA FACA PRIMARIA CEVA SI SA NU NE AMINTEASCA FAPTUL CA VA COSTA. FIECARE CETATEAN TREBUIE SA AIBA LOC DE PARCARE ACOLO UNDE LOCUIESTE.DACA CEI CE ISI PERMIT ISI CUMPARA LOCURILE , CEILALATI UNDE LASA MASINILE?????LE DAU EU O IDEE .LA PRIMARIE. NICI NU S-AU APUCA SA FACA UN LOC DE PARCARE SI VOR BANI.UNDE SUNT BANII ALOCATI PENTRU ACESTE LUCRARI, DE LA NOI DE LA UE??????
  2
  23
  Raportează
 • postat de sergiu
  Vineri, 07 Martie 2014 15:30
  5.13.135.***
  CRED CA DEOCAMDATA ESTE O IDEE FOARTE PROASTA,CLAR NU SUNT LOCURI DE PARCARE SUFICIENTE LA NICI UN BLOC DIN ORASUL ASTA.DECI INTAI SA FACA DRACULUI PARCARI SI APOI PESTE CATIVA ANI SA VINA CU IDEEA ASTA .
  SI APROPO....NU MAI SUNT ATATEA LUCRURI DE FACUT IN ORASUL ASTA DE DOI BANI SI TREBUIA FACUTA TREABA ASTA??? DOMNLE PRIMAR SI DOMNLE IDIOT GROSU DE LA GOSPODARIRE URBANA..
  2
  24
  Raportează
 • postat de Ala fara datorii
  Vineri, 07 Martie 2014 15:07
  5.13.208.***
  @Anghel : Da, rezervarea sa se faca pentru intervalul orar 16:00 - 8:00 (altfel ai vedea toata ziua stalpi ridicati printre blocuri :)) )

  @Tudor
  Ce inseamna "Spatiile dintre blocuri sunt deja luate" ? Luate cu ce drept ? Ca stai tu de 20 de ani in blocul ala si asumi ca este locul tau langa intrarea in scara ? Mai bine de jumatate din masinile parcate la mine in fata blocului se misca extrem de rar sau chiar deloc ( pentru ca, aia e, ti-ai luat Audi A6 3.0 din Italia si n-ai bani de motorina si taxe, nu e vina nimanui ... ) iar locurile sunt ocupate permanent. Ei uite ca vreau si eu un loc "permanent" si sunt dispus sa dau bani pentru asta, doar ca sa-i aduc cu picioarele pe pamant pe autotintulatii "BA, ASTA-I LOCUL MEU DE PARCARE".

  Daca iti permiti sa-ti iei masina, trebuie sa ai in vedere ca masina inseamna cheltuieli : RCA, CASCO, impozit, consumabile si de ce nu, un loc de parcare.

  Avand mentalitatea asta, nu ma mira ca sunt mii de familii care fac copii din placere, si n-au cu ce sa-i creasca. Tipic romanesc.
  17
  14
  Raportează
 • postat de Tudor
  Vineri, 07 Martie 2014 14:43
  5.13.148.***
  Ideea cu abonamentele e buna dar pentru parcarile noi amenajate cum sunt cele subterane sau supraterane. Dar spatiile de langa blocuri sunt deja luate si nu sunt certuri, cel putin nu in zona mea. Asta cu ITP-ul e o tampenie. Daca nu am avut bani sau timp sa ii fac ITP-ul, nu mai am dreptul sa o tin in fata blocului? Dar unde? In fata altui bloc? In aer? Domnule Grosu esti retardat !
  8
  31
  Raportează
 • postat de valy
  Vineri, 07 Martie 2014 14:23
  193.231.148.***
  eu cred ca ar trebui sa plateasca totp locurile de parcare si cei fara masina,ca doar pleaca din casa si stau pe strada cu degetul in nas copii lor sa plateasca ca se joaca in fata blocului vecina de la 4 ca face sex zgomotos ca doar liberalii pot gandi asa si la anul taxe mai mari la case
  1
  34
  Raportează
 • postat de Subscriu
  Vineri, 07 Martie 2014 14:17
  91.216.52.***
  Corect, Stefane, mare dreptate ai! Sa vezi ce i-ar tremura chilotii (de fotbalist, evident) Primmingicarului daca am pune de la mana cate doi lei pe luna sa platim un avocat si sa-i dam in judecata pentru apa scumpa, pentru gropi, pentru parcarea pe bani etc. Atunci s-ar vedea ca judecata nu vine doar o data la patru ani, cu niste voturi pe care si le asuma fiecare pe ce tuneluri, stadioane si alte inutilitati grandomane, uitând de strictul necesar. Când facem o asociatie a consumatorilor de servicii publice?
  5
  13
  Raportează
 • postat de stefan
  Vineri, 07 Martie 2014 13:08
  84.117.40.***
  Ar trebui sa ne unim si sa dam in judecata primaria. Orice spatiu din fata blocului, inclusiv parcarea, este o suprafata indiviza prevazuta de la proiectarea blocului. Chiar garajele incalca aceasta proprietate comuna, cu atat mai mult parcarile rezervate in aceasta zona.
  7
  29
  Raportează
 • postat de ella
  Vineri, 07 Martie 2014 12:58
  95.77.107.***
  Mai cap de minge.Numai idiotenii debitezi domnule primar.Pina acuma spuneai ca darimi garaje ca sa faci parcari supraetajate sau subterane.Acum vad ca tragi niste linii pe asfalt,daca asta se poate numi asfalt ca e de pe timpul impuscatului,pui doua bucati de fiare in asfalt si ceri licitatii pe parcarea din fata blocului,de sub balconul in care locuiesc.Mai nenorocitule tu care stai la vile,,ca nu ai numai una,,si nu le ai facute din munca cinstita//stii asta bine//vii acuma se le pui oamenilor sala in coaste sa/ti dea bani la primarie pe ochi frumosi.De ce nu vii sa pui taxa si de cite ori ma iubeste sotul pe saptamina ,ca de esti liberal si ai idei liberale.Pe zi ce trece vad ca acest oras e condus numai de incapabili,hoti,mirsavi,distrugatori de tara.Mai oameni bune chiar nu gasim ac de cojocul lor,chia ii lasam sa/si bata joc de noi asa cum vor muschii lor?
  6
  35
  Raportează
 • postat de bobo
  Vineri, 07 Martie 2014 12:52
  5.13.144.***
  daramarea garajelor un motiv in plus pentru alte taxe pentru toti posesorii de masini. Altfel cum sa iasa bugetul primariei iar pensionarii sa se ingramadeasca la plata taxelor si impozitelor?
  5
  17
  Raportează
 • postat de sorin
  Vineri, 07 Martie 2014 12:38
  5.13.129.***
  Asta-i spaga ca sa stai in fata , ce fac ei de banii astia ,iarna nu curata parcarile de zapada , vara nu le matura.Daca iei bani trebuie sa le intretii sa le faci ceva , dati-le la asociatii sa se faca impartirea fara plata pe scari doar ei le matura si intretin). Impozitul pentru ce se mai plateste?
  2
  23
  Raportează
 • postat de aLex
  Vineri, 07 Martie 2014 12:19
  5.13.199.***
  Mihai....ar trebuii sa licitezi ...si sa ajungi la 500 lei pe luna.........sau chiar pe saptamana
  8
  6
  Raportează
 • postat de posesor garaj
  Vineri, 07 Martie 2014 12:10
  5.13.144.***
  Bine ca acum au o grija si posesorii de masini fara garaje. Preaaa se bucurau de raul altora. Cei cu garaje oricum plateau un impozit mai mare decat abonamentul pentru parcare, deci vor plati pentru un loc de parcare (cei care au masina). Cat priveste ,,ITP-ul la zi ''' este o aberatie pentru ca este loc de parcare nu loc de deplasare. Nu am ITP, nu circul, deci folosesc locul de parcare pana imi fac ITP-ul. Problema este ca nu vor fi locuri de parcare amenajate in oras, poate in afara lui iar alesii vor avea de castigat:contracte cu firme pentru daramat garaje, contracte cu firme pentru marcat cu vopsea locurile de parcare, contracte cu firme pentru montat dispozitiv de parcare etc.
  11
  20
  Raportează
 • postat de vio
  Vineri, 07 Martie 2014 11:59
  86.127.209.***
  Asa este la Brasov. Si brasovenii s-au obisnuit cu acest sistem . Dar acolo nu mai este aproape niciun garaj. Impedimentul major este cand mergi in alta zona si nu ai unde parca. Ar trebui 60% locuri parcare cu bani si 40% la liber. In centru in Brasov nu mai parcheaza nimeni gratis, este un pic frustrant sa dai 12 lei pe zi pentru parcare. Stiu pe cineva care nu mai merge cu masina la serviciu fiindca nu-si permite plata parcarii, si merge cu autobuzul
  15
  16
  Raportează
 • postat de costina
  Vineri, 07 Martie 2014 11:55
  5.13.230.***
  O alta bazaconie,altceva nu mai stiu sa faca decat sa ia bani,niste idioti,nu sunt in stare de nimic,nu se straduiesc sa faca lucruri bune,sa repare trotuarele,sa scoata gresia pe care iarna,dar si atunci cand suprafata este umeda,risti sa-ti rupi gatul,picioarele,sunt atatea lucruri importante in nenorocitul asta de oras de facut iar "ALESII NOSTRI",mai vor alti bani!Nu se intreaba de unde sa mai scoatem atatia bani?Nu sunt locuri de munca!
  0
  24
  Raportează
 • postat de O prostie !!
  Vineri, 07 Martie 2014 11:55
  5.13.172.***
  Domane fereste sa nu aprobe nimic in consiliu.
  2
  25
  Raportează
 • postat de STEFAN
  Vineri, 07 Martie 2014 11:53
  84.117.40.***
  HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO


  AM CUMPARAT UN APARTAMENT IN CARE AVEAM DREPTUL LA O COTA INDIVIZA, INCLUSIV IN SPATIUL DE PARCARE DIN FATA BLOCULUI.

  JOS GARAJELEEEEEEE!!!

  HUOOOOOOOOOOOO
  7
  35
  Raportează
 • postat de Pele
  Vineri, 07 Martie 2014 11:47
  109.102.62.***
  Cea mai proasta ideie. Toate starzile sunt pline de masini parcate. Conform ideii enuntate toate aceste locuri vor fi parcari cu abonament. Unde mai poti opri cind te duci la primarie, la spital, la policlinica, la politie, la restaurant, la un prieten etc ?
  Gindire de fotbalist cu vila si garaj pentru 4 masini.
  4
  39
  Raportează
 • postat de costi
  Vineri, 07 Martie 2014 11:33
  95.77.96.***
  Cateva observatii la comentariile de mai jos:
  - Asta nu e inca o taxa. Nu te obliga nimeni sa platesti. Platesc doar cei care nu sunt multumiti cu locurile lor. Ei vor castiga locuri mai bune, iar cei care nu platesc vor parca unde parcau ceilalti inainte (adica pe trotuare, GRATIS). Daca nu plateste nimeni taxa, se va parca exact la fel ca si pana acum.
  - Ce daca pensionarii primesc reducere sau gratuitate? Spune cineva ca vor ocupa non stop locurile. Sa inteleg ca in blocul tau pensionarii si veteranii deocamdata circula non-stop si se vor opri doar cand locul va fi gratis? Esti prost? Oricum astia nu circulau deloc nici pana acum.
  - Intraba cineva ce face daca ramane fara loc de parcare. Eu n-am vazut masini zburand in galati. In moentul de fata toate masinile gasesc un loc mai bun sau mai rau in fiecare noapte, astfel ca nu leviteaza niciuna. Taxa e pentru cei care vor sa parcheze langa usa blocului. Trotuarul din coltul blocului va fi intodeauna liber.
  - Nu trebuie sa-ti puni niciun paznic pe loc. Politia locala abia asteapta sa dea amenzi. Doar sa-i suni si sa-i anunti ca ai locul ocupat.

  Cu un singur aspect nu sunt de acord. Intr-o parcare obisnuita unele masini intra altele ies, pe aceleasi locuri. Daca se rezerva toate locurile pe 24 de ore pe zi, parcarile vor deveni insuficiente. Ori se aplica masura asa cum este(ca in Brasov) dar se demoleaza toate garajele si se fac parcari. Ori rezervarea unui loc se face doar noaptea si la un pret mai mic (ca in Bucuresti).
  18
  13
  Raportează
 • postat de Adrian
  Vineri, 07 Martie 2014 11:25
  5.13.202.***
  Ce pretentii puteti avea dragi cetateni ai orasului Galati de la alesii locali care au vile cu garaj si nu le pasa de restul "saracilor"? Ce conteaza pentru ei faptul ca sunt mult prea multi posesori de automobile pentru locurile de parcare existente? Strategia lor este urmatoarea: fiind prea putine locuri o sa liciteze oamenii cat mai mlt pentru un amarat de loc de parcare. Sumele o sa ajunga comparativ cu unul din Emirate. Si totul se va duce in buzunarul alesilor locali. Normal ca le convine situatia.
  0
  26
  Raportează
 • postat de Angel
  Vineri, 07 Martie 2014 11:21
  194.105.20.***
  @Ala fara datorii: probabil ca solutia cea mai convenabila ar fi ca locul sa fie rezervat pentru persoana care il inchiriaza intre 20-8 iar in restul timpului sa fie disponibil pentru oricine

  @Costi: eu nici nu-i bag in seama pe cei care pretind ca alea sunt locurile lor pentru ca acolo parcheaza dintotdeauna. Ma mai amuza si lazile goale asezate astfel incat sa "rezerve" un loc de parcare :)
  8
  14
  Raportează
 • postat de Costi
  Vineri, 07 Martie 2014 11:08
  95.77.96.***
  De 6 ani, de cand am luat masina din magazin, o parchez in continuu pe un colt de trotuar sub un boschete mai mare, pentru ca vecinii pretind ca li se cuvin locurile din parcare ca si-au luat masini inaintea mea. Eu as plati pentru un simplu loc de parcare cat platesc altii pe 2 garaje. Cel mai de kkt lucru ar fi sa se vanda locurile respective fara licitatie, adica primul venit - primul servit. Pentru ca sunt sigur ca vecinii mei ar cumpara pe ascuns locurile cu 10 minute inainte sa se deschida ghiseele.
  10
  16
  Raportează
 • postat de adi
  Vineri, 07 Martie 2014 10:59
  194.145.238.***
  Ideea ar merge daca ar exista parcari rezidentiale la subsolul blocurilor, exclusiv pentru locatarii acestora, iar parcarile din fata blocurilor ar trebui sa fie pentru nerezidenti. Ceea ce e imposibil!

  Singura solutie este daramarea garajelor si extinderea spatiilor de parcare pentru riverani.

  Primaria ar putea, cel mult, sa restrictioneze, pe viitor, autorizarea constructiilor rezidentiale noi, obligandu-le sa prevada spatii de parcare (subterane/supraterane) pentru cel putin 2 autoturisme pentru fiecare unitate locativa. (De ex: vrei bloc cu 40 apart? Trebuie obligatoriu sa proiectezi minim 80 locuri de parcare pentru a obtine autorizatia de construire).

  Pana atunci, Primaria sa taxeze numai parcarile publice pentru nerezidenti, si numai daca asigura conditii optime de parcare: supraveghere video, parcometru pentru fiecare loc de parcare in parte, deszapezire iarna, sursa de curent pentru vehicole electrice.
  2
  23
  Raportează
 • postat de Și totuși garajele trebuie să dispară.
  Vineri, 07 Martie 2014 10:55
  109.98.101.***
  Nu-i rea ideea, dar GARAJELE TREBUIE SĂ DISPARĂ DE PE DOMENIUL PUBLIC ȘI MAI ALES CELE DE PE SPAȚIUL VERDE INSTALATE, arată ca niște hrube medievale.
  9
  21
  Raportează
 • postat de Ala fara datorii
  Vineri, 07 Martie 2014 10:43
  5.13.208.***
  Serviciul pe care il am nu imi permite sa ajung acasa inainte de ora 19:00. Asta inseamna ca in fiecare seara, trebuie sa ma rog sa gasesc un loc de parcare. Din punctul meu de vedere as da si 500 lei / an, numai sa scap de aceasta frustrare de fiecare data cand plec de acasa, cand vin din club, de la cumparaturi etc ...

  Dar totusi sper ca inainte de orice LICITATIE, primaria sa faca locuri de parcare. Pentru ca daca vor scoate la licitatie 4 locuri de parcare din fata blocului si vor fi 20 de posesori de masini dornici sa liciteze, sumele ar putea sa ajunga si la 1000 lei / loc.
  14
  15
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Vineri, 07 Martie 2014 10:34
  213.218.53.***
  ziceam ca este O IDEE MONUMENTAL DE PROASTA !!! si asa este !

  dar sa va spun si inca un motiv DE CE:

  Pentru ca un loc de parcare platit si cu bara aia de metal pe mijloc ESTE CAM ACELASI LUCRU cu un garaj care ocupa spatiu !!

  DOVADA faptului ca primaria Galati in idiotenia lor, in marsavia lor de idioti, nu vor sa faca parcari sa rezolve problemele mari privind autoturismele, blocurile comuniste, si lipsa de spatiu ci CUM SA MAI TAXEZE CETATENII !
  Pe ei nu ii intereseaza, o masura NORMALA sa darame dracului garajele sa toarne un asfalt simplu (sa traga eventual niste dungi albe sa delimiteze prin MARCAJE zona de parcat, sa nu se incurce lumea) si gata !
  Ei abereaza in continuare ca idiotii cu tot felul de idei mai idioate !
  6
  28
  Raportează
 • postat de Sugestie
  Vineri, 07 Martie 2014 10:32
  5.13.163.***
  Daca taxa ar fi de 40 ron la inceput ar fi o idee buna.Asa se va vedea necesarul de parcari pe zone, unde ar fi prioritar sa se darame garajele si unde e obligatoriu sa se faca parcari supraetajate.
  12
  8
  Raportează
 • postat de danieto
  Vineri, 07 Martie 2014 10:31
  5.13.160.***
  La orice licitatie cineva castiga si cineva pierde..pierzatori vor ramane fara locuri de parcare. Atunci propun sa parcam in fata primariei .
  0
  24
  Raportează
 • postat de Flaviu
  Vineri, 07 Martie 2014 10:19
  5.13.156.***
  E absurd pentru ca sunt zone in care abia gasesti sa parchezi. La tribunal de exemplu, e crima intre orele 09-17. Acelasi lucru si in zona bancilor. Deja lumea parcheaza unde poate, dapai sa puna restrictii pe locuri? Ajungi sa parchezi in strada.

  Daca fiecare bloc/zona ar avea parcari imense cum e cea din mazepa sa zicem (unde inca sunt garaje) atunci da.
  Ideal ar fi parcari subterane insa astea sunt de domeniul sf pentru Galati. Noi nu avem nici macar strazi.
  3
  19
  Raportează
 • postat de hehe
  Vineri, 07 Martie 2014 10:18
  5.13.138.***
  D-le Radu, prin limbajul folosit va incadrati exact in categoria celor care imput orasul. Mentionez ca nu sunt bosorog, am masina cu tot ce-i trebuie si nu sunt de acord cu initiativa d-lui primar. Sper ca cei din Consiliul Local sa voteze impotriva.
  4
  16
  Raportează
 • postat de dan
  Vineri, 07 Martie 2014 10:14
  5.13.160.***
  Sa nu avem surpriza ca nu se vor mai darma garajele. Sa nu cumva sa dea inapoi.!!
  4
  14
  Raportează
 • postat de VIO
  Vineri, 07 Martie 2014 10:13
  5.13.201.***
  ABSURD!!!!!!daramati mai intai garajele -se fac astfel multe locuri de parcare-nu este normal sa platesc parcarea si garajele sa ramana in continuare pe domeniul public-GANDITI SI APOI ACTIONATI!!!!
  4
  19
  Raportează
 • postat de Stefan Muntean
  Vineri, 07 Martie 2014 10:06
  89.136.235.***
  Taxa asta in fapt e inca un impozit pe masina ! Alte idei de jupuire a cetatenilor nu mai aveti, onor alesi locali?
  3
  22
  Raportează
 • postat de radu
  Vineri, 07 Martie 2014 10:05
  86.127.215.***
  stimate angel
  eu nu am jignit pe nimeni dar tu ma obligi

  daca esti atit de sarac , si nu ai bani nici de rca si nici de cauciucuri de iarna de ce ti ai cumparat masina?
  17
  6
  Raportează
 • postat de gigel
  Vineri, 07 Martie 2014 09:52
  185.26.182.***
  Demolati toate garajele dintre blocuri si o sa fie locuri de parcare pentru toata lumea si dupa aceea sa platim locurile de parcare. In situatia de acum trebuie sa facem locuri noi de parcare altfel..., nu rezolvam nimic tot nu avem unde sa parcam autoturismele.
  7
  19
  Raportează
 • postat de @aviator
  Vineri, 07 Martie 2014 09:48
  5.13.138.***
  este ideaa lui stan pe care a exprimat-o inainte de a fi primar.
  5
  12
  Raportează
 • postat de aviator
  Vineri, 07 Martie 2014 09:38
  5.13.168.***
  Dom'e, da'n Galatiul asta s-a rasturnat caruta cu ticalosi? Pai cum, mama voastra de descreierati, ganditi ca oamenii nu mai au loc pe pamant decat daca va platesc voua taxa?!
  Asteptati naibii sa se demoleze garajele, sa se faca loc, abia apoi taxati (daca este cazul). Cum dracu sa fie taxa asta mai mare decat impozitul pe masina?
  Ideea asta este a lui durbaca si a jegurilor din consiliul local sa faulteze initiativa primarului de a demola garajele.
  Veti da sama tovarasi!
  4
  27
  Raportează
 • postat de alexandra
  Vineri, 07 Martie 2014 09:37
  79.116.107.***
  În tara asta sunt o gramada de orașe în care parcarea este cu plata. Ei bine ,oamenii aia Cum se descurca? La oamenii aia nu vine nimeni în vizita? Plus ca primăria va împărți doar locurile din parcări ,nu și spațiile din fata blocurilor unde se parchează frecvent,deci vor fi și locuri pentru cei ce vin în vizita. Iar apoi...intre 80-130 de lei pe an nu e mult,atâta timp cât știi ca ai locul de parcare asigurat. Dacă ai bani sa întreții o mașină eu zic ca se mai găsesc niște bănuți și pentru a plagi parcarea.
  24
  8
  Raportează
 • postat de mai conteaza?
  Vineri, 07 Martie 2014 09:35
  80.116.12.***
  Idiotenie marca marius stan si bran! pai daca eu vin la socri, prieteni, nasi , rude in vizita.... unde pot sa parchez? duc masina la oameni in balcon? Locuiesc in afara tarii noastre dragi de cativa ani, dar prostie ca asta nu am auzit!!! Aici sunt locuri de parcare cu plata de la 08.00 la 19. 00(incepand de la 30 min pana la 2 ore) si locuri de parcare fara plata, exterioare sau subterane GRATIS facute de PRIMARIE!!!!! Dar ce sa stie nenea stan si bran si restul consilierilor... ei merg in strainatate doar la shopping si la mancat gratis pe la diverse intalniri...
  O zi buna sa aveti!!!
  2
  29
  Raportează
 • postat de liviu
  Vineri, 07 Martie 2014 09:33
  185.26.182.***
  O idee foarte buna numai ca primaria trebuie sa faca noi locuri de parcare. De exemplu in mazepa 2 strada vlad tepes blocurile A1 A2 si BR4 sunt doar cateva locuri de parcare, PRIMARIA trebuie sa se ocupe de demolarea celor 13 garaje si sa faca un spatiu de parcare de cel putin 35-40 de autoturisme. Daca PRIMARIA nu se preocupa sa faca noi locuri de parcare legea e buna doar ptr Primarie ca sa mai incaseze niste bani in plus dar nu si ptr interesul cetateanului. PRIMARIA trebuie sa asigure locuri de parcare contracost ptr toti posesori de autoturisme, deci va rog cautati solutii ptr amenajari noi de parcari. Nu are rost sa platim un loc de parcare daca in zona unde locuiesti nu sunt destule locuri de parcare ptr toti locuitorii din zona, problema parcarii va ramane in continuare.
  5
  21
  Raportează
 • postat de john
  Vineri, 07 Martie 2014 09:27
  109.99.225.***
  alt fomist
  1
  15
  Raportează
 • postat de coco
  Vineri, 07 Martie 2014 09:17
  89.137.221.***
  Alta idee mai tampita nici ca puteati avea.
  Ce trebuie sa compensati fondurile de la buget care s-au pierdut prin daramarea garajelor?
  Sa compenseze Dnu.Stan din banii lui.
  Cum mai gasiti voi variante tot pe spatele cetateanului!
  Dar ce-i faceti voi la parcarea aia sa cereti atatia bani,amenzi,etc.
  De ce nu dati voi abonamente gratis?
  In final categorisesc ideea ca foarte proasta chiar nesimtita.
  4
  30
  Raportează
 • postat de Fraierilor , va lasati furati cum vrea pixul lui Stan ! Asa va trebuie ...
  Vineri, 07 Martie 2014 09:15
  5.13.203.***
  Pentru toti fraierii neremunerati , care il pupa in c u r pe Stan , asteptam masurim si mai inteligente decat aceasta ! Sa va darame garajele , sa va gaureasca strazile , sa va dea afara din apartamente , ca nu platiti la Apaterm , copilul lui de suflet cat vrea fotbalistul ! Galateni , oare sunteti chiar orbi ! Suportati toate capriciile unor neaveniti ? Oare , chiar sunteti cu totii la nivelul intelectual al celui , sau celei , care se semneaza pe aici BURUIANA ?
  11
  18
  Raportează
 • postat de jan
  Vineri, 07 Martie 2014 09:12
  5.13.222.***
  nu este corect .Nu suntem un oras de pietoni , oamenii se misca cu afaceri , cu marfa , etc ., au nevoie de masina de mobilitate .Numai si pentru faptul ca mai si plecam cu masina din parcare si ajungem in alt cartier ,unde parcam? Mai vine cineva in vizita , ce facem cu acestia? etc etc.Nu mai prostiti oamenii.Nu vreti decat noi fonduri la nenorocitul de buget . Demolati odata costeretele dintre blocuri si or avea toti unde parca. In rest e o idee golaneasca si probabil vor fi tot felul de firmulete dotate cu caracatite care vor vana masinile parcate in afara regulamentului. Mai devreme sau mai tarziu foarte multi din cei entuziasmati aici de masura o vor pati si vor plati taxa de deblocare .
  2
  29
  Raportează
 • postat de Angel
  Vineri, 07 Martie 2014 09:07
  194.105.20.***
  @radu: Adica daca o masina sta in parcare nefolosita inseamna ca e rabla? Eu am o masina din 2009, fara cauciucuri de iarna si fara RCA (care costa 1400 lei/an). Logic, o tin in parcare, pentru ca nu pot s-o folosesc, nu-mi permit sa cumpar cauciucuri de iarna, iar RCA pot sa platesc doar pentru 6 luni. Imi impui tu cand sa folosesc masina si cand s-o tin in parcare?
  6
  26
  Raportează
 • postat de Laur
  Vineri, 07 Martie 2014 09:04
  89.122.80.***
  Ce facem daca jobul pe care-l avem e la parterul altui bloc? Daca parcarea e blocata 24/24, unde-mi las masina la job?
  4
  27
  Raportează
 • postat de Angel
  Vineri, 07 Martie 2014 09:00
  194.105.20.***
  Intr-adevar, daca vine cineva in vizita, ce face? Unde parcheaza? Imi place si comentariul legat de deszapezirea locurilor de parcare. Numai ca, probabil, Primaria va spune ca ai inchiriat acel loc de pacare deci e de datoria ta sa-l deszapezesti, plus zona din jur. Am vazut ca s-au montat parcometre vizavi de Spitalul Judetean, locatarii din blocurile cu 10 etaje de acolo UNDE PARCHEAZA?????

  Stimati consilieri, nu fiti cretini, nu votati o asemenea hotarare proasta! Ganditi-va ca peste 2 ani vin alegerile...
  0
  31
  Raportează
 • postat de radu
  Vineri, 07 Martie 2014 08:56
  86.127.215.***
  in atentia domnului primar

  initiativa este super , e corect sa se verifice itp-ul (deci masina este apta de circulatie) si in plus sa verificati si daca impozitul este achitat.
  in acest mod vom scapa de toate rablele de prin parcari si de soferii care circula o zi pe an si care nu isi achita obligatiile la impozite

  cei care nu sunt de acord si scriu aici ori nu au masini , ori sunt acei bosorogi care inca mai cred ca daca locuiesc in bloc de 30 de ani ,si locul de parcare este tot al lor
  33
  10
  Raportează
 • postat de George
  Vineri, 07 Martie 2014 08:53
  5.13.207.***
  Cred ca mai intai trebuiesc curatate parcarile si trotuarele de rablele care zac de ani buni si care incurca si la circulatie si la trecerea pietonilor. Pe posesorii unor astfel de vehicule ii trage careva de maneca? Ce masuri si-au propus autoritatile? Cand isi vor face treaba si cei de la Politie in acest sens? Masinile stau bine mersi pe trotuar, iar pietonii ori trebuie sa le ocoleasca, ori sa mearga pe carosabil.
  3
  31
  Raportează
 • postat de cristi
  Vineri, 07 Martie 2014 08:52
  5.13.228.***
  e o idee proasta din foarte multe motive. nu suntem de acord!!!
  5
  25
  Raportează
 • postat de Liviu
  Vineri, 07 Martie 2014 08:47
  5.13.144.***
  O idee foarte buna.!
  28
  5
  Raportează
 • postat de Laur
  Vineri, 07 Martie 2014 08:45
  89.122.80.***
  Sa inteleg ca daca platim o taxa suplimentara pentru un loc de parcare in fata blocului, atunci cand vine iarna pot cere la Gospodarire Urbana sa-mi deszapezeasca locul si calea de acces? No way.....e o tampenie din care vor sa scoata cca 7,5 milioane de lei (noi) fara sa miste un deget.....nu puneti botul!
  2
  29
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Vineri, 07 Martie 2014 08:37
  213.218.53.***
  O IDEE MONUMENTAL DE PROASTA !!!

  1. sunt multi care o sa aiba loc de parcare cumparat si o sa plece in weekend, si la 30% locuri cu plata, o sa devina pur si simplu frustant sa nu ai loc de parcare, dar 30% din parcare goala !!!

  2. ", iar persoanele cu handicap vor avea gratuitate. Gratuitate vor avea şi veteranii de război, membrii AFDPR, beneficiarii Legii 189/ 2000," cu alte cuvinte VA DATI SEAMA cate locuri de parcare VOR FI BLOCATE !!!

  Dar locuim in orasul Galati condus de idioti !!!

  Nici nu au terminat daramarea garajelor - SAU MAI BINE ZIS - nici nu au inceput daramarea garajelor si vor sa se gandeasca la altele !

  Daramati garajele odata si puneti dreaqului doar asfalt simplu si copaci pe toata marginea parcarii SI GATA !!!
  Lasati dreaqului ideile idioate, idiotilor !
  E lumea satula de "idei" care mai decare idioate !
  4
  37
  Raportează
 • postat de nobody
  Vineri, 07 Martie 2014 08:33
  5.13.168.***
  O idee fffoooaaarttttteee proasta! nu inteleg cum unii sunt de acord cu introducerea unei noi taxe? Nu platim destule si sunt furate de marii nostrii politicieni prin diverse modalitati? Sa se darame garajele si atunci vor fi destule locuri de parcare: unele garaje ocupa cate doua locuri de parcare plus ca unii is jmecheri de la mama lor, adica au garaj dar tin masina afara. Ce mai urmeaza oare: impozitul pe aer, nu m-ar mira la tampitii astia din consiliul local, unde-s numa ciute.....
  4
  30
  Raportează
 • postat de badea ion
  Vineri, 07 Martie 2014 08:27
  5.13.169.***
  la constanta cel care are abonament primaria ii instaleaza un fel de cruce galbena ce ocupa locul de parcare iar la plecare numai tu ai cheia ce o poate lasa in jos ptr.a putea iesi ,apoi tot tu o poti ridica ptr.a nu iti ocupa altcineva locul.ar fi o idee buna zic eu!
  20
  10
  Raportează
 • postat de ITP
  Vineri, 07 Martie 2014 08:22
  178.23.65.***
  Care este problema celor de la gospodarire urbana daca am itp-ul la zi sau nu? Politia si RAR-ul sunt singurii care pot sa ma intrebe asa ceva. Aia de la gospodarire nu stiu sa tunda un copac, darmite sa citeasca ce scrie in certificatul masinii. Am sa le arat abonamentul la biblioteca. Pentru ei este totuna.
  5
  29
  Raportează
 • postat de hehe
  Vineri, 07 Martie 2014 08:20
  5.13.138.***
  o idee foarte proasta
  3
  26
  Raportează
 • postat de pinguinu
  Vineri, 07 Martie 2014 08:03
  92.87.95.***
  Este hotie pe fata faza cu licitatia. In tot orasul sunt locuri insuficiente in raport cu numarul de locatari. La Cluj stateau aia ca disperatii la coada de la patru dimineata sa prinda un loc de parcare. Propun ca mai intai sa se depuna cererile pentru parcarea respectiva. Daca cererea depaseste oferta, atribuirea locurilor se anuleaza pentru parcarea respectiva.
  2
  30
  Raportează
 • postat de Slavu
  Vineri, 07 Martie 2014 08:01
  109.166.129.***
  Cred ca prin acest abonament pentru locul de parcare se incearca compensarea impozutului pe garajele ce se vor darama.
  1
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.