Parcare doar cu abonament la Galaţi/ Află în ce stadiu este proiectul propus de Primărie

Parcare doar cu abonament la Galaţi/ Află în ce stadiu este proiectul propus de Primărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fiecare posesor de maşină, persoană fizică sau juridică, va avea un loc contra cost unde să-şi lase maşina în zona de reşedinţă * Ocuparea unui spaţiu de parcare fără drept va fi amendată


Gospodărire Urbană vrea să rezolve problema locurilor de parcare aferente blocurilor şi eventualele certuri între proprietarii de automobile prin atribuirea unor abonamente contra cost. Astfel, fiecare va avea locul său de parcare, numerotat de către Gospodărire Urbană. În acest sens, societatea a conceput un regulament potrivit căruia „se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, la taxa stabilită prin H.C.L sau la taxa licitată, cu excepţia persoanelor care deţin garaje autorizate pe domeniul public. Un astfel de abonament îi dă proprietarului drept de parcare 24 de ore pe zi, timp de un an. Regulamentul poate fi consultat pe site-ul Primăriei municipiului Galaţi şi cel mai probabil va face obiectul unui proiect de hotărâre supus la vot în Consiliul Local.

Cum vor fi atribuite locurile de parcare

În parcările blocurilor se vor atribui locuri numai deţinătorilor de autovehicule cu o greutate sub 3,5 tone, cu inspecţia tehnică periodică la zi. Procedura de atribuire se va organiza nominal pentru fiecare loc în parte. Dacă numărul locurilor într-o anumită parcare este mai mic decât numărul solicitărilor sau un anume loc este solicitat în mod expres de mai mulţi posesori de autovehicule, se organizează o licitaţie. Preţul de pornire al licitaţiei îl reprezintă taxa de bază stabilită prin hotărâre de Consiliu Local, după cum urmează: zona A - 130 de lei, zona B - 100 de lei, iar zona C – 80 de lei, cu precizarea că valoarea taxei creşte cu câte 10 lei la fiecare supralicitare. Dacă numărul de solicitanţi este mai mic decât numărul de parcări amenajate, se pot atribui locuri de parcare şi pentru locatari persoane fizice sau juridice din imobilele apropiate care nu au primit locuri în parcarea de reşedinţă aferentă acestora.

Plata abonamentului şi amenzi

Pentru primul an, plata se va face în termen de 30 de zile de la data atribuirii locului de parcare, iar în anii ulteriori până la 31 ianuarie a anului în curs. Dacă abonatul nu plăteşte în 30 de zile de la atribuire, pierde locul de parcare. Posesorii de autovehicule pensionari cu pensie cumulată sub salariul minim pe economie pot avea parte de o reducere de 50%, iar persoanele cu handicap vor avea gratuitate. Gratuitate vor avea şi veteranii de război, membrii AFDPR, beneficiarii Legii 189/ 2000, în cazul în care atribuirea se face la taxa de bază, nu şi în caz de licitaţie. Ocuparea unui loc de reşedinţă fără deţinerea abonamentului de parcare valabil pentru locul respectiv va fi amendată cu o sumă cuprinsă 200 şi 300 de lei, neexpunerea abonamentului la loc vizibil cu o sumă cuprinsă între 50 şi 100 de lei, iar ocuparea locului de parcare fără a plăti taxa cu 250 de lei şi 350 de lei. Potrivit directorului societăţii Gospodărire Urbană, Eduard Grosu, în acest moment, SRL-ul municipalităţii face o inventariere a locurilor de parcare.

Citit 14799 ori Ultima modificare Vineri, 07 Martie 2014 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.