Ştiaţi că în judeţul Galaţi sunt arii naturale protejate?

Ştiaţi că în judeţul Galaţi sunt arii naturale protejate?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În contextul în care în judeţul Galaţi există nu mai puţin de 16 arii naturale protejate şi un parc natural, i-am întrebat pe cetăţeni dacă au cunoştinţă de acest lucru. Totodată, chiar dacă toţi gălăţenii au auzit sau au fost în Pădurea Gârboavele, câţi dintre ei ştiu oare că este arie naturală protejată?

Silviu Preda, 41 de ani: „Nu, nu ştiu să avem arii naturale protejate în Galaţi. Da, de Pădurea Gârboavele ştiu, însă nu ştiam că este arie naturală protejată. Cred că autorităţile ar trebui să fie mai active, să organizeze campanii de conştientizare. Dacă avem arii naturale în Galaţi, ar trebui, de asemenea, să se organizeze nişte trasee turistice, să existe o infrastructură. Trebuie să profităm de ce avem”.

M.T., 70 de ani: „Oamenii de rând nu ştiu nici de ei, din cauza problemelor de sănătate şi sociale cu care se confruntă, cum să mai ştie şi de ariile naturale protejate. De Pădurea Gârboavele ştiu, dar nu ştiam că este arie naturală protejată. Cât despre faptul că nu avem voie să facem foc sau să tăiem în ariile protejate, mai ţine şi de bunul simţ”.

Eduard, 32 de ani: „Nu ştiam că Pădurea Gârboavele este arie naturală protejată şi nici nu cunosc vreo altă pădure care să fie arie naturală protejată. Trasee turistice nu sunt nici pe Dunăre, care e cea mai la îndemână şi care ar atrage mulţi turişti”.

Bogdan Stoian: „Nu ştiam că sunt arii protejate în Galaţi şi nici că Pădurea Gârboavele ar fi una dintre ele. Autorităţile ar trebui să facă mai mult ca să informeze populaţia cu privire la existenţa acestora. Nu ştiu pe câţi i-ar interesa un traseu turistic la aceste arii protejate, dar cu siguranţă ar trebui o campanie de conştientizare”.

Citit 1891 ori Ultima modificare Duminică, 30 Martie 2014 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.