Vom avea concursuri naţionale de pescuit: Balta Zătun va fi reabilitată pe bani europeni

Vom avea concursuri naţionale de pescuit: Balta Zătun va fi reabilitată pe bani europeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Serviciul Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat, din subordinea Consiliului Judeţului Galaţi, a lansat, ieri, proiectul european „Restabilirea potenţialului Bălţii Zătun pentru speciile piscicole de interes comercial”. Potrivit directorul serviciului, Vali Viorel Sandu, proiectul vizează reabilitarea digului Bălţii Zătun, decolmatarea şi curăţarea stufărişului, dar şi implicarea locuitorilor din zonă în acţiunile de conservare. Odată cu aceste obiective vor fi protejate speciile de peşte, vor fi îmbunătăţite funcţiile ecosistemului şi calitatea apei.

"Proiectul creează condiţii pentru promovarea unei îndeletniciri tradiţionale zonei, pescuitul, ca activitate de agrement, încurajează grija faţă de mediu, dar aduce şi o creştere a atractivităţii turistice a zonei”, a declarat directorul Vali Viorel Sandu, care îşi propune ca, după finalizarea proiectului, să organizeze şi o serie de concursuri naţionale de pescuit pe baltă.

Prezent la conferinţa de deschidere a proiectului, preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, a declarat că are în vedere recondiţionarea căii de acces, pentru că ar fi păcat să ajungă oamenii cu maşinile stricate în zona de agrement. Totodată, subprefectul Răzvan Olaru a lăudat iniţiativa, având în vedere că este singurul loc de agrement aparţinând domeniului statului unde s-au investit bani europeni.

Trebuie spus că acesta este al doilea proiect european al instituţiei câştigat pentru Balta Zătun, primul fiind pentru partea de agrement. Cu o valoare de 594.592 lei, proiectul este finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit (POP), implementat la nivel local de Asociaţia de Dezvoltare Durabilă Prut-Dunăre Galaţi şi are termen de execuţie 7 aprilie 2015.

Citit 2065 ori Ultima modificare Marți, 06 Mai 2014 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.