Scările se SURPĂ la Potcoava de Aur/ PRIMĂRIA se fofilează
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Scările se SURPĂ la Potcoava de Aur/ PRIMĂRIA se fofilează
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Municipalitatea va afla cui aparţine terenul când va începe modernizarea zonei


Scările de la Potcoava de Aur, dinspre strada Prelungirea Traian, pun în fiecare zi în pericol viaţa trecătorilor. Sunt surpate, iar dedesubt este gol. Întrebată,  Primăria nu poate spune dacă scările sunt domeniu public sau nu. Ba, mai mult, reprezentanţii municipalităţii ar înclina să arunce responsabilitatea privind scările în curtea agenţilor economici care au spaţii comerciale în zonă. La rândul lor, agenţii comerciali aruncă responsabilitatea în curtea Primăriei. Niciuna din părţi nu vrea să repare scările stricate, iar de suferit, suferă oamenii, un accident putându-se produce oricând. Astfel, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Emanuela Turcu, ne-a spus că domeniul public este până la scări, respectiv numai ce ţine de trotuarul străzii Prelungirea Traian. Aceasta spre uimirea celor care deţin spaţii acolo sau care au închiriat spaţiile pentru a-şi deschide o afacere. „Dacă tot este spaţiul meu, de ce îmi mai trebuie aprobare pentru terasă?! Eu am actele la Primărie şi nu pot deschide terasa, până nu îmi dau ei aprobare. Nu plătesc cotă indiviză aici. Esplanada şi scările sunt de domeniu public. Altfel puneam terasă fără să mai întreb pe cineva”, ne-a spus administratorul restaurantului Gourmet, Cătălin Sava. Preşedintele Cooperativei „Avântul”, Sorin Nicolescu, spune şi el că scările sunt în domeniul public al Consiliul Local.

„Când am făcut extinderea, ca să ajung la aliniamentul Romtelecomului, cu 1, 10 metri, am început să plătesc chirie pe terenul acela, care este al Primăriei. Esplanada şi scările sunt teren al statului. Terenul este în domeniul public al Consiliului Local”, ne-a spus acesta. Întorcându-ne din nou la Primărie, directorul Direcţiei de Infrastructură şi Lucrări, Radu Dinu, ne-a spus că încă nu se ştie limita de proprietate, dar că se vor face nişte măsurători. „Avem un proiect de modernizare în zona cuprinsă între TreiStar şi Spicul şi cu ocazia studiului fezabilitate, vom face şi nişte măsurători. Atunci vom delimita şi limita de proprietate”.

Situaţia este de domeniul absurdului, din mai multe motive. În primul rând, cum e posibil ca Primăria să nu ştie dacă un teren este sau nu în proprietatea instituţiei? În al doilea rând, este evident că amenajarea urbană din zonă, la fel ca altele similare din Ţiglina I, Complex Francezi etc, a fost făcută de municipalitate, în mod unitar, nefiind în niciun caz opera unei entităţi comerciale, fie ea şi dintre cele existente înainte de Revoluţie în acelaşi spaţiu, cum e cazul Cooperativei "Avântul".

 

Citit 2562 ori Ultima modificare Joi, 19 Iunie 2014 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.