NU va fi OMORÂT niciun MAIDANEZ! Normele de aplicare a legii, SUSPENDATE

NU va fi OMORÂT niciun MAIDANEZ! Normele de aplicare a legii, SUSPENDATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Imediat după ce eutanasierea câinilor fără stăpân fusese aprobată, miercurea trecută, în Consiliul Local Galaţi, vineri Curtea de Apel Bucureşti a suspendat normele de aplicare a legii pentru gestionarea câinilor fără stăpân, împiedicând astfel uciderea acestora.

Vier Pfoten a invitat Guvernul la dialog şi i-a cerut să suspende normele încă de la început, însă cererea a fost respinsă. Din acest motiv, în martie 2014, Vier Pfoten a atacat Hotărârea de Guvern la Curtea de Apel din Bucureşti. Asociaţia consideră că normele de aplicare cuprind mai multe prevederi care contrazic legea.

"Spre exemplu, potrivit acestor norme autorităţile locale puteau delega managementul câinilor fără stăpân unor companii private. Acest lucru deschidea poarta pentru conflicte de interese şi deturnarea banilor publici", a explicat Gabriel Păun, director de companii la Vier Pfoten.

Organizaţia oferă ca soluţie pentru micşorarea numărului de câini fără stăpâni de pe străzi sterilizarea acestora şi nu uciderea lor.

”62 la sută dintre români au spus recent că sunt împotriva eutanasiei câinilor. Este deci timpul ca Guvernul să transforme dorinţa lor într-o lege nouă care să aducă străzi sigure fără a mai ucide câini”, a mai declarat Gabriel Păun. Potrivit directorului Serviciului Public Ecosal, Ionuţ Pucheanu, eutanasierile ar fi început imediat ce proiectul de hotărâre ar fi primit avizul juridic de la Prefectură, respectiv în aproximativ două săptămâni. Însă Ecosal nu va mai putea omorî niciun câine atâta timp cât normele de aplicare sunt suspendate. „Dacă este suspendată, legal nu mai am ce să fac”, ne-a spus directorul Ecosal. În acest moment, padocurile Ecosalului sunt pline, adăpostind, în total, 1.300 de maidanezi.

Citit 2374 ori Ultima modificare Luni, 23 Iunie 2014 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.