Ce cred gălăţenii despre numărul spaţiilor de joacă din oraş

Ce cred gălăţenii despre numărul spaţiilor de joacă din oraş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul unui scurt sondaj de opinie, i-am întrebat pe câţiva gălăţeni dacă sunt mulţumiţi de numărul de locuri de joacă pentru copii sau ar mai trebui construite şi altele, în cartierele oraşului?

Dragoş Axinte, 35 de ani: "Nu sunt destule locuri de joacă pentru copii. Numai dacă luăm în calcul zona cuprinsă între Faleză şi Grădina Publică, vom vedea că nu există nici un spaţiu de joacă. Dacă stai la Parfumul Teilor, cum este cazul meu, trebuie să mergi ori la Grădina Publică, ori pe Faleză. Şi acestea sunt însă destul de mici, comparativ cu numărul copiilor. Trebuie să stai la coadă cu copilul pentru a reuşi să prindă câteva minute de leagăn. Aici în zonă, la Parfum, fetiţa mea se foloseşte de crengile elastice şi joase ale copacilor. Ar fi loc, cred eu, să amenajeze şi în Parcul de la Parfum, de lângă sediul „Vieţii libere”, două - trei leagăne, într-un colţişor. Într-adevăr, nu prea sunt spaţii libere în care să poţi amenaja un parc. Parcul Viva arată foarte bine, în schimb ajungem greu la el."

Eugenia David, 54 de ani: "Eu nu mai am copii mici, în schimb îmi pot da seama că sunt puţine spaţii de joacă. Nu sunt destule parcuri pentru noi, cei mari, darămite pentru copii. Pe lângă faptul că sunt puţine spaţii de joacă, cred că şi Faleza ar putea fi întreţinută mai bine. Sunt acele vapoare restaurant care ancorează la mal şi nu toate arată bine. Plus că sunt foarte multe. Sunt foarte mulţi câini, care nu au ce căuta pe stradă, cu atât mai puţin în parcuri şi pe lângă spaţiile de joacă ale copiilor."

Doina, 33 de ani: "Eu consider că sunt destule spaţii de relaxare şi de joacă, dar că nu toate sunt amenajate în condiţii de siguranţă. Avem în zonă Parcul Rizer, Grădina Publică, ceea pentru mine şi copiii mei este mulţumitor."

Citit 900 ori Ultima modificare Duminică, 13 Iulie 2014 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.