Puncte de observare şi adăpători, în curând, în Pădurea Gârboavele

Puncte de observare şi adăpători, în curând, în Pădurea Gârboavele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii vor observa animalele care trăiesc în Pădurea Gârboavele prin intermediul unor refugii care vor fi amplasate de Consiliul Judeţului în aria naturală protejată, prin proiectul “Conservarea biodiversităţii în Pădurea Gârboavele, judeţul Galaţi”, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Proiectul prevede, de asemenea, construirea unui punct de informare-vizitare, realizarea unor poteci, dar şi amplasarea de indicatoare şi panouri.

Astfel, gălăţenii pasionaţi de natură, chiar dacă nu vor avea parte de senzaţiile tari pe care le-ar trezi, ca în alte locuri, pititul într-un punct de observare pentru a vedea un urs sau o felină mare, în mediul nostru natural vor putea sta la pândă pentru a vedea diferite specii de reptile, păsări, amfibieni sau fluturi.

Pe lângă punctele de observare dedicate oamenilor, proiectul prevede realizarea unor adăpători, adăposturi pentru animale, suporturi pentru hrană, astfel încât să fie asigurată infrastructura necesară animalelor care trăiesc în aria naturală protejată.

Potrivit prezentării proiectului de pe site-ul Consiliului Judeţului, proiectul vizează, printre altele, creşterea gradului de conştientizare a populaţiei pentru conservarea biodiversităţii din Aria naturală protejată Pădurea Gârboavele.

Lucrările pentru realizarea proiectului au fost scoase la licitaţie pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice la începutul lunii, iar valoarea acestora este estimată la 680.578 de lei, sumă care include organizarea de şantier, dar şi cheltuieli neprevăzute. Licitaţia vine după ce, în noiembrie 2013, a avut loc lansarea oficială a proiectului, iar în ianuarie 2014 a fost organizat la Tuluceşti un seminar de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa conservării biodiversităţii în Aria naturală protejată Pădurea Gârboavele.

Citit 1595 ori Ultima modificare Miercuri, 06 August 2014 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.