La Galaţi vor fi 436 de secţii de votare. Pregătirea alegerilor a intrat în linie dreaptă

La Galaţi vor fi 436 de secţii de votare. Pregătirea alegerilor a intrat în linie dreaptă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, la ora 10.00, a avut loc, în Sala Mare a Prefecturii Galaţi, videoconferinţa viceprim-ministrului Gabriel Oprea cu prefecţii, pe tema stadiului organizării alegerilor prezidenţiale, prilej cu care a fost lansată şi campania „Votează legal!”. Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a atenţionat reprezentanţii Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) să vegheze asupra condiţiilor de desfăşurare a campaniei electorale şi a alegerilor.

„Datoria noastră este ca întregul proces al alegerii preşedintelui României să decurgă în deplinul respect al legii. Vreau să vă atrag atenţia că rămân neschimbate reperele activităţii noastre, care trebuie să fie respectarea legii, echidistanţa şi imparţialitatea în raport cu orice competitor politic. Nu voi tolera nicio abatere de la aceste principii”, a declarat viceprim-ministrul, care a subliniat că nimeni din cadrul MAI nu îşi va lua liber sau concediu până la finalizarea alegerilor.

La sfârşitul videoconferinţei, prefectul Galaţiului, Dorin Otrocol, l-a rugat pe şeful Inspectoratului Poliţiei Judeţului Galaţi, comisarul şef Dănuţ Lefter, să ia măsurile corespunzătoare pentru ca în această perioadă să nu existe incidente. În total, 436 de secţii de votare vor fi organizate în judeţul Galaţi pentru alegerile prezindenţiale, din care 176 sunt în municipiul Galaţi, 33 în Tecuci şi şase în Târgu Bujor. De asemenea, a fost constituit Biroul Electoral Judeţean, avându-l ca preşedinte pe judecătorul Cătălin Vasilică Oprea şi a început instruirea potenţialilor preşedinţi de secţii. Pentru această campanie electorală, MAI a realizat 40.000 de afişe pentru informarea cetăţenilor cu privire la prevederile Codului Penal în materie de infracţiuni electorale, dar a fost realizat şi un spot video despre respectarea legislaţiei electorale.

Citit 1174 ori Ultima modificare Joi, 02 Octombrie 2014 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.