Anul 2015 vine cu SCUMPIRI/ Tarife TRIPLATE la Biblioteca "V.A. Urechia"

Anul 2015 vine cu SCUMPIRI/ Tarife TRIPLATE la Biblioteca "V.A. Urechia"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei care vor dori să închirieze, anul viitor, sala „Mihai Eminescu”, din cadrul Bibliotecii „V.A. Urechia”, pentru organizarea de evenimente, vor trebui să plătească o taxă de aproape trei ori mai mare decât până acum. La propunerea consilierului independent Simona Hapeci, tariful pe oră, cu asigurare de echipamente şi personal, a fost majorat pentru anul 2015 de la 75 de lei la 200 de lei. Pe lângă aceasta, consilierii judeţeni au majorat şi taxa percepută pentru organizarea de evenimente fără echipamente şi personal, tot în sala „Mihai Eminescu”, de la 50 de lei la 120 de lei, dar şi pentru închirierea sălii de cursuri Biblionet, pentru şedinţe, de la 45 de lei la 60 de lei.

Măsura a stârnit nemulţumirea consilierului PSD Dorin Butunoiu, care a refuzat să voteze proiectul de hotărâre, întrucât a dorit ca tarifele să rămână neschimbate. „Consiliul s-a pus pe mărit taxe şi nu sunt de acord cu acest lucru, pentru că ştiu ce înseamnă să organizezi un astfel de eveniment şi ce cheltuieli sunt în spate. Suntem aici să ajutăm”, a afirmat Butunoiu.

„Am discutat cu managerul bibliotecii înainte. Dacă managerul crede că aşa este bine, eu sunt de acord”, a replicat Cornel Hamza, vicepreşedintele Consiliului Judeţului, cel care a condus lucrările şedinţei, în lipsa preşedintelui Nicolae Bacalbaşa, aflat în concediu. În ciuda intervenţiei lui Dorin Butunoiu, aleşii judeţeni, inclusiv colegii săi de partid, au votat „pentru”, adoptând proiectul de hotărâre cu amendamentul propus de Simona Hapeci.

Consiliera a precizat că a propus majorarea tarifelor deoarece acestea erau mici "raportându-ne la toate beneficiile oferite de aceste săli şi la tarifele percepute de alte instituţii din subordinea CJ".

Citit 1112 ori Ultima modificare Duminică, 28 Decembrie 2014 16:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.