Încurcate sunt căile discursurilor politice

Încurcate sunt căile discursurilor politice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aşa ar putea spune cineva, după ce a asistat la manifestările prilejuite de Ziua Eroilor desfăşurate, joi, în Cimitirul Eternitatea, la Mausoleul Eroilor! Asta, pentru că cei prezenţi au avut parte şi de discursuri strălucite şi emoţionante, dar şi de „ziceri” stângace.

Cum cei cu discursuri bune se ştiu ei – cum se spune „pentru cunoscători” – să ne oprim acum puţin asupra celui mai ciudat discurs ţinut de Ziua Eroilor. Cel al viceprimarului Nicuşor Ciumacenco.

Dorind, probabil, să evidenţieze numărul mare de eroi pe care îi are ţara noastră, exprimarea a ieşit cumva altfel. Aşa se face că la microfon, vicele a spus ceva gen „… şi, slavă Domnului!, cimitirele noastre sunt pline de eroi”. De parcă ar fi fost recunoscător pentru numărul mare de tineri care şi-au dat viaţa pentru ţară.

Gafa a fost uşor trecută cu vederea de oficialităţile prezente, fie poate pentru că nu erau atente, fie pentru că ştiu cât de greu este să vorbeşti în public…

Să revigorăm poporul european

Un alt discurs încurcat, emis săptămâna aceasta, îi aparţine preşedintelui CJ Eugen Chebac. Acesta a fost rugat de presă să transmită un mesaj către PE, în cabina multimedia, ajunsă la Galaţi – un spaţiu în care îţi poţi înregistra video un mesaj care va fi apoi transmis la Bruxelles.

Preşedintele CJ s-a aşezat pe scaun, a ascultat cu atenţie instrucţiunile, însă când a venit vorba să îşi spună discursul, vorbele au ieşit cam greu. S-a auzit cam aşa: „Alimentele noastre trebuie să provină dintr-o agricultură performantă, o agricultură ecologică, o agricultură care să revigoreze poporul european”.

Să revigoreze poporul european? Nu ştim ce au înţeles cei de la Bruxelles din mesajul acesta, că noi nu am priceput mare lucru! Iar noi avem noroc – încă mâncăm roşii de Matca, nu ca amărâţii ăia din inima UE, nerevigoraţi încă!

Citit 1063 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.