Istorie curăţată cu drujba/ Unul dintre copacii terasei Corso a fost toaletat
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Istorie curăţată cu drujba/ Unul dintre copacii terasei Corso a fost toaletat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Unul dintre copacii din mijlocul terasei Corso, un simbol care aduce aminte de vechea terasă Mioriţa, a ajuns la vârsta la care trebuie fasonat, cel puţin aşa susţin patronii.

Ieri am fost sesizaţi, de către un gălăţean, că arborele este în pericol şi că angajaţii Gospodărire Urbană tăiau parcă fără milă din braţele de lemn ale acestuia. Potrivit angajaţilor Restaurantului Corso, fasonarea copacului a fost făcută de angajaţii societăţii Gospodărire Urbană la cererea patronului, întrucât clienţii au sesizat de multe ori riscul pe care îl constituiau crengile uscate. „Nu îl tăiem pe tot, tăiem doar crengile care deranjau clienţii, crengile uscate”, ne-a spus unul dintre angajaţii restaurantului Corso. Deranja sau nu anumiţi clienţi, unii dintre ei deplâng tăierea crengilor.

„Lumea venea pentru umbră acolo. Vor alunga clienţii, după părerea mea. De obicei, toaletarea se face primăvara, până să intre copacul în vegetaţie. Nu e musai să se usuce, dar există această posibilitate”, ne-a spus Doina.

Alţii au fost reîntorşi în timp, văzând tăierea crengilor. „Copacul a fost dintotdeauna acolo. Înainte de a fi Corso acolo, în spaţiul respectiv era terasa restaurantului Mioriţa, care era peste drum. Terasa ţinea tot de Mioriţa. Era şi un tunel, pe vremuri, acolo, care ducea la un depozit de vinuri, de pe strada Cuza. Pe vremea comunismului erau obligaţi să dea şi ceva de mâncare, dacă beai. Îţi aduceau nişte chiftele foarte tari, pe care nu le mânca nimeni, omul de obicei le lăsa, nu le mânca şi erau readuse la clienţii următori”, ne-a spus Victor. Potrivit şefului Gărzii de Mediu, Marian Mocanu, toaletările se fac în perioada de repaus vegetativ, dar instituţia nu poate interveni pe o proprietate privată.

Citit 2082 ori Ultima modificare Joi, 04 Iunie 2015 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.