Gălăţenii, invitaţi să propună proiecte - Plan de Mobilitate Urbană, pe următorii 15 ani

Gălăţenii, invitaţi să propună proiecte - Plan de Mobilitate Urbană, pe următorii 15 ani
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Parcările supra şi subterane, reorganizarea şi extinderea transportului în comun, modernizarea străzilor, crearea rutelor ocolitoare, a legăturilor cu oraşele vecine, crearea pistelor pentru ciclişti şi accesibilizarea infrastructurii şi a transportului pentru toate categoriile de gălăţeni sunt doar câteva dintre obiectivele pe care ar trebui să le îndeplinească municipalitatea în următorii 15 ani. Cam acestea ar fi concluziile celei de-a doua consultări publice, desfăşurate, joi, la Parcul de Soft, privind elaborarea Planului de Mobilitate Urbană.

Ca o ironie a sorţii, dezbaterea a început cu un exemplu cât se poate de concludent pentru starea defectuoasă în care se află oraşul de la Dunăre la nivelul accesibilităţii serviciilor pentru persoanele cu dizabilităţi. Timp de câteva minute bune, o persoană imobilizată în scaun cu rotile a încercat în zadar să folosească liftul ce i-ar fi permis intrarea în clădirea unde avea să se discute elaborarea Planului de Mobilitate. Realitatea poate fi extinsă şi asupra faptului că infrastructura şi transportul în comun nu asigură aproape deloc o astfel de facilitate.

Pentru că strategia de dezvoltare trebuie prioritizată şi etapizată, firma de consultanţă care o realizează aşteaptă ca gălăţenii să îşi exprime opiniile şi să propună şi proiecte punctuale, atât la adresa de facebook Plan-de-Mobilitate-Urbana-Durabila-Galati, cât şi direct către consultant, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până vineri, 3 iulie.

Fără acest plan, Primăria nu va mai putea accesa bani din fondurile europene pentru reabilitarea străzilor ori pentru mijloace de transport nepoluante.

Citit 1542 ori Ultima modificare Vineri, 26 Iunie 2015 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.