Gălăţenii, invitaţi să propună proiecte - Plan de Mobilitate Urbană, pe următorii 15 ani

Gălăţenii, invitaţi să propună proiecte - Plan de Mobilitate Urbană, pe următorii 15 ani
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Parcările supra şi subterane, reorganizarea şi extinderea transportului în comun, modernizarea străzilor, crearea rutelor ocolitoare, a legăturilor cu oraşele vecine, crearea pistelor pentru ciclişti şi accesibilizarea infrastructurii şi a transportului pentru toate categoriile de gălăţeni sunt doar câteva dintre obiectivele pe care ar trebui să le îndeplinească municipalitatea în următorii 15 ani. Cam acestea ar fi concluziile celei de-a doua consultări publice, desfăşurate, joi, la Parcul de Soft, privind elaborarea Planului de Mobilitate Urbană.

Ca o ironie a sorţii, dezbaterea a început cu un exemplu cât se poate de concludent pentru starea defectuoasă în care se află oraşul de la Dunăre la nivelul accesibilităţii serviciilor pentru persoanele cu dizabilităţi. Timp de câteva minute bune, o persoană imobilizată în scaun cu rotile a încercat în zadar să folosească liftul ce i-ar fi permis intrarea în clădirea unde avea să se discute elaborarea Planului de Mobilitate. Realitatea poate fi extinsă şi asupra faptului că infrastructura şi transportul în comun nu asigură aproape deloc o astfel de facilitate.

Pentru că strategia de dezvoltare trebuie prioritizată şi etapizată, firma de consultanţă care o realizează aşteaptă ca gălăţenii să îşi exprime opiniile şi să propună şi proiecte punctuale, atât la adresa de facebook Plan-de-Mobilitate-Urbana-Durabila-Galati, cât şi direct către consultant, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până vineri, 3 iulie.

Fără acest plan, Primăria nu va mai putea accesa bani din fondurile europene pentru reabilitarea străzilor ori pentru mijloace de transport nepoluante.

Citit 1360 ori Ultima modificare Vineri, 26 Iunie 2015 17:20

5 comentarii

 • postat de gica
  Duminică, 28 Iunie 2015 13:32
  89.137.228.***
  Jegurile de bugetari nu au stropit orasul cu nimic contra tintarilor. Este atacat de la ora 17.00 de lighioane.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Didi Horia
  Duminică, 28 Iunie 2015 10:18
  5.13.253.***
  Despre ce vorbim???
  Orasul fara Primarie
  Orasul fara Cinema
  Orasul (inconjurat de ape) fara macar un bazin
  Orasul fara un sediu select pentru oficierea casatoriilor
  Ce proiecte majore sa va propunem domnule Primar?
  Va asteptam in Piata Centrala peste un an sa ne impatiti fluturasi si cate un kg de zahar
  0
  8
  Raportează
 • postat de CIVILIZATIA duce la evolutie! Marlania, ne duce unde suntem acum!
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 11:02
  5.13.166.***
  Propun eu ceea ce este propus de sute de mii de galateni de ani de zile: DESFIINTATI MAXI-TAXI, obligati posesorii de animale de companie sa stranga mizeria lasata de animalele lor....si strangeti odata pentru totdeauna MAIDANEZII DE PE STRAZI! Faceti ce vreti cu ei; trimisi in China, Filipine la schimb cu telefoane, televizoare sau artificii,/ pusi in padocuri pe banii iubitorilor de maidanezi,/ facuti sapun, shaorma, etc, numai sa nu mai fim nevoiti sa ne pazim ca in jungla, si sa poata circula copiii in siguranta pe strazi
  1
  9
  Raportează
 • postat de Vali
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 09:03
  79.116.98.***
  mail-ul e gresit!
  Va rog sa reveniti cu o adresa de e-mail valida!
  0
  2
  Raportează
 • postat de un galatean de patru generatii
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 06:34
  5.13.168.***
  Cum ramane cu trotoarele, Wc-urile din incinta institutiilor publice(la acestea nu au acces persoanele care au probleme la primarie ????) si intradevar, pistelor pentru persoanele cu dizabilitati ?????
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.