VIADUCTUL a redevenit funcţional. TRAFICUL uşor va fi reluat de luni

VIADUCTUL a redevenit funcţional. TRAFICUL uşor va fi reluat de luni
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Viaductul a redevenit în sfârşit funcţional, după doi ani de când a fost închis. Primăria municipiului Galaţi a oficiat, ieri, redeschiderea traficului pe podul care leagă oraşul de platforma siderurgică, cu o plimbare cu tramvaiul, la care au participat primarul Marius Stan, country managerul ArcelorMittal, Ionel Borş, viceprimarul Florin Popa, city managerul Aurel Vlaicu şi directorul Transurb, Genica Totolici.

Chiar dacă, ieri, la ora conferinţei de presă, autoturismele circulau deja pe pod, traficul cu tramvaie, maşini mici şi cursele convenţie va fi reluat, oficial, de luni, iar traficul pentru maşinile cu o capacitate de peste 3,5 tone va fi interzis. "Va fi interzis, cum a fost întotdeauna, traficul pentru camioanele de mare tonaj. Vom avea puncte de supraveghere la ambele capete ale podului, pe cheltuiala Primăriei, pentru a bloca intrarea unor maşini de mare tonaj, care să pericliteze siguranţa podului, cât şi pentru a evita dispariţia cablurilor, bucăţilor de parapet, tot ce înseamnă metal", a declarat primarul Marius Stan.

Potrivit acestuia, reparaţiile care s-au efectuat în ultima lună au costat 120.000 de euro. Reparaţia din ultima lună a însemnat vopsitul parapeţilor, iluminat, asfaltat, ridicare a unei suprafeţe de 20 de metri de linie de tramvai şi asfalt, pentru că, potrivit primarului, era o diferenţă mare de nivel, care ar fi periclitat circulaţia. "Noi am făcut o simplă reparaţie, deocamdată. Nu am făcut o modernizare totală, acest lucru costă milioane de euro, bani pe care vrem să-i accesăm din fonduri europene. Am lucrat ştiinţific. Am avut o expertiză la ultimul picior de sprijin, făcută de specialişti de la Bucureşti. care ne-a spus că trebuie să lucrăm acolo. S-a lucrat şi la devierea apelor pluviale, care săpau la baza stâlpului. Au fost lucrări complexe. După ce am realizat lucrările, am avut o perioadă de supraveghere, pentru a vedea cum rezistă", a mai spus primarul. Consolidarea pilonului a costat aproximativ 1,1 milioane de lei.

Totodată, country managerul ArcelorMittal, Ionel Borş, a salutat redeschiderea traficului uşor pe viaductul care face legătura dintre Galaţi şi platforma industrială unde lucrează angajaţi de la 40 de companii, inclusiv cei din Combinat.

Foto Nicoleta Onofrei

Citit 3662 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.