Asociaţia Comunelor, despre pensiile speciale ale primarilor: "Urgenţa este salarizarea funcţionarului public"

Asociaţia Comunelor, despre pensiile speciale ale primarilor: "Urgenţa este salarizarea funcţionarului public"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Nu este exclus ca proiectul de lege înaintat de parlamentari să declanşeze un val de proteste în rândul funcţionarilor publici * Filiala gălăţeană a Asociaţiei Comunelor din România spune că îi va susţine pe funcţionari

Ghiorghe Bute, primarul comunei Scânteieşti, din judeţul Galaţi, şi preşedinte al filialei locale a Asociaţiei Comunelor din România, ne-a declarat că propunerea legislativă privind pensiile speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene este "bună". "Am 20 de ani de când sunt primar şi chiar m-am interesat ce pensie voi primi. Este vorba despre 860 de lei. Vă puteţi interesa şi dumneavoastră, dacă nu mă credeţi", ne-a spus liderul filialei locale a Asociaţiei Comunelor din România.

Cu toate acestea, Ghiorghe Bute susţine că acest proiect de lege mai putea aştepta, întrucât urgenţa, în acest moment, o reprezintă salarizarea funcţionarului public, deoarece "este nevoie de aşezarea pe o normalitate a salarizării". "Nu s-a luat nicio măsură privind salarizarea funcţionarului public. Este degradant, umilitor, ca pe aceeaşi treaptă să fie şi cel cu studii superioare, dar şi muncitorul necalificat. Un funcţionar cu cinci ani vechime şi studii superioare ajunge să ia 1.100 de lei, ca un vânzător la magazin", a afirmat primarul comunei Scânteieşti.

Alesul a precizat că, în cursul acestei săptămâni, va avea loc o adunare generală a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), în cadrul căreia se va face o dezbatere a proiectului de lege privind pensiile speciale propuse pentru edili şi se va formula un punct de vedere în acest sens, care va fi transmis atât Guvernului, cât şi mass-media. Totodată, cel mai probabil, membrii ACoR vor lua poziţie şi faţă de "proasta salarizare" din administraţia locală.

De altfel, potrivit primarului din Scânteieşti, filiala locală a Asociaţiei Comunelor din România a elaborat o scrisoare de protest în acest sens, adoptată în unanimitate de membrii de la Galaţi, pe care o va înainta forului de conducere de la nivel naţional. Ghiorghe Bute a afirmat că, în cazul în care funcţionarii publici vor decide să declanşeze acţiuni de protest, angajaţii din primării vor fi susţinuţi de membrii ACoR. "Vor avea susţinere totală. Le vom acorda tot sprijinul, dacă vor dori să protesteze. Noi nu putem organiza proteste în locul lor, nu ne putem implica activ în astfel de acţiuni, dar îi putem sprijini şi vom fi alături de ei", ne-a declarat primarul din Scânteieşti.

Reamintim că, la începutul lunii iunie, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, într-o şedinţă extraordinară a Comisiei de Dialog Social, că odată cu finalizarea Codului Fiscal se va lucra la Legea salarizării unitare pentru bugetari. Acesta a afirmat, la acel moment, că speră ca legea să fie finalizată până în luna octombrie a acestui an.

Citit 1811 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iulie 2015 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.